back to top
Ana SayfaYüz OperasyonlarıDudak DolgusuJuvaderm Dolgu: Doğru Bir Tercih mi?

Juvaderm Dolgu: Doğru Bir Tercih mi?

4.6
(8)

Görünümünüzü yenilemek için bir yol mu arıyorsunuz? Kırışıklıklardan veya ince dudaklara sahip olmaktan sıkıldınız mı? O halde aradığınız dolgu maddesi, Juvaderm olabilir.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Juvaderm hakkındaki genel bilgiler ve görünümünüze sağlayacağı katkılar için, yazımızı okumaya devam edin!

Juvaderm Nedir?

Juvederm, orta dereceden şiddetli dereceye kadar yüz kırışıklıklarını ve yüz çukurlarını düzeltmek için kullanılabilecek, enjekte edilebilir bir hiyaluronik asit içeren dermal dolgu maddesidir. Granüler bir kıvama sahip olan bazı hiyaluronik jel ürünlerle karşılaştırıldığında, Juvederm pürüzsüz bir kıvamdadır. Bu daha yumuşak ve şekillendirilebilir jel, hylacross teknolojisi kullanılarak elde edilir.

Hyaluronik asit, vücutta bulunan -suyu tutan ve gelebilecek darbelere karşı koruyucu olarak çalışan- doğal bir şekerdir. Cilde -geçici olarak- bir dolgunluk ve pürüzsüzlük kazandırır. Çoğu hasta, yalnızca bir seansla, optimal sonuçlara ulaşır.

Tedavi Süreci

Tedavinin verdiği rahatsızlık hissi çok azdır, sonuçlar uzun vadede devam eder. Ortalama bir hastanın daha sağlıklı olması sağlanır ve daha genç bir yüz görünümü 1 yıla kadar sürer.

Tedavinizden önce, aşağıdakileri yapmanız şiddetle tavsiye edilir:

  • Tedaviden 1 ila 3 gün önce, anti-inflamatuar ilaçları veya asprini kullanmayı bırakın.
  • Randevu için giderken makyaj yapmayın.
  • Uygun bir aday olup olmadığınıza ilişkin uzmanınızla konuşun.

Tedaviniz sırasında, Juvederm enjekte edilmeden önce, tedavi edilecek yüz bölgesi, topikal anestezik kremle uyuşturulur. Dolgu, pürüzsüz bir jel kıvamına sahip olduğundan, enjeksiyonların rahatsız ediciliği çok azdır. Ayrıca bu pürüzsüz kıvam, tedavi sırasında daha ince iğnelerin kullanılması ve daha az basınç olması demektir. Tipik bir tedavi, 15 ila 30 dakika arasında sürer.

Tedavinizden sonra, aşağıdakilere dikkat etmeniz önerilir:

  • Tedavi edilen bölgeye birkaç gün dokunmayın veya masaj yapmayın.
  • İki haftaya kadar sıcağa, soğuğa ve güneşe gereksiz maruz kalmaktan kaçının.
  • Dışarıdayken, tedavi edilen alanlara güneş koruyucu uygulayın.
  • Yüzünüzde alkol içeren ürünler kullanmaktan kaçının.
  • Tedaviden sonraki ilk 12 saat makyaj yapmayın.

İyi Bir Aday mısınız?

Juvederm dolgu maddeleri için iyi bir aday demek, gelişmiş yüz hatları veya dolgun dudaklar isteyen bir hasta demektir. Juvaderm ağız, burun ve alın çevresindeki çizgiler ve kırışıklıklar dahil olmak üzere, yüzün herhangi bir yerinde kullanılabilir. Bu prosedür, yüz hatlarını şekillendirmede ve aknenin neden olduğu yara izlerinin görünümünü iyileştirmede etkilidir. Ayrıca dudakların boyutunu ve şeklini de geliştirir; dudak dolgusu için oldukça başarılı sonuçlar verir.

Aşağıdaki durumlara sahipseniz, iyi bir aday değilsiniz:

  • Hamilelik veya emzirme
  • Şiddetli yara izi
  • İnce/gevşek bir cilt

Bu 3 faktörden birine sahipseniz, uzmanınızla bu konu hakkında konuşun. Ayrıca alternatif tedaviler olduğunu da unutmayın.

Juvaderm Ürünleri

Voluma XC jel: Yanaklara, derin enjeksiyonların yapılması için kullanılır. Amacı, yanakların çevresindeki yaşlanma belirtilerini etkisiz hale getirmek, dik durmasına katkıda bulunmak ve yanaklara dolgunluk sağlamaktır.

Ultra Plus XC jel: Orta bölümlerden derin dermise kadar enjekte edilir. Bu jeller, orta ve şiddetli yüz kırışıklıklarını düzeltmeye ve azaltmaya yardımcı olur.

Ultra XC jel: Dudakları büyütmek için dudaklara ve perioral alana enjekte edilir.

Konsültasyon

Herhangi bir tedaviye karar vermeden önce, deneyimli ve nitelikli bir uzmanla görüştüğünüzden emin olun.


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

Lupo, Mary P. M.D. https://journals.lww.com/plasreconsurg/Abstract/2008/01000/Effectiveness_of_Juv_derm_Ultra_Plus_Dermal_Filler.36.aspx

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 4.6 / 5. Puanlama sayısı: 8

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...