back to top
Ana SayfaVücut OperasyonlarıGenital Bölge EstetiğiVajinal Gençleştirme Nedir? Neden Uygulanır?

Vajinal Gençleştirme Nedir? Neden Uygulanır?

3.7
(3)

Vajinal Gençleştirme

Vajinal gençleştirme terimini muhtemelen duymuşsunuzdur. Peki bu ne anlama geliyor? Operasyonda neler yapılıyor?

Labioplasti: Gördüğünüz Kısımlar

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Bu operasyon, vajinal gençleştirmeyi oluşturan iki parçalı prosedürün yarısıdır. Labioplasti, vajinanın iç dudaklarına (labia minora) odaklanır. Birçok kadının labioplasti operasyonunu seçme sebebi, kusurlar, şekil bozuklukları ve doğum, kazalar ya da ilerleyen yaştan kaynaklanan bozulmalardır. Kısacası iç dudaklarınız, asimetrik, esnemiş, sarkık, yırtılmış ya da başka bir şekilde alımsız veya size rahatsızlık veriyor olabilir.

Labioplasti esnasında, cerrahınız iç dudaklarınızı yeniden şekillendirir. Çeşitli teknikler ve araçlar kullanılabilir. Bunlardan bazıları, Yag lazer, koter, hassas makaslar ve klasik cerrah bıçaklarıdır. Kesiler ince ve çözünebilir iplikler kullanılarak kapatılır.

Prosedürün tamamı yaklaşık 1 saat sürer.

Cinsel ilişkiye girmeden önce 4-6 hafta beklemeniz gerekir.

Vajinoplasti: Hissettiğiniz Kısımlar

Vajinal gençleştirmenin ikinci kısmı, vajinoplastidir. Vajinal kanalı daraltmak için geliştirilen bu rekonstrüktif prosedürle genellikle doğum sebebiyle ortaya çıkan esneme düzeltilir. Fakat fiziksel travma, kanser ve kalıtsal bozukluklar için de uygulanabilir. Temelde, vajina için bir germe uygulaması olarak düşünülebilir.

Özetle, vajinanın iç yüzeyini kaplayan zarın bir kısmı alınır, kaslar ve yumuşak doku sıkılaştırılır. Vajinanızın içerisinden baklava şekilli bir kısım çıkartılır. Kasları bir araya getirmek ve vajinal açıklığı daraltmak için dikiş uygulanır. Cerrahınız daha fazla daraltma gerçekleştirmek ve herhangi düzensizliği düzleştirmek için ayrıca CO2 lazeri kullanabilir.

Bu prosedür de yaklaşık olarak 1 saat sürer. Cinsel ilişki için bekleme süresi 1 hafta kadar kısa olabilir. Ama eğer aynı zaman labioplasti de yaptırdıysanız, 4-6 hafta beklemeniz gerekecektir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 3.7 / 5. Puanlama sayısı: 3

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...