back to top
Ana SayfaPüf NoktalarıAşırı Kilo Kaybı Sonrası Ne Olur?

Aşırı Kilo Kaybı Sonrası Ne Olur?

0
(0)

Zayıflama ameliyatlarından sonra kolayca kilo verebilir. Burada sorulması gereken soru cildin bu kilo kaybından nasıl etkilendiği sorusudur.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Hastalar kilo kaybı bakımından önemli sonuçlar görürken, çoğu zaman kalan fazla deri dolayısıyla oldukça rahatsız olurlar. Bu durumda kişinin duygusal ve fiziksel sağlığına zarar verebilecek bir hal alabilir. İnsanlar liposuction veya gastrik bypass ameliyatı gibi yağ ceplerini ortadan kaldırmak için prosedürlerle geçirerek görünümlerini iyileştirebilirler. Ancak, birçok hasta mümkün olan en iyi ve sağlıklı görünüme sahip olmak için önceki operasyonlardan kalan sarkık ve fazla derinin ortadan kaldırılması amacıyla bıçak altına geri dönmeyi seçerler.

Zayıflama Operasyonları Sonrası Sarkık Deri Sorunu

Zayıflama prosedürleri kişiyi daha zayıf hale getirerek etkili olabilmesine rağmen kişinin cildi için yapabilecekleri çok azdır. Kilo kaybı prosedürlerinin ardından cildin çok gevşek görünmesinin başlıca nedeni, organın vücudun değişen forma yeniden ayarlanması için zamana sahip olmamasıdır. Her türlü kilo kaybı cildi sarkmaya neden olabilir, ancak hızlı bir şekilde kaybedildiğinde cilt elastikiyetini kaybeder.

Kozmetik işlemler fiziksel ve zihinsel sağlığı iyileştirebilir

Makaleye göre, kozmetik işlemler bu ortak sorunu tedavi etmenin en hızlı, en etkili yoludur. Akıllı Güzellik Rehberi (Smart Beauty Guide), dramatik kilo kaybı sonrası cilt durumunun ciddiyetine göre, üst ve alt vücut kaldırma ve uyluk kaldırma plastik cerrahi de dahil olmak üzere bu hastalar için birçok yararlı prosedür tavsiye etmektedir.

İkinci bir ameliyat düşünen insanlar parasal ve fiziki masraflar da dahil olmak üzere ikinci bir prosedürün artı ve eksilerini iyi tartmalılar. Bununla birlikte, kilo kaybını takiben kişinin fiziksel görünümünü iyileştirmek için başka bir işlem gerçekleştirmenin duygusal yaraları iyileştirmek ve kendine güvenini artırmak için son derece faydalı olabileceğini göz önünde bulundurmakta fayda var.


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

Losing Weight Too Fast https://www.healthline.com/nutrition/losing-weight-too-fast

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

cilt beyazlatma

Cilt Beyazlatmanın Doğal Yöntemleri Nelerdir?

0
Cilt, birtakım etkenlerden dolayı zamanla renk değiştirebilir. Özellikle genital bölge ve koltuk altında cilt koyulaşması daha sık görülür. Cilt lekeleri estetik olmayan görünümlere neden...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...