back to top
Ana SayfaYüz OperasyonlarıÖrümcek Ağı Estetiği Nedir? Nasıl Yapılır?

Örümcek Ağı Estetiği Nedir? Nasıl Yapılır?

4.7
(3)

Ameliyatsız yüz gençleştirme işlemlerinden en memnun edici etkiye sahip olan örümcek ağı estetiği, zamanla ciltte oluşan yaşlanma belirtilerinden kurtulmak isteyenler için konforlu bir alternatif sunar. İlerleyen yaş, kilo değişiklikleri, beslenme alışkanlıkları, stres, sık kullanım gibi çeşitli nedenlerle ciltte oluşan ince kırışıklıkların yanı sıra cilt elastikiyetinin azalmasına bağlı sarkmalar nedeniyle estetik kaygısı olan kadın ve erkeklerde örümcek ağı yadsınamayacak kadar başarılı sonuçlar verir.

Örümcek ağı estetiği nedir?

örümcek ağı estetiği
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

İşlem, cilt altına medikal iplerin yerleştirilmesi yoluyla ciltte kollajen, fibroblast ve elastan üretimini artırır. Yüzde yaşlanmanın ilk belirtileri görülmeye başladığında kırışıklık, sarkma ve deformasyona tanık olabiliriz. Yerçekiminin etkisiyle oluşan bu değişiklikler, kolajen üretiminin azalması, yanlış beslenme, gebelik ve ani kilo değişimleri ile artar. Örümcek ağı tekniği tüm bu sorunları önemli ölçüde ortadan kaldırarak doğal olarak enerjik ve genç bir görünüm sağlar. Örümcek ağı tekniği, doğadaki en güçlü ve zarif yapıdan ilham alınarak bir plastik cerrah tarafından geliştirilmiştir. Artık cilt sıkılaştırma ve gençleştirme için alternatif bir yöntemdir. 

Bu medikal iplerin vücuda hiçbir yan etkisi yoktur. Örümcek ağıyla yüz germe işleminde, çok ince iğnelerle deri altına örülme tekniği gerçekleştirilir. İşlemin temel amacı, azalan kolajen miktarını üretim mekanizmasını harekete geçirerek telafi etmektir. Vücut, iğnelerin uyarmasına tepki verir ve hemen doğal fibroblastlar, kollajen ve elastin üretmeye başlar. Artan kollajen üretimi ile cilt kendini yenilemeye başlar.

Örümcek ağı estetiği nasıl yapılır?

Uzman estetisyen tarafından ön muayene yapılarak hastanın bu işleme uygun aday olup olmadığına karar verilir. Çok kısa sürede uygulanan işlem ağrısız bir yöntemdir. Örümcek ağı estetiğinde kullanılan ipler kendi kendine çözülebilir ve zararsızdır. Hem basit hem de güvenli olan işlem sonucunda hızlı iyileşme sağlanmaktadır.

Örümcek ağı estetiği yönteminde uygulama alanı temizlendikten sonra, hastanın herhangi bir ağrı ve sızıya maruz kalmaması için tedavi bölgesine topikal anestezik krem ​​sürülür. Tünel tekniği ile derinin üst yüzeyinin hemen altına tırtıklı polipropilen veya intradermal iplerin yerleştirilmesiyle gerçekleştirilir. İnce uçlu iğneler yardımıyla ciltte çok küçük delikler açılır ve ipler hafif hareketlerle cilt altına yerleştirilir. Bu, dokuya daha sıkı yapışmalarını sağlar. İple yüz germe lokal anestezi kullanılarak yapılır ve işlem sonrasında herhangi bir tedavi ya da iyileşme sürecine gerek yoktur.

Örümcek ağı estetiği ne kadar dayanır?

Örümcek ağı estetiğinin bir gençleşme ve iyileşme süreci olmasına ve zaman alacağına dikkat edilmelidir. Bu nedenle hastanın cildine iyi bakması, bol su içmesi, krem ​​kullanması, sağlıklı beslenmesi, sigara kullanmaması vb. çok önemlidir. Bu unsurlar yöntemin başarısını ve süresini etkiler. 

Örümcek ağı kaç yıl sürer?

Örümcek ağı estetiğinin etkisi 2 yıl sürer ve gerekli görülürse tekrarlanabilir.

Örümcek ağı estetiği kimlere uygulanır?

