back to top
Ana SayfaYüz OperasyonlarıCilt TedavileriSomon DNA'sı (Gençlik Aşısı) Nedir? Faydaları Nelerdir?

Somon DNA’sı (Gençlik Aşısı) Nedir? Faydaları Nelerdir?

3.3
(3)

Her bakımlı birey, makyajsız parlak bir cildin hayalini kurarken, hem de yaşlanma belirtilerini en aza indirmek ister. Ancak zamanın acımasızlığına direnmek kolay değil. Yıllar geçtikçe cilt, yaşlanma ve çevresel faktörlerin bir sonucu olarak canlılığını ve elastikiyetini kaybeder. Bu sorunun temel nedeni cilt yapısında özellikle hyaluronik asit gibi hücrelerin yenilenmesine yardımcı olan maddelerin yeterli miktarda bulunmaması ya da yaşlanmaya bağlı olarak bu maddelerin miktarının zamanla azalmasıdır.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Sonuç olarak cildinizin kalitesi bozulur; daha kuru ve solgun görünür. Ölü deriyi canlandırmak ve hücre üretimini desteklemek için pek çok cilt uygulaması bulunur. Ancak bu konuda son zamanlarda en popüler yöntemlerden biri gençlik aşısı olarak bilinen somon DNA uygulamasıdır.

Somon DNA nedir?

Somon DNA

Somon DNA aşısı, somondan elde edilen DNA’nın yapı taşları olan amino asit polinükleotidlerinden oluşan yeni, güvenli ve kanıtlanmış bir tedavi türüdür. Bu polinükleotidler tamamen doğaldır ve hücresel düzeyde canlılık ve yenilenmenin anahtarı olan insan DNA’mızın içeriğini oluşturur. Ciltte hücre yenilenmesi için saf hyaluronik asit ve somondan elde edilen DNA moleküllerinin kullanıldığı cilt gençleştirme yöntemlerinden biridir. Bu da içerdiği yoğun hyaluronik asit ve moleküller sayesinde cildin ihtiyacı olan nemi geri kazanmasına yardımcı olur. Bu enjeksiyon işleminden sonra esnekliği artan cilt hızla kendini onarır. Somon DNA faydaları cilt esnekliğinden onarıma kadar uzanır.

Somon DNA ne işe yarar? Somon DNA gerçekten işe yarıyor mu?

Somon DNA hücre yenileyici bir tedavidir. Aşının içerdiği somon sütü ve sperm, ciltteki kolajeni ve elastikiyeti artırır. Bu güçlendirme sayesinde cilt hızla toparlanır ve sıkılaşır. Cilt sarkmalarında gözle görülür bir iyileşme olur. Özellikle göz çevresinde kaz ayağı dediğimiz kırışıklıklarda zamanla ciddi azalma gözlenir. Son zamanlarda yapılan birçok uygulamaya göre oldukça popüler olan somon DNA uygulaması, oldukça güvenilir ve etkili bir yöntem olarak tercih edilmektedir. Uygulama sonrası herhangi bir iz ya da belirti bırakmadığı için tedavi süresince günlük hayatınıza ara vermenize gerek yoktur. Ancak hassas ciltlerde bazı durumlarda iğne ucundan kaynaklanan küçük morluklar oluşabilmektedir. Bu ciddi bir sorun teşkil etmese de morluklar 3-7 gün gibi kısa sürede kaybolur.

Somon DNA ne kadar kalıcı?

Doğru ve sağlıklı bir tedaviden sonra somon DNA ilk etkisini bir yıl boyunca korur. Somon DNA aşısı ile daha genç bir cilde sahip olabilir ve her güne daha parlak bir ciltle uyanabilirsiniz.

Somon DNA ne kadar sürede etki eder?

Estetik işlemlerde şişlikler birkaç gün sonrasında inmiş olur. Bu durum gençlik aşısında da aynıdır. Şişlikler indikten ve morarmalar tamamen geçtikten sonra aşının etkisi hissedilir. Fakat etkinin tamamen hissedilebilmesi için en azından 6 seansın tamamlanması gerekir. Bu da yaklaşık 3-4 aylık bir süreç demektir. 

