back to top
Ana SayfaPüf NoktalarıEstetik İşlemlerinizin Etkilerinin Uzun Sürmesini Mi İstiyorsunuz? Bunları Yapın!

Estetik İşlemlerinizin Etkilerinin Uzun Sürmesini Mi İstiyorsunuz? Bunları Yapın!

0
(0)

Her türlü estetik işlem geçirme kararı, özellikle de bir yüz germe işlemi oldukça önemlidir ve hafife alınmaması gerekir. Doğru ellerde olduğunuza emin olmalı ve beklentilerinizi doğru ayarlamalı, yaşayacağınız olası ağrı, rahatsızlık ve tabii ki iyileşme süresini göz önünde bulundurmalısınız.

Vanity
Trustpilot4.7

Operasyonlar hakkında Vanity Doktorlarından bilgi almak ister misiniz?

Vanity Estetik olarak düşündüğünüz operasyon hakkında sizlere bilgi verebiliriz.

Doktora Sor

Bir estetik işlem geçirme kararı verirseniz, çoğunun bir ömre sahip olduğu gerçeğini unutmamalısınız. Güzel haber ise bu ömrün ne kadar olacağı sizin elinizde!

Yaşınız, tıbbi geçmişiniz ve genleriniz, bir prosedürün ne kadar iyi gideceğini ve sonuçların ne kadar süreceğini belirlemede önemli rol oynar. Ancak yaşam tarzı faktörlerinin de sonuca oldukça büyük etkisi vardır. Yüz yenilemeleri söz konusu olduğunda, George Washington Üniversitesi Plastik Cerrahi Bölümü Başkanı ve ASAPS üyesi olan Michael Olding MD. “Yüz germe ömrü sadece cerrahın uzmanlığı ile değil aynı zamanda hastanın kalitesiyle de belirleniyor. cildi (ki bireyin genetik yapısıyla ve ultraviole ışığa maruz kalma ile alakalıdır) belirlenir. İşlem sırasında derisi güneş ışınları tarafından hasar görmüş ve esnek olmayan biri aksi durumdaki birine göre daha kısa bir sure olumlu sonuçlardan yararlanabilecektir. “

Kozmetik İşlemlerin Etkisini Uzun Süreli Kullanmak

Kozmetik cerrahi, lazer cilt yüzey kaplaması ve diğer prosedürler sayesinde yıllar eksiltebilir. Yeni, genç görünümünüzü olabildiğince uzun süre korumanıza yardımcı olacak 5 çözüm aşağıda belirtilmiştir:

1.       Güneşten korunma. İşlem sonrası sonuçları korumak için yeterli güneş koruması gereklidir. Halihazırda yaşlanmaya karşı takınılması gereken önemli bir tavırdır fakat, estetik işlemler sonrası özellikle önemlidir, çünkü herhangi bir yara izi güneş etkisiyle birlikte daha zararlı bir hale gelebilir ve bu da gelecekte daha belirgin bir iz kalmasına neden olabilir.

2.       Kilonuzu dengede tutun. Yaşlanma süreci derimizin elastikliğini her halükarda etkiler, ancak cilt uzatıldığında ve kilo değişimi nedeniyle daraldığında, sorunu daha da zor bir hale getirebilir. Özellikle herhangi bir işlemden geçtikten sonra, kilonuzdaki dalgalanmaları çok sınırlamanız gereklidir.

3.       Sigara içiyorsanız, bırakın. Tüm zararlarını bir kenara bıraksanız bile, sigara içmek derinize zarar verir. Bu, dolaşımdaki azalma, oksijen seviyelerinde azalma ve kollajen üretimini bozan serbest radikallerin artışına bağlıdır.

4.       Sağlıklı bir yaşam tarzı izleyin. Düzenli egzersiz, dengeli, besleyici bir diyet takip edip bol su içmek, yeni ve geliştirilmiş görünüşünüzü koruma doğrultusunda uzun bir yol kat etmenizi sağlayacaktır. Vücudunuza iyileşmek ve durumunu korumasına yardımcı olmak için ihtiyaç duyduğu şeyleri verin.

5.       Profesyonel cilt bakım ürünleri kullanın. Tıbbi sınıf cilt bakım ürünleri, tezgah üstü ürünlerden daha yüksek konsantrasyonda aktif terkip maddeleri içerir ve klinik olarak sonuçları kanıtlanmıştır. Doktorunuz sizin için en iyi cilt bakım rejimini kişiselleştirmenize yardımcı olabilir.


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

American Society for Dermatologic Surgery

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity
Trustpilot4.7

Operasyonlar hakkında Vanity Doktorlarından bilgi almak ister misiniz?

Vanity Estetik olarak düşündüğünüz operasyon hakkında sizlere bilgi verebiliriz.

Doktora Sor

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...