Kırışıklık, ince çizgi, gevşeme ve sarkma sorunu yaşayan ya da yaşlanma belirtilerini hafifletmek ya da geciktirmek isteyen tüm kadın ve erkeklere uygulanabilen oldukça konforlu ve güvenli bir işlemdir. Kanama bozukluğu olanlar, düzenli olarak kan sulandırıcı kullanmak zorunda olanlar, vücudunda kırmızı yara iyileşmesi (keloid) olanlar, diş enfeksiyonu, üst solunum yolu enfeksiyonu, uçuk (uçuk enfeksiyonu) gibi aktif enfeksiyonu olanlar, otoimmün hastalığı olanlar , kanser, şizofreni, epilepsi gibi ciddi hastalıkları olanlar ve hamile kadınlar iple yüz germe işlemi yaptırmamalıdır.

Örümcek ağı estetiği kaç günde iyileşir?

Örümcek ağı estetiği öncesi sonrasında büyük bir ağrı farkı yoktur. Örümcek ağı uygulamasından sonra ortaya çıkan lekeler bir iki gün içinde, morluklar ise 10 günde geçer. Bu nedenle sosyal hayata geri dönüş maksimum 10 gün içinde gerçekleşir.

Örümcek ağı estetiği işe yarıyor mu?

Ameliyatsız yüz gençleştirme teknikleri arasında en iyi sonucu veren örümcek ağı estetiği, hastayı sosyal hayattan koparmayan, cerrahi işlemler sonrasında görülen şişlik, morluk gibi potansiyel komplikasyonlara yol açmayan, hızlı ve modern bir uygulamadır. Örümcek ağı estetiği yaptıran kişiler sosyal hayatlarına ara vermeden hemen normal hayatlarına dönebildikleri için bu yöntemi tercih ettiklerini söylüyorlar. Örümcek ağı estetiği işleminden hemen sonra cilt gençleşmeye başlar ve cilt tipine, beslenme alışkanlıklarına ve içinde bulunulan yaşa bağlı olarak gelişimini sürdürür. Örümcek ağı lifting etkisi üçüncü aydan itibaren gerçek etkilerini ortaya koyar ve yaşam mekanizmasına bağlı olarak ortalama üç yıl hareket mekanizmasını korur. Tekrarlanabilir olması insanların örümcek ağı yöntemini tercih etme sebepleri arasındadır.

Örümcek ağı mı Fransız askısı mı daha etkili?

Ameliyatsız yüz germe işlemlerinden biri olarak öne çıkan Fransız Askısı, cilt dokusu ile uyumlu, içi polyester, dışı silikondan yapılmış esnek iplerle cildin gerilmesi olarak tanımlanabilir. Fransız askı ile örümcek ağı arasındaki fark Fransız askıda kullanılan iplerin erimemesidir. Bu nedenle Fransız askı daha fazla sarkmış yüzlerde kullanılırken örümcek ağır daha az sarkmış ciltlerde tercih edilir.

Örümcek ağı ne zaman etkisini gösterir?

3-5 ay sonra vücudun iplerin etrafına kendi biyolojik ağını örüyor. Örümcek ağı yüz germe öncesi sonrası sonuçlarını görmek bu sürecin sonunda olacaktır. Kombine tedavilerde ise bu süreci anlık değişimlerle gözlemlemek mümkündür.

Örümcek ağı estetiği zararlı mı?

Yüzde örümcek ağı işleminin herhangi bir yan etkisi yoktur. İşlem süresi yaklaşık 15 dakika sürmektedir. Hasta işlemden hemen kurtularak normal günlük yaşamına dönebilir. Örümcek ağı işlemi sırasında hasta ağrı hissetmez ve herhangi bir dikiş atılmaz. İşlemde kullanılan medikal ipler zamanla erimektedir. Sonuçlar 2 yıla kadar kalıcıdır ve işlem tekrarlanabilir. Sonuncu ama bir o kadar önemli; sıfır yan etkisi olan basit, güvenilir ve risksiz bir uygulamadır, bu yüzden gönül rahatlığıyla bu işlemi tercih edebilirsiniz. Zorunlu olmamakla birlikte operasyondan sonra soğuk kompres önerilebilir. Tedavi sonrası örümcek bakımı çok önemlidir. Ameliyattan hemen sonra kendi nemlendirici kreminizi veya size reçete edilen bir nemlendiriciyi kullanmaya devam edebilirsiniz. Ayrıca işlemden hemen sonra cilde makyaj yapabilirsiniz. 

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 4.7 / 5. Puanlama sayısı: 3

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...