back to top
Ana SayfaMeme OperasyonlarıMeme BüyütmeMeme Büyütme: Meme Şekli ve Dolgunluğu

Meme Büyütme: Meme Şekli ve Dolgunluğu

0
(0)

Ne yazık ki yer çekimi süreklidir. Bunun yanı sıra kadınların memeleri etrafındaki dokuların yaşla ve güneşle ilgili ortaya çıkan elastikiyet kaybı, meme tümseğinin göğüste daha aşağıda durmasına sebep olabilir. Ek olarak, meme içindeki dolgunluk, hamilelik sonrası hormonal değişiklikler, menopoz ve ciddi kilo kaybı gibi sebeplerle azalabilir. Tüm bu etkenler, kadınların genç hislerinden oldukça farklı olan yaşlanmış bir görünüş oluşmasına sebep olur. Kulağa depresif geliyor, değil mi? Evet, ama plastik cerrahi alanındaki yetenek ve bilim, meme büyütme ve meme dikleştirme operasyonları sayesinde memelerdeki bu değişiklikleri dengeleyebilir ve kadınların kendilerini iyi hissetmelerini sağlayabilir.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Eğer bir kadın memelerinin görünümünden rahatsızsa, bu rahatsızlığı incelemek için memeyi iki bileşen halinde incelemek faydalı olacaktır: memenin dış kısmındaki deri ve hacim ve hacmin göğüs duvarındaki meme tümseğindeki dağılımı.

Meme şeklini nasıl iyileştirebileceğinizi merak ediyor musunuz?

Meme tümseğinin hacmi yeterli olabilir ama hacmin büyük kısmı, memenin alt kısmında, memenin göğüsle birleştiği yerin daha aşağısındadır. Bu yüzden sutyenlerin memeleri göğüs duvarı üstünde doğru yerde tutması gerekir. Bu durum, mastopeksi ile daha iyi hale getirilebilir. Mastopeksi operasyonunda, memenin alt kısmındaki doku üst tarafın dolgunluğunu sağlamak için meme tümseğinin geri kalanının altına gizlenir ve göğüs duvarının hareket halinde olmayan bir kısmına sabitlenir. Bu durumda meme üstündeki deri gevşektir ve meme tümseğinin aşağıya sarkmasına olanak vermiştir. Bu durumda derinin yeni şekillendirilen meme tümseğine uyması için büyük miktarda derinin alınması ve yeniden konumlandırılması gerekir. Bu, bazı kadınlarda iyi sonuçlar verebilir. Memenin göğüsle birleştiği yer ile köprücük kemiği arasındaki mesafe çok olan ve gövdesi uzun olan kadınlarda alçakta duran memelerin görünümünü değiştirmek için yukarıda anlatılan teknik, üst kısma dolgunluk vermenin bir başka yoluna ihtiyaç duyar. Bazı kadınlar, üst kısmın yuvarlaklığını sağlamak ve şekli ve biçimi iyileştirmek için bu operasyonla protezlerle meme büyütme operasyonunun bir arada yapılmasını tercih ederler. Bazı cerrahlar mastopeksi ile birlikte meme büyütme operasyonu gerçekleştirmeyi önerebilir. Bazı cerrahlarsa birlikte uygulanan işlemlerde %25 oranında revizyon operasyonu yapıldığına ilişkin verilerden yola çıkarak bu operasyonları farklı zamanlarda gerçekleştirmek isterler. Operasyonları bir arada gerçekleştiren cerrahlar, meme dikleştirme operasyonu sırasında cildi yeniden şekillenmeden meme tümseğinin protez sonrası alacağı şekli görüyor olmayı tercih ederler. İki operasyonun birleştirilmesi hastanın ikinci kez genel anestezi almamasını sağlar, masrafları azaltır ve ofis ortamında uygulanabilir. Genelde bu, meme ucu-areola kısmını meme tümseği üzerinde dikey olarak yeniden konumlandırmak için yapılan küçük, cildi yeniden şekillendiren bir operasyondur.

