back to top
Ana SayfaYüz OperasyonlarıBotoksBotoks Tedavisi Yüzdeki Ameliyat İzlerini Hafifletebilir

Botoks Tedavisi Yüzdeki Ameliyat İzlerini Hafifletebilir

0
(0)

Kırışıklıkları azaltmak, migren ağrılarını dindirmek, koltuk altı terlemelerinin daha az olmasını sağlamak ve aşırı aktif mesane tedavisinde rol oynamak… Botoksun tedavi edemediği bir şey var mıdır? Son zamanlarda, botoks yönteminin yeni kullanım alanı git gide popülerleşmektedir. Artık tıp uzmanları bu ilacı, estetik cerrahi operasyonlardan sonra şekillenen ameliyat izlerinin önlenmesi için de kullanmaktadır.

Yüzdeki İzlerin Tedavisi için Yeni Çalışmalar

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son zamanlarda, plastik ve rekonstrüktif cerrahi alanına ilişkin yeni bir çalışma yapılmıştır. Bu çalışmanın amacı, A tipi botoksun, yüzdeki ameliyat izleri üzerindeki etkisini değerlendirmektir. Herhangi bir yüz ameliyatı geçiren 16 hastaya, ameliyattan sonra gözlenen izlerin her birinin rastgele bir yarısına enjeksiyon yapılmıştır. Bu işlemden 6 ay sonra yaralar, iki estetik cerrahi uzman tarafından bağımsız olarak değerlendirilmiştir.

Çalışma kapsamında değerlendirilen 14 hastada, ameliyat izlerinin A tipi botoks uygulanan yarılarında, izlerin daraldığı ve görüntünün önemli ölçüde iyileştiği gözlemlenmiştir. Sonuç: Ameliyat sonrası botoks enjeksiyonlarıyla, yüzde daha iyi görünen, daha dar ve daha düz ameliyat izleri elde edilebildiğidir.

Uzmanlara göre, yüz bölgesinde -özellikle alın çevresinde- bir yırtılma gözlemlendiğinde, bu alanı dondurmak için botokstan faydalanmak mümkündür. Yüz mimiklerinde etkili olan kasların dondurulmasıyla, izlerin tedavisine yardımcı olabilmektedir. Çünkü hareket ettiğimiz her anda, izler daha fazla yayılabilmekte ancak botoks, bu hareketi engellemektedir. Dolayısıyla, ameliyat izi yayılmalarının önüne geçmekle beraber, operasyon sonrasında çok daha iyi estetik sonuçların gözlemlenmesine de olanak sağlamaktadır.

Botoks Vücuttaki Tüm Ameliyat İzlerinin Tedavisinde Etkili midir?

Botoks, var olan izleri geçirmemektedir. Koşul, tedavinin cerrahi bir müdahale sonrasında, yeni oluşan izlere uygulanmasıdır. Aynı zamanda, vücuttaki her bölge için de uygun değildir. Botoksun tedavi etmeye en yatkın olduğu ameliyat izi tipi -özellikle alın çevresi olmak üzere- yüzdeki izlerdir. Ancak en iyi sonuçları alabilmek için, gündemde olan -yara bakımına ilişkin- diğer tedavilerle sıklıkla kombinlenebilmektedir. Dermatologlar, bu kombinlenen tedavi yönteminin sonuçları karşısında heyecanlanan birçok hastaya rastladıklarını da dile getirmiştir.

Ne Düşünüyorsunuz?

Yüz cerrahisi sonrasında izler için botoks uygulaması yaptırmayı düşünür müsünüz? Yorumlarınızı bekliyoruz!


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

DEBRAJ SHOME, MD, FRCS (GLASGOW), FACS, MBA, STUTİ KHARE, MD, RİNKY KAPOOR, MD https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6181490/

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...