back to top
Ana SayfaPüf NoktalarıYasadışı Estetik Cerrahi: Tehlikeleri ve Riskleri

Yasadışı Estetik Cerrahi: Tehlikeleri ve Riskleri

0
(0)

Yasadışı Estetik Cerrahi

Yasadışı estetik cerrahi ve bariz riskleri, dünyanın her yerinde sürekli olarak manşet oluyor. Bu haberler bazen korkunç olayları göz önüne seriyor. Örneğin Amerika’da korkunç bir cinayet yüzünden ömür boyu hapis cezası alan Tracey Lynn Garner. Tracey, poposuna silikon benzeri bir maddeden çok fazla enjekte ederek bir kadının komplikasyonlar sonucu ölmesine neden oldu. Yasadışı esteti cerrahilerin sayısını takip etmek zor, çünkü bunlar çoğu zaman bildirilmiyor. Ancak birçok estetik cerrah, yasadışı prosedürlerin gittikçe yaygınlaştığını ileri sürüyor. Muhtemelen karşılaştıkları revizyon ameliyatı isteklerinin sayısı yüzünden böyle düşünüyorlar.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Görünüşünü ve özgüvenini iyileştirmeye çalışan birisinin, sonuçlardan memnun olmamak bir yana, hayatını kaybetmesi durumunda insan söyleyecek hiçbir şey bulamıyor. Hastaların bilgi sahibi olmadığı, enjeksiyonların doktor olmayan kişiler tarafından yapıldığı ve ölümle sonuçlanan birçok vaka ortaya çıkıyor.

Hayatını kaybeden hastanın, 700 dolar ödeme yaptığı ve Tracey’nin enjeksiyonları gerçekleştirdiği evinden ayrılmasından sonraki 30 dakika içerisinde rahatsızlandığı ancak tıbbi yardım almak için önce evine dönmeye karar verdiği belirtiliyor.

Yasadışı prosedürler, ölüme yol açan bu silikon benzeri madde enjeksiyonlarından, görünüşe göre daha az riskli olan botoks enjeksiyonlarına kadar değişiyor.

Estetik Cerrah Olmayan Doktorlar

Ayrıca, estetik cerrah olmayan doktorların gerçekleştirdiği operasyonlardan sonra revizyon ameliyatları için birçok hastanın estetik cerrahlara geldiği belirtiliyor.

Birçok insan daha düşük maliyetli olduğu için estetik cerrah olmayan doktorları tercih ediyor. Ancak revizyon ameliyatı gerekli olduğunda, hastalar çok daha fazla para harcamış oluyorlar ve potansiyel riskler harcanan paradan çok daha önemli.

Estetik cerrahi kesinlikle pazarlığa uygun bir mesele değil. Herhangi bir estetik işlem ya da operasyon geçirmeyi düşünen herkes, araştırmasını çok iyi yapmalı.


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

Murariu, Daniel M.D., M.P.H.; Holland, Michael C. B.S.; Gampper, Thomas J. M.D.; Campbell, Christopher A. M.D.

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...