back to top
Ana SayfaPüf NoktalarıRus Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Rus Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

4
(6)

Güzellik ve estetik trendleri ilginizi çekiyorsa, rus dudak dolgusunu duymuş olabilirsiniz. Dudak dolgusuna alternatif bir estetik ve teknik katan Rus dudak dolgusu, yeni favoriniz olabilir. Rus dudakları, dolgu enjeksiyonlarına daha doğal bir görünüm kazandıran dudak dolgunlaştırmadaki son trendler nedeniyle popülaritesi artan estetik bir dudak kontur yöntemidir. Rus tekniği dudak dolgusu hakkında her şeye birlikte göz atalım.

Rus tekniği dudak dolgusu nedir?

Rus Dudak Dolgusu
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Rus kadınlarının doğal genetiğine benzeyen, daha düz ve daha geniş dudak estetiğine rus tekniği dudak dolgusu denir. Bu yeni trend, dudaklara yepyeni bir şekil kazandırmış oldu. Rus tekniği, dudak dolgusu yaptırırken oluşabilecek “ördek dudak” görünümünü ortadan kaldırmaya ve daha doğal bir görünüm elde etmeye yarar. Russian lips tekniği, dudağın merkezinde daha düz ve daha yüksek bir görünüme sahip olan kalp şeklinden esinlenir. 

Dudak enjeksiyonları, dudak dolgunlaştırmak isteyen hastalar için popüler bir tedavi alanıdır ve daha genç bir görünüm oluşturmak için yüzün alt kısmındaki diğer tedavilerle birleştirilebilir. Hyaluronik asit dermal dolgu maddeleri, yalnızca dolgunluk için değil, aynı zamanda gülme ve kukla çizgileri dahil olmak üzere ağız bölgesindeki kırışıklıkların ve ince çizgilerin görünümünü azaltmak için yaygın olarak kullanılır.

Rus tekniği dudak dolgusu farkı nedir?

Rus dolgusu teknikleri, kalp şeklindeki görünümü elde etmek için küçük dermal dolgu damlacıklarının dudağa enjekte edilmesini içerir. Dolgu, birden fazla enjeksiyon noktasına dikey olarak enjekte edilir. Rus dudak dolgusu tekniği, dudak dolgunlaştırma söz konusu olduğunda denge ve orantı temeline dayanır. Russian lips, hacimden ziyade yükseklik olarak daha büyüktür ve bu, istenen görünümü elde etmek için gereken ürün artışı nedeniyle daha uzun bir tedavi süresi gerektirir.

Geleneksel dudak dolgusu tedavisi 15-30 dakika arasında sürebilir. Ancak Rus tekniği dudak dolgusunda daha fazla dolgu maddesi kullanıldığı ve enjeksiyon daha fazla zaman aldığı için tedavi süresi 30-45 dakikaya kadar çıkabilir. İşlem süresi uzun olduğu için çeşitli morarmalar meydana gelebilir. Bu tip etkiler 1-2 gün içinde tamamen geçmiş olur. Geleneksel dudak dolgusu 12 aya kadar kalıcılık sağlarken, Rus dudak dolgusu 12-15 ay arasında kalıcılık gösterir. 

Rus tekniği dudak dolgusu nasıl yapılır?

Rus tekniği dudak dolgusu 0,5 ile 1 ml arasında uygulanabilir. Dolguyu uygulayacak kişinin çok iyi seçilmesi gerekir. Çünkü Rus tekniği dudak dolgusu geleneksel dudak dolgusundan farklı şekilde uygulanır. Rus tekniği dudak dolgusu uzmanlık gerektiren bir işlemdir. Uygun teknik ve enjektör ile, Rus dudak dolgusu tekniği, dudak kenarlarının dikkatli bir şekilde tanımlanmasını sağlarken mükemmel dengeli dudak konturu da sağlayabilir. 

Rus dudak enjeksiyon tekniği için süreç basit ve kullanışlıdır. Öncelikle, tıbbi geçmişiniz ve estetik ihtiyaçlarınız incelenir. Bu doğrultuda kullanılacak miktar belirlenmiş olur. İşlem anında herhangi bir olası rahatsızlığı önlemek için tedavi alanına topikal bir uyuşturma kremi uygulanır. Üst dudağın kalp şeklini vurgulamak ve yükseklik oluşturmak için dermal dolgu uygulamasına başlanır. Dolgu maddesi, dudakların merkezine doğru dikey olarak enjekte edilir. Geleneksel dudak dolgularının aksine dolgu maddesi yatay olarak enjekte edilmez çünkü dolgunun dudağın merkezinde toplanması beklenir.

Rus dudak dolgusu ne kadar kalıcı?

Rus dudak dolgusu ne kadar kalıcıdır sorusunun cevabı, kullanılan dolgu maddesine ve istenilen dudak hacmine göre değişir. Ancak bu işlemi yaptıran kişiler ortalama olarak 12-15 ay arası kalıcı bir sonuç bekleyebilirler. Hyaluronik asit, dudaklar gibi mimiklerin yoğun olduğu bölgelerde biraz daha hızlı metabolize edilse de, Rus dudak dolgusu tekniğinin hastaların çoğunda tam bir yıla kadar süren bir dayanıklılığa sahip olduğu görülür.

Russian lips zararlı mı?

Rus dudak dolgusu, doğru bir şekilde uygulandığında zararlı bir uygulama değildir. Enjeksiyon içeren herhangi bir estetik kozmetik işlemde olduğu gibi, Rus dudak dolgusu tedavisi de enjeksiyon bölgesinde şişlik ve kızarıklığa neden olabilir. Bu etkiler geçicidir ve kısa bir süre sonra hiçbir iz kalmayacaktır. Rus tekniği dudak dolgusu uygulamalarından sonra günlük hayata dönüş hemen olur ancak ilk 1-2 gün hamam, sauna gibi çok sıcak ortamlarda bulunmamalı ve içecekler tercih edilmemelidir. 1-2 günün sonunda şişlikler indiğinde dudak şekli tamamen ortaya çıkacaktır.

Dolgu maddesinin miktarı, dolgu maddesinin kalitesi, enjekte etme şekli ve uygulayıcının profesyonelliği Russian lips’in daha iyi ya da aksine daha kötü sonuçlar vermesine sebep olabilir. Russian lips kalıcılığını ortalama 13 aya kadar korusa da işlem sonrasında bölgeyi dinlendirmek iyi olabilir. Dolgunun eridiğinden emin olunca yeniden dolgu yaptırmak zararlı değildir.

Rus tekniği dudak dolgusunu kimler uygulayabilir?

Rus dudak tekniğini elde edebilmek için tecrübeli, kalifiye ve sanatkâr bir uygulayıcı ile çalışmak çok önemlidir. Birçok estetik ve sağlıklı yaşam merkezi uygun fiyatlar karşılığında Rus tekniği dudak dolgusu uygulasa da bu durum istenmeyen bir görünüme yol açabilir. Deneyimsiz bir uygulayıcı yalnızca tatmin edici olmayan bir sonuca yol açmaz, aynı zamanda hastayı istenmeyen yan etkiler açısından risk altına sokar. Kalifiye olmayan bir uygulayıcı dermal dolgu maddesini doğrudan bir kan damarına uygularsa, ciddi yan etkiler meydana gelebilir. Bu nedenle, işinde profesyonel kurum ve isimlerle çalışmak en doğrusudur.

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 4 / 5. Puanlama sayısı: 6

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...