back to top
Ana SayfaPüf NoktalarıKırışıklık Oluşumundan Nasıl Kaçınabilirsiniz?

Kırışıklık Oluşumundan Nasıl Kaçınabilirsiniz?

0
(0)

Kırışıklık

Birçok kadın ve erkek arasındaki ortak yargı -herkesin aynı oranda kırışıklık yaşamasına neden olacak- yaşlanan cildin kaçınılmaz olması ve bunu önlemek için yapılabilecek pek fazla şeyin de bulunmamasıdır. Ancak günümüzde, piyasada bulunan geniş bilgi ve teknolojiler dizisi ile, hissettiğiniz kadar genç olan görünümünüzü sürdürmenizin çok çeşitli yolları vardır. Gençliğinizin ışıltısını korumanız için, yaşlanan bir cilde mümkün olan en iyi bakımı yapmanız önemlidir.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Yaşlılığın ilk belirtilerini görmeye yeni başlayıp başlamadığınız veya cildinizin, doğum gününüzü tam olarak gizleyip gizlemediği fark etmeksizin, size daha genç ve daha sağlıklı bir görünüm sağlayacak -erken kırışıklıkların engellenmesine yardımcı olacak- bazı alışkanlıklar elde etmeniz mümkündür. İstenmeyen ancak fark edilen çizgilerden kaçınmayı ve taze bir cilde sahip olmayı sağalayacak en iyi cilt bakım önerileri için, yazımızı okuyabilirsiniz.

Tüm Geceyi Kapsayacak Şekilde Dinlenin

Kulağa son derece açık geliyor olabilir; doğru miktarda uyku gereklidir. Cildi gençleştirmek için, en az 7 ila 8 saat uyumak hayati bir öneme sahiptir. ”Güzellik uykusu” olarak anılmasının nedeni buradan gelir.

Güneşten ve Bronzlaşmaktan Kaçının

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde -ultraviyole ışınları cildin derin katmanlarına nüfuz ederek cildin destek yapısını zayıflattığı için- bronzlaşma, erken kırışıklıkların önde gelen nedenlerinden biridir. SPF 15 veya daha yüksek bir güneş koruyucu, cildin korunmasına yardımcı olur -ki bu, kendi başına cilt bakımının günlük bir parçası olmalıdır- ayrıca şiddetli güneş ışığından uzak durmak, genellikle yaşlanmanın daha hızlı belirtilerini önlemek için de iyi bir fikirdir. Ancak burada atlanmaması gereken detay, güneş koruyucularıdır. Bu koruyucular, yaşlanan bir cilt için bakım alışkanlığı olmalıdır çünkü yüzdeki yaşlanan görünümü engellemede gerçek bir fark yaratır.

Sigaraları Çöpe Atın!

Sigara içmek, cildin yaşlanma sürecini muazzam bir şekilde hızlandırır ve sigara içenler söz konusu olduğunda kırışıklık, 20’li yaşlarda dahi gözlemlenir. Dumanın ciğerlere dolması, cildin tehlikede olması için tek neden değildir çünkü genel sağlığa olan etkisinden bahsetmek tek başına yeterli değildir. Aynı zamanda tütünün, ciltte sağlıksız bir renk ve doku ortaya çıkardığı da yaygın olarak bilinir. Dolayısıyla cildiniz ve vücudunuz için yapabileceğiniz en iyi şey, sigarayı bırakmaktır.

Endişelenmek Yerine Mutlu Olun

Hoşunuza gitsin veya gitmesin, gün içinde, yüzünüzde meydana gelen kasılmalar -kaşlarınızı çatmanız veya gözlerinizi kısmanız sonucunda oluşan kasılmalar gibi- karga ayaklarına, kaşların arasındaki çizgilerin veya istenmeyen diğer yüz kusurlarının oluşumuna büyük derecede etki eder. Güneş gözlüğü takmak veya numaralı gözlük ile lens gibi gözü tedavi eden araçlardan yararlanmak, gözlerin kısılmasını engeller veya yüzün düzenli olarak gevşetilmesi, aşırı kasılmaların önüne geçerek kırışıklık oluşumunu durdurur.

Sağlıklı Bir Beslenme Düzeni Edinin

Kırışıklık gelişiminde bir başka şaşırtıcı faktör de sağlıksız kilo kaybıdır çünkü araştırmalar, kilo kaybı yaşandığı ve tekrar kilo alındığı için dengesiz geçen yılların, cildin elastik yapısına zarar verebileceğini göstermiştir. Ancak sabit bir şekilde kilo vermek veya almak -vücudun yeni hacminin kabul edilmesinde- cilt için rahatlatıcı olabilir.

