back to top
Ana SayfaPüf NoktalarıEkstrem Estetik Cerrahinin Ahlakı Üzerine

Ekstrem Estetik Cerrahinin Ahlakı Üzerine

0
(0)

Estetik Cerrahi ve Medya

Bir plastik cerrahi ameliyatını değerlendirirken iyice araştırma yapmaya vakit ayırmak çok önemlidir. Okuyucularımıza emin, bilgili ve güvenli bir karar verebilmeleri için seçeneklerini karşılaştırırken bilmeleri gerekenleri öğrenmelerinde yardımcı olmak istiyoruz — bir ameliyatı olmak hakkında karar verseler de, vermeseler de. Ne yazık ki başarılı estetik cerrahi ameliyatı geçiren binlerce orta halli kadın, medyanın haber yapmayı sevdiği nadir ve ekstrem estetik ameliyatlar tarafından sıklıkla gölgeleniyor. “Estetik Cerrahi Bağımlısı!” başlığını kaç kere okuduğunuzu ya da her hafta gördüğünüz yeni İnsan Ken ve Barbieleri düşünün.

Ekstrem Estetik Cerrahi

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Ekstrem plastik cerrahi konusu çok ilgi çeken bir konudur. Ana akım medya bu vakalarla ilgili haber yapmaktan hoşlanırken daha büyük bir sorun söz konusudur. Bu hikayelerin ışığında şunu düşünmemiz gerekir: Estetik cerrahinin ahlaki bir sınırı aştığı bir durum var mıdır?

Bir doktor, birinin isteğinin çok fazla olduğuna nasıl karar verir? Ekstrem plastik cerrahinin bazı uyarı işaretleri nelerdir? E! kanalında yayınlanan Botched adlı eğlence programının yıldızı Doktor Paul Nassif tıbbın ve ahlakın sınırlarını test edebilecek kozmetik operasyonlar hakkında konuşuyor.

Estetik cerrahi doğru nedenlerle ve gerçekçi beklentilerle yapıldığında hastanın hayatında olumlu bir etki yaratabilir. Ancak ne yazık ki, E! Entertainment kanalında yayınlanan Botched programından Doktor Paul Nassif’in çok iyi bildiği üzere, ters giden ekstrem vakalar da vardır. Ekstrem plastik cerrahi, tıbbın ve ahlakın sınırlarını sıklıkla test eder ve doğal olmayan şekilde ve hatta tıbbi yanlış tedavi davalarıyla sonuçlanabilir.

Doktor

S: Doktorlar, bir hastanın isteğinin çok fazla olduğuna nasıl karar verir?

Doktor Nassif: Ameliyat için iyi bir aday olan bir hastanın temel özelliklerinden biri gerçekçi beklentilerinin olmasıdır. Gerçekçi olmayan beklentilere sahip hastalar, sıklıkla doğal olmayan ve doğal yüz hatlarına uymayan cerrahi müdahaleler ister. Bu hastaların sonuçtan memnun olmaması şaşırtıcı değildir.

S: Neden her zaman ekstrem plastik cerrahiyi kabul eden bir doktor vardır?

Doktor Nassif: Cerrahların ameliyathanede neyi yapıp neyi yapmayacaklarını belirleyen kendi rahatlık düzeyleri vardır. Cerrahların, geçmişlerine ve eğitimlerine özgü estetik bir vizyonları vardır; bu vizyonlar evet veya hayır deme kararlarını etkileyebilir.

Bu yüzden hastaların ödevlerini yapması, değerlendirmeleri okuması ve kendilerini rahat hissettikleri yetenekli ve deneyimli bir cerrah seçmesi çok önemlidir.

Uyarı İşaretleri

S: Ekstrem estetik cerrahinin bazı uyarı işaretleri nelerdir?

Doktor Nassif: Ekstrem estetik cerrahi, hastanın sonuçla ilgili açık estetik ya da işlevsel sorunlarının olduğu doğal olmayan bir sonuçla nitelendirilir. Örneğin abartılı bir burun estetiğinde hastanın burnu çok küçük, sıkıştırılmış ya da fazla döndürülmüş olabilir. Sıkıştırılmış bir görüntü burnun çöktüğü anlamına gelebilir, bu da nefes alma zorluklarına yol açar.

Plastik cerrahide az sıklıkla daha fazladır. Muhafazakar bir yaklaşım genellikle iyi bir sonuç için en iyisidir.

S: Açık olmayan ya da gerçekçi olmayan beklentilerinin sık görülen sonuçları nelerdir?

Doktor Nassif: Ameliyat öncesı hasta ve doktor arasında iyi bir iletişim olması gereklidir. Bu, hastanın sonuçtan mutlu olacağından emin olmak için çok önemlidir. Bu bağ yoksa ve beklentiler gerçekçi değilse hasta, ameliyat için iyi bir aday olmayabilir.

Cerrahın yeteneğinin ve uzmanlığının yanı sıra, ihtiyaçları etkili bir şekilde ifade etmek ve hasta ve cerrahın ameliyattan önce aynı fikirde olduğundan emin olmak, harika bir sonuç için yapılabilecek en iyi şeylerdir.

Q: Hastaların etkili bir tedavi ya da ameliyat olmadan önce tamamlaması gereken psikolojik bir test var mıdır?

Doktor Nassif: Tüm plastik cerrahi hastalarının ameliyat olmadan psikolojik testten geçmesi önemlidir. Bu, hastanın doğru sebeplerle ameliyat olduğunu belirlemeye yardımcı olabilir. Test, aynı zamanda cerrahı hastanın psikolojisinin dengeli olduğunu ve hem ameliyat öncesi hem de ameliyat sonrası gereken adımları en iyi tedaviyi desteklemek için takip edebileceği konusunda bilgilendirir.

Revizyon Ameliyatları

Q: Bir ameliyat doğru gitmezse, beklendiği gibi gitmeyen bir ameliyatı takiben bir plastik cerrahi düzeltmesini değerlendirirken neler önemlidir?

Doktor Nassif: Bir düzeltme ameliyatı olunacağında değerlendirilmesi gereken en önemli konulardan biri cerrahın başka doktorlar tarafından uygulananları düzeltme deneyimidir. Düzeltme ameliyatları birincil ameliyatlardan çok daha karmaşıktır ve genelde yara dokusu, üç boyutlu iyileşme ve cildin sıkıştırılması gibi faktörleri içerir.

Eğitimi, kurul sertifikalarını ve cerrahın düzeltme ameliyatlarını gösteren önce ve sonra fotoğraflarını değerlendirmek de önemlidir. Bu, cerrahın sonuçlara ulaşabileceğini ve hastaya ameliyattan sonra nelerin bekleyeceği ile ilgili genel bir fikir vermesini sağlamaya yardımcı olur.

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...