back to top
Ana SayfaPüf NoktalarıYaş ve Estetik Cerrahi: Yaş Grupları Arasındaki Benzerlikler

Yaş ve Estetik Cerrahi: Yaş Grupları Arasındaki Benzerlikler

0
(0)

Yaş ve Estetik Cerrahi

21 yaşında bir kadın ile 60 yaşında bir kadının pek çok ortak noktasının olduğuna inanmak zordur. Ama söz konusu güzellik idealleri olduğunda bu yaş grupları düşündüğümüzden daha benzerdir. Peki yaş ve estetik cerrahi ilişkisini inceleyen veriler ne gösteriyor? Verilere göre, Amerika’da 18-24 yaş grubundaki kadınların %87’si vücudunun en az bir kısmından mutsuz. Ve bu kadınların neredeyse üçte biri dış görünüşlerine olan güveni artırmak için plastik cerrahiyi değerlendirmeye istekliler.

Benzerlikler burada bitmiyor. Yaşı daha ileri olan grubun yüz germe ve göz kapağı ameliyatı gibi yaşlanma karşıtı tedavilerle daha ilgili olması şaşırtıcı değilken, 1946-1964 arası doğan kişilerin oluşturduğu 60’lar kuşağı ve 1981-1996 arasında doğan Y Kuşağı, aynı kaygıları taşımaktadır. Vücudun tüm bölümleri arasında orta kısım, kadınların yaşı, ırkı, etnik kökeni fark etmeksizin sorunlu bölümlerin en büyüğünü oluşturuyor. Ve bunun verilere yansımasını görüyoruz.

Karın Estetiği, Meme Büyütme ve Doğum Sonrası Estetiği

Planlı invazif operasyonlar arasında 25-64 yaş grubundaki kadınlar arasında en popüler olanı karın estetiğidir. En popüler cerrahi operasyonlardan biri göğüs büyütmedir. Bu veriyle, yalnızca 2014 yılında %33 bir artışın görüldüğü, Anne Estetiği (doğum sonrası estetiği) olarak bilinen göğüs büyütme/karın estetiği kombinasyonunun yükselişini anlayabiliriz.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Bakış Açıları

İlginç olan, iki yaş grubunun istekleri arasındaki farktır. Sebepler çoğunlukla özgüvenle ilgili olmakla birlikte 60’lar kuşağı, kazandıkları için (“Çünkü ben buna değerim!”) estetik ameliyat olduklarını öne sürebilir. Öte yandan Y kuşağı bunu hak ettiklerini hissediyor (#YOLO). 60’lar kuşağı, iş yerlerindeki konumları için genç bir görünüşe sahip olmayla ilgilidir. Ancak Y Kuşağı benzerleri arasında öne çıkmayı ve kıvrımlarını iyileştirmeyi amaçlar, bu da popülaritesi artmakta olan Brezilya poposu estetiğinin yıldan yıla %15 artmasının sebebi olarak gösterilebilir.

İstediği Gibi Görünme Hakkı

Bu demografiklerin anlaştığı konu, kişilerin en iyi şekilde hissetmek için en iyi şekilde görünmek istiyor, başkalarını da bu yolda destekliyor olduklarıdır. Plastik cerrahiyle ilgili genel fikirleri sorulduğunda tüm kadınların %64’ü kişinin tamamen istediği gibi görünme hakkının olduğuna ve bunu yargılanmadan yapmaya hakkı olduğuna inanıyor.


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

American Society of Plastic Surgeons https://www.plasticsurgery.org/news/briefing-papers/briefing-paper-plastic-surgery-for-teenagers

Mark P. Solomon, Mark S. Granick https://www.geriatric.theclinics.com/article/S0749-0690(18)30608-6/pdf

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...