back to top
Ana SayfaMeme OperasyonlarıEstetik Cerrahi Hakkında 5 Mit

Estetik Cerrahi Hakkında 5 Mit

0
(0)

Dünyada ve ülkemizde her yıl pek çok kişi estetik ameliyat oluyor. Bu kadar yaygın bir uygulama olmasına rağmen estetik cerrahi hakkında pek çok yanlış bilgi ve inanış var. Bu da gösteriyor ki estetik cerrahi hakkında gerçekler yeteri kadar anlatılamamış ve anlaşılamamış.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Tercih edilen estetik operasyon türü ne olursa olsun muhtemel hastaların operasyonların risklerini, faydalarını anlamaları ve gerçekçi beklentileri olması oldukça önemlidir. Bu nedenle doğru bilinen yanlışları sizler için derledik.

#1 Liposuction kilo vermenin etkili bir yoludur

Yanlış. Liposuction yağın vücuttan alınmasını ve bölgesel olarak vücudun şekillendirilmesini sağlar. Kilo verildiği zaman ise tüm bölgelerden verilebilir ancak bölgesel yağlanmanın olduğu bölgeden kilo veremeyebilirsiniz. Bölgesel yağlanmanın kilo vermek ile azalmadığı durumlarda liposuction uygulanır. Ancak liposuction bir kilo verme yöntemi değildir.

#2 Medikal doktor ve plastik cerrah arasında fark yoktur.

Yanlış. Medikal doktor, tıp eğitimi almış ancak uzmanlığını yapmamış doktordur. Bu doktorlar ameliyat yapamazlar. Plastik cerrahlar ise tıp eğitimi aldıktan sonra  plastik cerrahi alanında uzmanlığını almış doktorlardır. Plastik cerrahlar ameliyat yapabilirler. Bu nedenle seçeceğiniz doktorun eğitimi hakkında bilgi almanız önemlidir.

Estetik Cerrahi Hakkında 5 Mit
Bölgesel yağlanmanın kilo vermek ile azalmadığı durumlarda liposuction uygulanır. Ancak liposuction bir kilo verme yöntemi değildir.

#3 Estetik operasyonlar sadece kadınlar içindir

Yanlış. Yaşam süreleri uzaması ile bilirkte insanlar görünümlerini iyileştirmelere artık daha çok ihtiyaç duyuyorlar. Elbette, genç görünümü korumak istemek ve güzel görünmek sadece kadınlara özgü bir şey değil! Erkekler de iyi hissetmek, iyi görünmek ve bir yaşam sürmeyi istiyorlar. O nedenle günümüzde giderek artan bir sayıyla erkekler de estetik operasyon tercih ediyor ve gayret başarılı sonuçlar alınabiliyor.

#4 Meme implantları emzirmeye engeldir

Yanlış.  Meme implantları emzirmeye engel olmaz. Memeye implant yerleştirilirken meme içerisinde bulunan süt kanallarına hiç bir işlem yapılmaz. 

#5 Estetik operasyon sonrası izler kötü görünür.

Teknolojik gelişmeler ile estetik cerrahide pek çok alanda gelişmeler yaşanıyor. İz konusu da bunların başında diyebiliriz. Operasyon sonrası belirli bir zaman içerisinde izler silikleştirebiliyor, bazı durumlarda gizleyebiliyor. Eklemek gerekir ki bazı uygulamalarda tamamen izsiz sonuçlar alınabiliyor.

Vanity Estetik’in deneyimli ve uzman kadrosuyla tanışın!

Vanity Estetik, deneyimli ve uzman kadrosuyla burun estetiği alanında doğal ve başarılı sonuçlar için doğru adres. Estetik operasyonlar ile ilgili daha detaylı bilgi almak için Vanity Estetik’in deneyimli kadrosu ile iletişime geçebilirsiniz. Sizden haber almak için sabırsızlanıyoruz!

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...