Ayrıca cildin, aslında vücudun en büyük organı olduğunu ve fazlasıyla korunmaya ihtiyaç duyduğunu hatırlamak önemlidir. Dengeli bir beslenme programı, cildin sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Dolayısıyla -hiçbir zaman kırışıklık, tam olarak engellenmese de- ciltte yaşlanma belirtilerini en aza indirmek için yemek yerken mutlaka göz önünde bulundurulması gereken bazı şeyler vardır.

Su Tüketin

İyi bir cildin iç faktörlerden başladığı söylenir. Bu nedenle cildin -cildin genç ve sağlıklı kalmasında hayati bir rol oynayan tüm antioksidanları içeren- içme suyu, hindistan cevizi suyu ve yeşil çay tüketilerek nemlendirildiğinden emin olunmalıdır. Ayrıca cilt, sadece iç faktörler aracılığıyla nemlendirilmekle kalmaz; aynı zamanda, su sayesinde vücut da zararlı atıklardan temizlenir.

Cildinize İyi Davranın

Özellikle sivilce ile mücadele edenler için -sivilceler olduğunda- cildi sert bir şekilde ovmaktan kaçınmak önemlidir. Akne eğilimli bir cilde yapılabilecek en kötü şey, cildi -daha da tahriş edecek olan- sürekli ovma hareketi veya cildin aşırı olarak yıkanmasıdır.

Akne oluşumu yalnızca kirlilikten değil, daha ziyade hormondan kaynaklanır. Dolayısıyla bu tip problemlerin olduğu cildi ovalamak yerine nazikçe yıkayın ve akneyi doğrudan hedefleyen salisilik asit gibi ürünleri kullanın. Çünkü cildi tahriş eden hareketler yara izlerine, pigmentasyona ve bakterilerin, cildin daha derinlerine nüfuz etmelerine neden olur.

Kahveden Ziyade Kakaoya Yönelin

Sabahları gördüğünüz bir fincan kahve, tahmin ettiğinizden daha zararlı olabilir. Her şeyden önce çok fazla kafein tüketimi, uyku kalitesini bozar, gençleşme zamanını kesintiye uğratır ve cildin erken yaşlanmasına neden olur. Dahası, bir samanı yudumlamak gibi tekrar eden hareketler, ince çizgilere ve kırışıklıklara yol açabilir.

Neden bu sabah kahve hazırlamak yerine, daha tatlı bir şeye yönelmiyorsunuz? 2006 yılında yapılan bir çalışmada araştırmacılar, kakaonun, yüksek seviyelerde -cildi, güneş hasarından koruyan, hidrasyona katkı sağlayan, cilt hücrelerinin dolaşımını geliştiren, cilt görünümünü ve dokusunu pürüzsüzleştiren- iki diyet flavonoid (epikateşin ve kateşin) içerdiğini tespit etmiştir.

Tükettiğiniz Besinleri Gözden Geçirin

Cildin daha az kırışmasını sağlayacak tek bir mucizevi gıda yoktur ancak vitaminleri, mineralleri ve omega-3 yağ asitleri içerdiği bilinen yiyecekleri seçmek, en iyi cilt bakım tekniklerine kesinlikle katkıda bulunur. A, B2, B3, B6, C, E, Selenyum vitaminleri, cilt sağlığında önemli bir role sahiptir.

Nemlendirin, Nemlendirin, Nemlendirin!

Ve nihayetinde, tüm bu bakımı tamamlamak için ana kural; nemlendirmektir. Nemlendiricinin önemi, hiçbir zaman tam olarak anlatılamaz çünkü herhangi bir özel katkı maddesi içermeyen en basit nemlendirici bile ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltabilir. Size ince çizgilere sahip, kuru bir cilt yerine, daha canlı ve yumuşak bir cilt kazandırır. Ayrıca bugün piyasadaki çoğu cilt nemlendiricisi ve tedavisi, cildin yaşlanmasını durdurması için son derece yararlı olabilecek kimi yaşlanma karşıtı bileşenleri de içerir.

Yardım Alın

En iyi yaşlanma karşıtı cilt bakım uygulamaları ve non-invaziv cilt tedavileri için, bir uzmandan konsültasyon alın. Kişisel estetik hedeflerinize ulaşmanız için önünüzdeki engelleri kaldırın!

Ne Düşünüyorsunuz

Kırışıklık sizin için ciddi bir problem mi? Kırışıklıktan uzak durmak için nelere dikkat ediyorsunuz? Yazımızı faydalı buldunuz mu? Düşüncelerinizi ve deneyimlerinizi bizimle yorum olarak paylaşın!


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

Healthline https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/how-to-get-rid-of-wrinkles#quit-smoking

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...