back to top
Ana SayfaBurun EstetiğiRevizyon Burun Estetiği Hakkında Neler Biliyoruz?

Revizyon Burun Estetiği Hakkında Neler Biliyoruz?

0
(0)

Burun estetiği ameliyatları (Rhinoplasti), sağlık ve estetik görünüm açısından kişinin yaşam kalitesinin artıran plastik cerrahi operasyonlardan biridir. Burun, yüzünün ortasında belirgin bir konuma sahip kompleks bir yapıdır. Burnun bu kompleks yapısından dolayı en iyi cerrahlar tarafından yapılan burun estetiği ameliyattan sonra bile dış yapıda deformasyonlar veya nefes alma zorlukları devam edebilir. Bu nedenle revizyon burun estetiği ameliyatına ihtiyacı duyulabilir. Eğer siz de revizyon burun ameliyatına ihtiyaç duyduğunuzu düşünüyorsanız bu yazı sizin için bir rehber olacaktır.

burun

Revizyon burun ameliyatı nedir? 

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Revizyon burun ameliyatı, daha önce yapılmış bir burun estetiği ameliyatının sonuçlarından memnun olunmaması veya istenilen estetik veya fonksiyonel düzeltmelerin elde edilememesi durumunda gerçekleştirilen bir cerrahi işlemdir. Bu tür bir ameliyat, ilk burun estetiği ameliyatının sonuçlarını düzeltmek, geliştirmek veya iyileştirmek için yapılmaktadır. Revizyon burun ameliyatları, çeşitli nedenlerle gerekebilir. Örneğin, burun şekli veya görünümü istenilen şekilde olmayabilir, burun sırtında asimetri veya deformiteler oluşmuş olabilir, burun solunumu veya nefes alma sorunları devam edebilir veya ilk ameliyat sonrası komplikasyonlar meydana gelebilir. Revizyon burun ameliyatları, ilk ameliyatın sonuçlarını düzeltmek veya iyileştirmek için daha karmaşık ve zorlu olabilir. Bu nedenle, deneyimli bir plastik cerrah tarafından yapılması önemlidir.

Hangi durumlarda revizyon burun estetiği yapılır?

Nefes alma problemi nedeniyle burun ameliyatı olan ve bu problemi çözülmemiş kişilere, bir de estetik amaçlı burun ameliyatı olan ve hayalindeki görünüme tek seferde ulaşamayan kişilere revizyon burun ameliyatı yapılır. Cerrahlar da hastalar da ikinci bir operasyona gerek kalmasını istemezler. Ancak burnun karmaşık yapısı, burundaki deformasyonun durumu gibi çeşitli sebepler nedeniyle bazen ikinci bir operasyona gerek duyulabilir.

Revizyon burun estetiği için ne kadar beklenmeli?

Burun estetiği ameliyatı sonra burun ve yüzde ödem ve morluklar oluşacağı için yeni yapılan burnun şekli hemen anlaşılamaz. Bu etkilerin geçmesi için hastaların belirli bir süre beklemesi gerekir. Yeni burun şeklindeki olumsuzluklar için hemen karar verilmesi doğru olmayacağı ve bu etkilerin geçmesi için 6 ay – 1 yıl gibi bir süre beklemek gerekebilir.

Revizyon burun estetiğinde ne yapılır?

Operasyon genel anestezi altında yapılır. Kesi öncelikle içseldir, ancak bazı durumlarda küçük bir dış kesi de yapılabilir. Burnun kemiği ve kıkırdağı yeniden şekillendirilir ve burnun solunum fonksiyonunun korunmasına özen gösterilir. Kesilerin kapatılması için yapılan dikişler emilir ve dikişlerin alınmasına gerek kalmaz.

akne izleri

Revizyon burun estetiği ameliyatı iyileşme süreci nasıldır?

Revizyon burun estetiğinin süresi ilk operasyona kıyasla daha uzun olabilir. ameliyat sonrası herhangi bir komplikasyon yaşanmadığı sürece aynı gün taburcu olunabilir. Revizyon burun estetiği ameliyatı sonrası göz çevresinde morluklar ve şişlikler yaşanması beklenen bir durumdur. Ödem günden güne azalırken; morluklar birkaç gün içerisinde kaybolur.

Operasyon sonrası 10 gün içerisinde iş başı yapılabilmektedir. Revizyon ameliyatın sonuçları 6 ay içinde gözlemlenir. Bu yüzden hastalar bu süre boyunca sabırlı olmalı ve daha iyi bir  görünüm için beklemelilerdir.

Sonuç olarak, revizyon burun estetiği olup olmama kararı kişiseldir. İhtiyacınızı anlayan ve güveninizi kazanan deneyimli bir plastik cerrah seçmek ise operasyonun başarılı geçmesi için olmazsa olmazdır.

Geçirmiş olduğunu burun ameliyatınızla ile ilgili problemi yaşıyorsanız siz de Vanity Estetik’in uzman kadrolarıyla tanışıp, profesyonel cerrahlar tarafından uygulanacak operasyonlarla dilediğiniz görüntüye sahip olabilirsiniz. Revizyon burun ameliyatı  hakkında ayrıntılı bilgi almak için tıklayabilirsiniz.


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

PLASTIC SURGERY https://www.plasticsurgery.org/news/blog/understanding-revision-rhinoplasty-and-why-patients-seek-out-this-procedure

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...