Somon DNA kaç yaşında uygulanmalı?

Somon DNA

Gençlik aşısı uygulamasının belirli bir yaş standardı yoktur. Fakat 18 yaşından küçük kişilere yapılması önerilmez. Bu yaşlar cildin kendini yeterince beslediği dönemler olduğundan gençlik aşısına ihtiyaç duyulmaz. Somon DNA işleminin en sık uygulandığı yaş aralığı 35 ve sonrasıdır. Bu dönemlerde çeşitli cilt problemlerinin ortaya çıktığı veya arttığı gözlemlenebilir.

Somon DNA aşısı kaç seans?

15 gün arayla 4 seans somon DNA uygulaması yapılabilir. Somon bakımı yaptırmak sonuçların daha başarılı olmasını sağlar.

Somon DNA evde nasıl yapılır?

Uygulama yapılacak bölge tamamen makyaj artıklarından, yağ ve kirden arındırılır. Uygulama bölgesi özel anestezik kremlerle uyuşturulur ve tedavi için hazırlanır. Cilde çok küçük enjeksiyonlar şeklinde uygulanmaya başlanır. Orta deriye 1-2 cm aralıklarla yapılan bu enjeksiyonlar tek tek uygulanacak tüm bölgeye yapılır. Somon DNA aşısı uygulanmadan önce 20 dakika cilt uyuşturulur. Ayrıca 15-20 dakikada DNA aşılaması yapılır. Yani yarım saat ile 40 dakika arasında işlem tamamen biter.

Bu işlemin evde yapılması mümkün değildir. Bu tür estetik işlemlerinde hijyenik ve profesyonel kurumlar ile çalışmak çok önemlidir. Cilt sağlığını korumak, oluşabilecek herhangi bir komplikasyona karşı tedbirli olmak ve iyi bir sonuca ulaşabilmek için uzmanlardan yardım almak gerekir.

Somon DNA kaç dk sürer?

Somon DNA uygulamadan 30-45 dakika önce hasta duyarsızlaştırılır. Ardından çok küçük iğnelerle neredeyse ağrısız bir şekilde deri altına enjekte edilir. Somon DNA aşı tedavisinde 1 hyaluronik asit ve 1 somon DNA uygulanır. Bu işlemlerin tümü yaklaşık 20-30 dakika sürer. Hazırlık ve işlem süreci dahil olmak üzere 2 saat içerisinde her şey sonuçlanmış olur.

Somon DNA zararı var mı?

Somon DNA

Somon DNA tamamen zararsız bir işlemdir ve işlem sonrası da herhangi bir yan etki görülmez. Somon tedavisinin ardından hasta günlük hayatına devam edebilir. Bazı durumlarda hassas ciltlerde sadece hafif bir kızarıklık olabilir ancak bu durum geçicidir. Yaklaşık 1-2 gün içerisinde hiçbir iz kalmamış olur. Fakat somon DNA’nın önerilmediği bazı durumlar vardır. 

  • Hamile ve emziren kadınlar,
  • Kardiyovasküler hastalığı olan ve ilaç kullanan hastalar,
  • Kan pıhtılaşma sorunu yaşayanlar,
  • Tedavi edilecek bölgede açık yarası olan kişiler,
  • Kanser hastaları,
  • İnsülin kullanan diyabet hastaları,
  • İnme riski olan kişiler,
  • 18 yaşının altındaki hastalara somon DNA tedavisi uygulanması önerilmez.

Bu tip durumlar haricinde somon DNA enjeksiyonu zararsızdır. Somon DNA zararlarından ziyade faydaları olan bir işlemdir. İyi gözüken, sağlıklı bir cilde kavuşmak adına oldukça faydalıdır.

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 3.3 / 5. Puanlama sayısı: 3

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...