Protezler, meme tümseğinde yapısal bir şekillendirme ve hacim büyütme sağlayabilir ama protezlerin etkilerinin bazı sınırları vardır. Göğüs duvarı anatomileriyle ilgili yapısal sınırlamalar olan kadınların sadece protezlerle tatmin edici sonuçlara ulaşması zor olabilir. Göğüsleri çok geniş olan ve göğüs duvarları eğimli olan hastalarda göğüs dekoltesi, yalnızca protezlerle oluşturulamaz çünkü protez göğüs üzerine yerleştirilemez. Yukarıdaki paragrafta açıklanan bir başka anatomik sınırlama, göğsün uzun olduğu durumlarda köprücük kemiği ve memenin göğüs duvarıyla birleştiği yer arasında uzun bir mesafe olduğu ve memelerin aşağıda durduğu gibi bir görüntü oluşturmasıdır. Anatomik şekilli, boyu genişliğinden daha uzun olan protezler bile bu etkiyi gizleyemez. Protezlerin seçeneği iyileştirdiği, yukarıda bahsi geçen her iki durumda daha iyileştirilmiş bir sonuç elde etmek için yağ grefti de uygulanması gerekir. Yağ greftinin güzel kısmı, göğüs ve meme üzerinde herhangi bir bölgeye uygulanmasıdır. Bu, bir fotoğrafı düzeltme kavramına benzetilebilir, cerraha ideal formu oluşturması için meme ve göğüs duvarını şekillendirme imkanı verir ve bu anatomik farklılıkların kendi yağınızla gizlenmesine yardımcı olur.

Bazı kadınlar, protezlere sıcak bakmayabilir ve cerrahlarıyla görüşerek meme tümseğinin ve göğüs duvarının şeklinin ve dolgunluğunun, mastopeksi ile birlikte sadece yağ greftiyle, protezler olmadan iyileştirilmesini tercih edebilir. Protezlerin bazı sınırlamaları olduğu gibi yağ grefti işleminin de sınırlamaları vardır. Otologöz yağ transferi tekniklerinin mevcut durumu ile ilgili çalışmalar, dokulara yerleştirilen yağın yüzde yetmiş kadarının uzun süre dayanıklı olduğunu ortaya koyar. Bu, bilimsel çalışmalarda bir sürü makale ile tekrar tekrar ortaya konmuştur. Yağ, cildin karşı çıkan önemli kuvvetlerine karşı direnç gösteremeyen çok yumuşak bir madde olduğu için, bir seans içerisinde meme tümseğini bir kuptan başka bir kupa ve yarım bedenden daha fazla büyütmek zordur. Bu nedenle, cildinde fazlalık olan ve meme tümseğinin hacmi küçük olan, memelerinin şekilli olmasını isteyen kadınlar, yalnızca yağ ile büyütmeyi düşünmemelidir. Yağ grefti ile bir arada protez uygulanması, çok daha iyi ve sabit bir sonuç yaratır. Deneyimlerime göre tek başına uygulanan yağ grefti, meme dekoltesi ve memenin üst kısmı ve göğüs duvarının birleştiği bölgeyi şekillendirmek için en iyi yöntemdir. Bu, genel hacmi bir kup bedeni büyütebilir. Meme için uygulanan yağ greftinin avantajlarından bir diğeri, yanlar, karın ve basenler gibi bölgelerdeki istenmeyen yağın meme şeklinin iyileştirilmesi ve vücudun şekillendirilmesi için alınmasıdır.

Memenizin görünümü hakkında rahatsız hissediyorsanız ve memenizin vücudunuzun geri kalanına ve kendinizi nasıl hissettiğinize orantılı olmadığını düşünüyorsanız, memelerinizi gençleştirmek için olan seçenekleri ve hedeflerinizi belirlemek için kurul onaylı bir plastik cerraha danışın.

Ne Düşünüyorsunuz?

Meme büyütme ameliyatı ile ilgili verdiğimiz bilgileri faydalı buldunuz mu? Konuyla ilgili paylaşmak istediğiniz düşünceleriniz veya deneyimleriniz var mı? Yorumlarınızı bekliyoruz!


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

Adams, William P. Jr. M.D.

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...