back to top

Yeni Trend: Brezilya Poposu

5
(1)

“Brezilya Poposu” sağladığı sıkı ve kalkık görünümü sebebiyle son dönemlerde pek çok kadın tarafından tercih ediliyor. Bunda Jennifer Lopez, Beyonce, Kim Kardashian gibi kalkık ve şekilli kalçalarıyla tanınan pek çok ünlü isim, kadınsı görünümlerininde etkisi oldukça fazla.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Popo büyütme ameliyatının gerçekleştirilebileceği çeşitli yollar vardır, ancak iki yöntem diğerlerine göre daha popülerdir. Birincisi, yağ enjeksiyonunun kullanıldığı yöntemdir. Bu yöntemde, yağın vücudunuzun diğer bölgelerinden alınması, işlenmesi ve daha sonra daha sıkılaşan daha büyük bir şekil için kalçanıza enjekte edilmesi ile çalışan bir metoddur. Bu, popüler “Brezilyalı Poposu” cerrahisinin kullandığı yöntemdir. Güvenli ve oldukça basittir.

İkincisi, göğüs büyütmelerine benzer şekilde silikon dolgu malzemesinin kalçaya yerleştirilmesidir. Bu yöntem, popülerlik bakımından yukarıdaki yöntemin çok gerisinde değildir ve mükemmel sağlamlık yaratmayı amaçlar. Bununla birlikte, göğüs büyütmelerinde yapılan araştırmalardan birçok insanın bildiği gibi, yağ enjeksiyonu yönteminden daha fazla risk taşır.

Brezilya Poposu hangi durumlarda düşünülmelidir?

Brezilya poposunun, yaşlanma, kilo alıp verme, deri fazlalığı veya başka sebeplerle derisi sarkmış kişiler için ideal bir seçenek olduğunu söylemek mümkün. Bu işlemde liposuction ve ameliyat yoluyla fazla deri kaldırılır, istenen bölgeye yağ enjekte edilir. Yağ grefti ile benzer şekilde, sonuçlar uzun ömürlüdür, ancak nihai olarak alanın hacminin azalmasına neden olabilir – yine de daha sıkı kalacaktır.

Bu operasyon ile, daha dolgun, daha yuvarlak bir kalça oluşturabilir, ancak hastanın tercih ettiği cerrahiyi deneyimine bağlı olarak, tamamen iyileşmek altı ay kadar sürebilir. Bununla birlikte, sonuçlar uzun ömürlüdür ve kıyafetinizin üzerinizde daha şık durmasına yardımcı olabilir.

Neden implant yerine Brezilya Poposu (BBL) tercih edeyim?

Brezilya Poposu Estetiği ve popo implantları  arasındaki temel belirleyici faktör, ameliyattan önce ne kadar yağa sahip olduğunuzdur. BBL’de basen, karın, bel gibi bölgelerinizden yağ alınıp poponuza eklenmesiyle ortaya çıkacak görünüm implant kullanımına göre daha çok avantajlıdır.

Sonuçlar ne kadar kalıcıdır?

Bu cerrahınıza da oldukça bağlı bir durum olmakla birlikte genel olarak sonuçların uzun ömürlü olduğu düşünülür. Kaçınılmaz olarak enjekte edilen yağların bir kısmı kaybolacaktır, enjekte edilen yağın yaklaşık %65-70’inin kalıcı olması umulur.

BBL’den sonra kilo alırsam ne olur?

BBL’den sonra kilo alırsanız, yağ hücrelerinde de kilo alırsınız ve bu ağırlığın nasıl dağılacağını tahmin etmek mümkün değildir. BBL’den sonra kilonun korunması en önemli kriterlerden biridir.

BBL’den sonra hamile kalırsam ne olur?

Her kadın hamilelik süreci farklı yaşar  ve farklı yerlerine kilo alırlar. Dolayısıyla, bir BBL’den sonra hamile kalırsanız doğal olarak kilonuz da değişecektir. Hamilelik sürecinde vücudunuz değişeceği için hamilelik sonrası dönem için garanti vermek imkansızdır. Poponuz daha da büyüyebilir ya da bir rötuşa ihtiyaç duyabilirsiniz.

BBL’den sonra iz kalır mı?

İnsanlar, haklı olarak ameliyat izlerinden hoşlanmazlar. Brezilya poposu işleminden sonra doğal olarak belli oranlarda iz kalabilir. Operasyon için iyi bir cerrah seçtiyseniz operasyon sonrası iz konusunda çok fazla sıkıntı yaşamazsınız.


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

AMERİCAN BOARD OF COSMETİCS SURGERY https://www.americanboardcosmeticsurgery.org/procedure-learning-center/body-procedures/brazilian-butt-lift/

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 5 / 5. Puanlama sayısı: 1

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...