back to top
Ana SayfaBurun EstetiğiBurun Ucu Estetiği (Tip plasti) Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Burun Ucu Estetiği (Tip plasti) Hakkında Bilinmesi Gerekenler

5
(2)

Yüzümüzde en dikkat çeken yer burnumuzun ucudur. Bu nedenle de, burun ucu estetik görünüm açısından oldukça önemlidir. Burun ucu estetiğini sağlayan ameliyat ise “tip plasti” olarak da bilinen burun ucu estetiği ameliyatıdır. 

Son yıllarda estetik ameliyat içinde oldukça popüler olan burun ucu estetiği ameliyatı, sadece burnun uç kısmından memnun olmayan hastalara uygulanan tedavi yöntemidir. Burun ucu estetiği ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik.

Son dönemin popüler operasyonu burun ucu estetiği (Tip plasti) nedir?

Burun kemiğinin anatomik yapısında sorun olmadığı, sadece burnun ucundaki şekil bozukluklarının (asimetri, genişlik, düşüklük vs.) düzeltildiği operasyondur. Hastanın ihtiyacına yönelik yapılan operasyonda burnun kemik, kıkırdak, deri ve mukoza gibi bölgelere müdahale edilmemektedir. Bu yöntem, burun ucunun açısının değiştirilmesi ve belirginleştirilmesi için de kullanılmaktadır.

https://www.instagram.com/p/Bo27izkg5aQ/

Burun ucu estetiğinde hangi yöntemler kullanılır?

Hastanın ihtiyacı doğrultusunda burun ucu estetiği için farklı teknikler uygulanabilir. Kapalı teknik bunlardan biridir. Kapalı teknikte operasyon süresi diğer tekniklere göre daha kısa ve ameliyat sonrası iyileşme daha hızlıdır. Diğer bir teknik ise açık tekniktir. Bu teknikle yapılacak ameliyatta doktorun tecrübesi önemlidir. Diğer burun estetiği ameliyatlarında olduğu gibi açık burun estetik operasyonunda cerrahın kontrol alanı daha dardır. Her iki yöntemin de avantajları ve dezavantajları vardır. Hastanın durumuna göre her iki yöntem de değerlendirilir ve en doğru yöntem seçilir.

burun ucu estetiği
Burnunuz ile ilgili anatomik bir sorunuz yoksa ve sadece burnunuzun ucundan memnun değilseniz burun ucu estetiği (tip plasti) sizin için en uygun operasyon olabilir.
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Burun ucu ameliyatı ne kadar sürer?

Burun ucu ameliyatının süresi, diğer ameliyatlar da olduğu gibi kişiden kişiye göre değişiklik gösterir. Genelde 30 ila 60 dakika gibi bir sürede yapılmaktadır. 

Burun ucu operasyonu sonrasında hasta aynı gün taburcu edilebilir.  

İyileşme süresi ise, doktorun belirteceği dikkat etmeniz gereken hususlara önem verilirse daha kısa olabilir. 

Burun ucu ameliyatı sonrası nelere dikkat etmek gerekir?

  • Ağır ve zorlayıcı sporlardan belirli bir süre uzak durmak gereklidir.
  • Ağır çerçeveli gözlük kullanımından kaçınılmalıdır.
  • Diş fırçalarken çok dikkatli olunmalıdır.
  • İyileşme süresi içinde yüzme gibi aktivitelere bir süre ara verilmelidir. 
  • Sümkürmek gibi burnu zorlayıcı hareketlerden uzak durulmalıdır.
  • Diğer burun estetiği ameliyatların da olduğu gibi güneş ışığından korunmak gerekir.

Burnunuz ile ilgili anatomik bir sorunuz yoksa ve sadece burnunuzun ucundan memnun değilseniz burun ucu estetiği (tip plasti) sizin için en uygun operasyon olabilir. Sizin için hangi burun estetiği ameliyatının doğru olacağına karar verebilmek için deneyimli ve yetenekli bir cerraha mutlaka danışmalısınız. 

Burun ucu estetiği (tip plasti) ve estetik ameliyatları ile ilgili daha detaylı bilgi almak için Vanity Estetik’in deneyimli kadrosu ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 5 / 5. Puanlama sayısı: 2

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

2 YORUMLAR

  1. 1 ay önce burun ameliyatı oldum ve sürecim şuanda harika geçiyor tüm hastane personeline, ameliyatımı yapan sevgili doktoruma ve ekibine çok teşekkür ederim sonraki estetik işlemlerim içinde geleceğim tek adres Vanity

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...