back to top
Ana SayfaVücut OperasyonlarıBrezilya PoposuBrezilya Poposu Operasyonundan Önce Bilinmesi Gerekenler

Brezilya Poposu Operasyonundan Önce Bilinmesi Gerekenler

0
(0)

Brezilya poposu operasyonu, son zamanların en popüler plastik cerrahi operasyonlarından biridir. Hastalar, oldukça güvenli ve başarılı sonuçlar veren bu operasyonu tercih ederek; doğal güzelliklerini iyileştirmeyi hedefliyorlar.

Brezilya poposu yaptırmadan önce, operasyon ile ilgili tüm detaylara hakim olmak önemlidir. Operasyon öncesinde, plastik cerrahi uzmanınıza güvenmeniz ve ondan emin olmanız operasyona karar verirken en önemli adımdır. Seçtiğiniz cerrah ile tüm sorularınızı ve beklentilerinizi paylaşılmalıdır.

Doğru soruları sormak ve doğru cevaplar almak operasyona karar vermek için gereklidir. Brezilya poposu ile ilgili bilmeniz gerekenleri, sizler için bu yazımızda derledik.

Brezilya Poposu Operasyonu Nasıl Yapılır?

Bu prosedür, poponun hacminin arttırılmasına yönelik diğer işlemlerden farklıdır. Brezilya poposu operasyonu, tamamen doğal olan yağın alınması ve enjekte edilmesi ile yapılır. Dolayısıyla -diğer prosedürler, sentetik bir silikon kullanmasına rağmen- Brezilya poposu işlemi, vücudunuzda bulunan yağların, genel vücut profilinizin iyileştirilmesi  için kullanılmasıdır.

Uzmanınıza, bu prosedür için hangi tekniği kullandığını sormanız önemlidir. Genellikle süreç, üç aşamalı olarak ilerler. İlk adım liposuction uygulamasını, ikinci adım vücudun diğer bölgelerinden alınan yağın işlenmesini ve son adım ise, bu yağların popoya enjekte edilmesini kapsar. Sonuçların uzun süreli olması için, yağlar yavaş bir şekilde enjekte edilir.

Brezilya Poposu Operasyonu Ne Kadar Sürer?

Bu prosedürün tamamlanması, 8 saati geçmemelidir. Bazı durumlarda, 4-5 saat sürdüğü de gözlemlenebilir. Bu operasyonun, diğer estetik prosedürlerden daha uzun sürmesinin nedeni, liposuction uygulamasının yapılması ve alınan yağların tekrar vücuda aktarılmasıdır. Dolayısıyla hem liposuction hem de yağların işlenmesi, birkaç saati bulacaktır. Yağlar, vücuttan düşük güçle çekilmeli ve bir kerede, tümüyle dağıtılmamalıdır. Bu durumun göz ardı edilmesi, popo şeklinin oluşturulamamasına neden olur. Kalıcı sonuçlar için, yağların yavaş ve dikkatli enjekte edilmesi önemlidir.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

İyileşme Süresi Ne Kadardır?

İyileşme süresi, hastaya bağlı olarak değişir ve uzmanınızın, bireysel ihtiyaçlarınızı anlaması önemlidir. Ancak ortalama bir süre vermek gerekirse, 3 hafta itibariyle tam bir iyileşme gözlemlenebilir. Bu süreçte kalça bölgesinde hissedebileceğiniz rahatsızlık ve ağrı nedeniyle, hareket edebilmeniz veya normal aktivitelerinize devam edebilmeniz güçleşir.

Cerrahınız, iyileşme sürecinin sorunsuz bir şekilde ilerlemesine yardımcı olmak için uygun miktarda ağrı kesici ilaç ve yardımcı olacak diğer seçenekleri önerebilir. Ancak 1 aya kadar aktif spordan ve egzersizden kaçınmanız gerekir.

İkinci bir ameliyata ihtiyaç duyabilme olasılığı da vardır. Bunun nedeni, doğal yağların çoğunun zamanla vücudunuz tarafından emilmesidir. Bu durumdan, elde edilen kıvrımlı görünümünüz etkilenebilir. Ancak ikinci bir operasyondan sonra, sonuçlar uzun sürecek ve yağ emilimi konusunda endişelenmenize gerek kalmayacaktır.

Estetik hedeflerinizi gerçeğe dönüştürmek için, tercih ettiğiniz cerrahın deneyimli ve nitelikli bir uzman olduğundan emin olun.

Ne Düşünüyorsunuz?

Bu operasyon hakkında ne düşünüyorsunuz? Yaptırmayı düşünür müsünüz? Düşünce ve deneyimlerinizi, bizimle ve okuyucularla paylaşın!


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

AMERİCAN BOARD OF COSMETİCS SURGERY https://www.americanboardcosmeticsurgery.org/procedure-learning-center/body-procedures/brazilian-butt-lift/

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...