back to top
Ana SayfaYüz OperasyonlarıBotoksBotoks Enjeksiyonu için 5 Farklı Kullanım Alanı

Botoks Enjeksiyonu için 5 Farklı Kullanım Alanı

5
(2)

Botoks Enjeksiyonu

Botoks enjeksiyonu yalnızca rahatsız edici kırışıklıklar için değildir. Kasları etkileyen bu güçlü ilaç anti-aging dünyasında çok yakından tanınsa da, başka uygulamalara da sahip.

Kırışıklıklar

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Botoks, kasların aktivitesini durduran saflaştırılmış bir maddedir. Kırışıklıklar, aşırı aktif/tekrar tekrar faaliyet gösteren yüz kaslarından kaynaklanmaktadır. Zamanla, kaslar üzerlerindeki cildi belli bir şekilde büktükçe, bu kırışıklar daha derin hale gelir. Botoks enjeksiyonu, bu kasların aktivitesini zayıflatarak/durdurarak, kasları üzerindeki cildin gevşemesini sağlar.

Migren

Botoks enjeksiyonu, baş ağrılarının tedavisinde uygun bir yöntemdir. Estetik cerrahlar, gerilimi ve ağrıyı hafifletmek için botoksu öncelikli olarak alına enjekte ederler. Bazı doktorlar ayrıca boyuna ve omuzlara enjeksiyon yapabilir. Botoksun kas gerilimini azaltarak ve dolayısıyla sinir sistemi üzerindeki gerilimi düşürerek migrenleri ortadan kaldırdığı düşünülmektedir.

Terleme

Hiperhidroz olarak bilinen aşırı terleme sorunu, botoksla hafifletilebilir. Enjeksiyonlar doğrudan etkilenen cilde uygulanmaktadır. Botoks, aşırı terlemeden sorumlu ter bezlerini geçici olarak bloke eder. Bu enjeksiyonlar genellikle tek bir seansta uygulanır ve aylarca rahatlık sağlar.

İdrar Tutamama Problemi

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), 24 Ağustos 2011 tarihinde, multipl skleroz (MS) veya omurilik sakatlanması hastalarının aşırı aktif mesane sorununun tedavisinde, botoksun kullanılmasını onayladı.

Yeni yöntemde, doktorlar botoksu hastanın mesanesine enjekte ediyorlar. Botoks kasları gevşeterek daha fazla idrarın depolanmasını mümkün hale getiriyor. Klinik çalışmalar bu enjeksiyonların 9 ay boyunca idrar tutamama epizodlarını azalttığını göstermektedir.

Şaşılık

Botoks 1960’lardan beri var. İlk kez 1980 yılında bir insana enjekte edildi, ancak sebep kırışıklıklar değildi. Botoks bu vakada şaşılığı ve kontrol dışı göz kırpmayı tedavi etmek için uygulanmıştı. Botoks günümüzde bu sorunların tedavisinde halen kullanılıyor.

Spazmlar, stres kaynaklı baş ağrıları ve kırışıklıklar… Bunların hepsinin arkasında aynı itici güç bulunuyor: kaslar. Nitelikli bir doktor tarafından uyguladığında, bu ilaç birçok rahatsızlığa karşı kullanabiliyor!


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

A MUNCHAU, K P BHATIA https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1128745/

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 5 / 5. Puanlama sayısı: 2

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

2 YORUMLAR

    • Merhaba,botoks fiyatları değişkendir. En doğru fiyat bilgisi için muayene olmanızı öneriyoruz. Muayene randevusu ve bilgi almak için burayı tıklayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...