back to top
Ana SayfaMeme OperasyonlarıMeme Büyütme Hakkında 3 Soru 3 Cevap 

Meme Büyütme Hakkında 3 Soru 3 Cevap 

0
(0)

Tüm dünyada en sık yapılan estetik operasyonlardan biri meme büyütme ameliyatıdır. Meme büyütme, memenin boyutunu, şeklini iyileştirmek ve dolgunluğunu artırmak için yapılan cerrahi bir işlemdir. Plastik cerrahi operasyonlar arasında en başarılı sonuçların alındığı operasyon meme büyütmedir. Gelin meme büyütme operasyonu hakkında en çok sorulan üç sorunun cevabını birlikte verelim.

Meme büyütme operasyonu kimler için uygun?

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Bu operasyon için en uygun adaylar, memelerinin çok küçük olduğunu düşünen, doğuştan ya da sonradan oluşan nedenlerle tek taraflı meme gelişim bozukluğu/asimetri olan kadınlar ve meme kanseri cerrahisi sonrası meme rekonstrüksiyonuna ihtiyacı olan kadınlardır. Çocuk sahibi olmayı düşünen kişilerin, operasyon için bir süre daha beklenmesi tavsiye edilebilir.

Operasyon sonrası iyileşme süreci nasıldır?

Operasyondan sonra iyileşme süreci belirli aşamaları takip eder. Başlangıçta memeler gergin ve şişkin haldedir. Bu duruma ek olarak ağrı da hissedilebilir. Ameliyattan sonraki 6 hafta içerisinde önemli ölçüde iyileşme gerçekleşir. Ameliyattan sonraki 3 aylık sürecin sonunda, şişkinliğin büyük kısmı ortadan kalkar, memeler yumuşak ve daha doğal görünürler. Elbette bu süreç sizin anatominizle doğrudan bağlantılı. Genellikle işten 1 hafta, egzersizden ise 6 hafta uzak durmanız gerekmektedir.

En uygun implant ölçüsü nasıl seçilir?

Meme büyütme operasyonunu için en kritik karar meme büyüklüğüne karar vermek olduğunu söylemek çok doğru olacaktır. Meme implantlarının ve enjekte edilecek yağın boyutu santimetre küp cinsinden ölçülmektedir. Operasyonların sonuçlarını kişiden kişiye göre farklılık gösterdiği için aynı boyutta protezler, farklı kişilerde farklı şekilde görünür. Beklentilerinizi ve istediğiniz sonuçları cerrahınızla konuşmanız önemlidir. Böylece kendisi sizin için en uygun boyutu seçerken size yardımcı olabilir.

Meme büyütme operasyonlarında amaç, memenin doğal ölçülerini daha güzel hale getirmek ve daha simetrik, estetik bir görüntü oluşturmaktır. Diğer estetik cerrahi operasyonlarında olduğu gibi, meme büyütme operasyonunu neden istediğinizden emin olmanız ve gerçekçi beklentilere sahip olmanız önemlidir.

Daha fazla bilgi için veya muayene randevusu için Vanity Estetik’in ekibi ile iletişime geçebilirsiniz. Tüm sorularınız için size yardımcı olmaktan mutluluk duyuyoruz!

 


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

Spear, Scott L. M.D.

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...