back to top
Ana SayfaPüf NoktalarıEstetik Ameliyatlar Hakkında 5 Efsane!

Estetik Ameliyatlar Hakkında 5 Efsane!

5
(1)

İnternette ve halk arasında estetik ameliyatlar hakkında birçok yaygın efsaneler karşımıza çıkıyor. Hastaların estetik ameliyat prosedürlerini seçerken doğru tıbbi bilgiye sahip olmaları önemlidir. Gelin bu yanlış bilinen, bilgilerin birkaçına beraber göz atalım.

#1 Liposuction ile kilo verilir.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Liposuction’ın kalıcı bir kilo verme yöntemi olduğunu düşüyorsanız Liposuction ve kilo vermenin ayrı şeyler olduğunu bilmeniz gerekir. Liposuction ile yağ alınır ve vücut konturu sağlanır fakat kilo aldığınız takdirde yağlar aynı veya farklı yerlerde tekrar oluşurlar. Liposuction’dan sonra düzenli egzersiz yapmak istenmeyen yağların tekrar oluşumunu engelleyecektir.

#2 Tüm Botoxlar aynıdır.

Botox esasında bir marka adıdır fakat tıpkı Selpak gibi ürünün yerine geçmiş bir isim haline gelmiştir. Dysport ve Xeomin gibi diğer botulinum toksin markaları da bulunmaktadır.

#3 Silikon çocuk emziren kadınlarda daha çok sarkmaya yol açar.

Birçok kadın meme büyütme operasyonu sonrasında güvenle emzirmektedirler fakat bunun bir garantisi yoktur. Nadir durumlarda dokuların veya salgı bezlerinin etkilenebilmesi mümkündür.

Silikonun süte olan etkisini ölçmenin bir yolu olmasa da silikonlu ve silikonsuz annelerin çocukları arasında bir fark olmadığı gözlenmiştir. Ayrıca Yale Üniversitesi tarafından yapılan araştırmalar silikonun meme sarkmasına herhangi bir etkisi olmadığı gösterilmiştir.

#4 Estetik ameliyatlar yalnızca kadınlar içindir.

Yapılan araştırmalarda 1997 ve 2013 yılları arasında estetik operasyon geçiren erkek sayısında %273 oranında bir artış olduğunu göstermiştir.

#5 Estetik ameliyat yaptırmak için zengin olmalısınız.

Bu da hiç doğru değildir. Çağımızda, estetik değişikliklerle ilgilenen hastalar için oldukça çeşitli tedaviler mevcuttur. Örnek vermek gerekirse, yüz gençliği için, cilt bakımı, lazer tedavileri, yüze enjeksiyonarla gerçekleşen tedavilerden, minimal invaziv cerrahiye kadar geniş bir yelpazede tedaviler  mevcuttur. Yüz analizi için kapsamlı bir danışma sonrasında, çoğu hasta kendi kişisel mali bütçelerine rahatça uyan birçok seçenekten yararlanabilir.

Estetik ameliyatlarla ile ilgili daha detaylı bilgi almak için Vanity Estetik’in deneyimli kadrosu ile iletişime geçebilirsiniz.


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

American Society of Plastic Surgeons https://www.plasticsurgery.org/news/blog/top-five-plastic-surgery-myths

Reality vs Myth https://www.cosmeticsurgery.org/page/RealityVsMyth

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 5 / 5. Puanlama sayısı: 1

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...