back to top
Ana SayfaMeme OperasyonlarıMeme BüyütmeEmzirme Sonrası Hayat: Göğüslerinizi Eski Haline Getirmenin 4 Yolu

Emzirme Sonrası Hayat: Göğüslerinizi Eski Haline Getirmenin 4 Yolu

3.5
(4)

Dürüst olmak gerekirse, bedeni bir başka insanla paylaşmanın olumsuz etkileri olabilmektedir. Emzirme sürecinde kilo kaybı veya bağışıklık sisteminde artış gibi çok sayıda değişiklik meydana gelir. Diğer taraftan bakıldığında ise vücut, uzun vadeli olan ve kabullenilmenin güç olduğu kimi etkilerle de yüzleşmektedir. Anneler, emzirme sürecinde göğüslerinin şekline, büyüklüğüne ve hatta rengine ilişkin bir sürü değişimle karşılaşmakta ve bazı kadınlar göğüslerini, emzirme dönemlerini baz aldıklarında, uzun çorapların görünümüne benzetmektedir. Ancak iyi haber, bu durumun tamamen düzeltilebilir olmasındadır.

Eğer göğüslerinizin eski haline dönmesi için çareler arıyorsanız, size yardımcı olacak birkaç yöntemden bahsedebiliriz.

Sorun: Meme Sarkması

Çözüm: Meme Dikleştirme

Memelerin eski şekline ve hacmine kavuşabilmesi için, meme dikleştirme -bir diğer adıyla mastopeksi- seçeneği düşünülebilir. Bu yöntemde, göğüs uçlarının ve areolanın dikleştirilmesi ve böylece daha doğal bir görünüme ulaşması amaçlanmaktadır. Ancak bu işlem, göğsün boyutuna ilişkin büyük ölçüde bir değişikliği sağlamamaktadır. Bu sebeple daha dolgun göğüsleri arzulayan kadınlar, meme implantı gibi seçenekleri değerlendirmelidir. Bu iki operasyon, meme dikleştirme yapılırken protezlerin yerleştirilmesi şeklinde, aynı zaman diliminde yapılabilmektedir.

Göğüs dikleştirme operasyonu için rakamsal verilere bakıldığında, her yaş grubundan ve her toplumdan talebin geldiği görülmektedir. Ciddi miktarda kilo kaybı yaşamak ve çocuk sahibi olmak, göğüsleri farklı derecelerde etkilemektedir ve bu talebin sebeplerindendir.

Göğüs dikleştirmenin üç yöntemi bulunmaktadır ve bunlar, kesiye bağlı olarak birbirlerinden ayrılmaktadır. Bunlardan ilki, ‘’donut, ‘’benelli’’ veya diğer adıyla ‘’ daire’’ tekniği, areola çevresinde dairesel bir kesiğin yapılmasını temel almaktadır. İkinci bir yöntem olarak ‘’lolipop’’ tekniğinde kesi, areolayı daire içine almakta ve kesi memenin altından dik bir şekilde devam etmektedir. Bu yöntem, orta ve şiddetli sarkmaları düzeltmek için kullanılabilir. ‘’Çapa’’ yönteminde ise, ters çevrilmiş T olarak da anılır, kesiler lolipop tekniğindeki gibi başlamakta ancak göğüs kıvrımları boyunca yatay kesiler halinde devam etmektedir. Sarkmaların aşırı boyutlara ulaşması durumunda, ideal teknik olarak görülür.

Herhangi bir göğüs dikleştirme operasyonu için iyileşme süresi, yaklaşık bir haftadır. Operasyondan sonra duyulan rahatsızlıklar oldukça azdır.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Sorun: Meme Derisinde Buruşukluk

Çözüm: Meme Büyütme ya da Yağ Enjeksiyonu

Meme büyütme, memenin boyutuna ilişkin değişikliği sağlamak adına temel yöntemdir ve silikon ya da salin gibi implantlarla yağ enjeksiyonunu kapsamaktadır.

Emzirme sürecini tamamlamış kadınlarda meme büyütme, göğüs dikleştirme ile beraber ya da dikleştirme yapılmaksızın uygulanabilmektedir. Çünkü emzirme, göğüslerde buruşmalar meydana getirmekte ve bazen bu durum, ciddi ölçülerde gözlenebilmektedir. Aynı zamanda çoğu anne, göğüslerinin fazla miktarda büyümesini değil; emzirmeden sonra kaybedilen eski dolgunluğuna ulaşmasını hedeflemektedir.

Meme büyütme yollarından biri olan yağ dolgusunda, liposuction yönteminden yararlanılmakta ve amaç, uyluk ya da karın bölgesindeki fazla yağların alınıp göğüslere enjektesini kapsamaktadır. Yine de, büyük ölçülere veya daha fazla dolgunluğa sahip olmak istendiğinde implantlar kadar etkili olmamaktadır.

Meme implantına ilişkin operasyon, 1 ila 3 saat arasında -kullanılan implanta ve doktorun tekniğine bağlı olarak- gerçekleşmektedir. Meme implantındaki iyileşme süreçleri, bazı öngörülebilir aşamaları da beraberinde getirir. Başlangıçta göğüsler sıkılaşmakta, şişmekte ve ağrı vermektedir. 6 haftanın sonunda ise göğüs şeklinin büyük miktarda oturduğu gözlemlenir. Üç ayın tamamlanmasıyla beraber de şişlik, yüzde doksan oranında geçmektedir. Göğüsler daha yumuşak olmakta ve daha doğal görünmektedir. Ancak unutulmamalıdır ki, bunlar kabaca yapılmış tahminlerdir ve her kadının anatomik yapısı farklı olduğundan süreç, buna bağlı olarak şekillenmektedir.

Göğüs büyütme operasyonunun, ilerleyen zamanlardaki emzirme pratiğini etkilemediği de bilinmelidir.

Sorun: Rengi Açılan ya da Küçülen Meme Uçları

Çözüm: Meme Ucu Ameliyatı

Meme uçları, emzirme sırasında ciddi boyutta bir yıpranmayla karşılaşabilmektedir. Ağrı, yüksek hassasiyet ve kabartı, bunun yan etkilerinden yalnızca birkaçıdır. Meme uçlarının şekli, boyutu ve rengi emzirme esnasında değişebilmekte ve bu süreçte hormonlar, büyük rol oynamaktadır.

Meme uçlarının eski formuna ulaşması için operasyon düşünülebilir. Bu operasyonlar areolanın küçültülmesini, meme ucu rekonstrüksiyonunu, meme ucunun büyütülmesini ve onarımını kapsamaktadır.

Kısacası emzirme, meme uçlarında ve areolada esnemeye ve büyümeye yol açabilmektedir. Ayrıca bunlara, göğüs pompası kullanmak da neden olabilir. Dolayısıyla doğumdan sonra meme uçlarındaki ve areoladaki değişiklikler için tek başına bir estetik operasyonu yapılabilir veya bu operasyon meme büyütme, meme küçültme ya da meme dikleştirme ameliyatlarıyla kombine edilebilir. Bazı müdahaleler sonucunda göğüslerin, eski hallerinden daha iyi olduğu da gözlemlenmiştir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 3.5 / 5. Puanlama sayısı: 4

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...