back to top
Ana SayfaPüf NoktalarıKonsültasyon İçin Ücret Alan Estetik Cerrahi Uzmanları Daha mı İyidir?

Konsültasyon İçin Ücret Alan Estetik Cerrahi Uzmanları Daha mı İyidir?

0
(0)

Sigortalı tıbbi bakım sayesinde, her ziyaretinizde – kiminle görüşeceğiniz, sürenin ne kadar olacağı veya ne sebeple orada olduğunuz fark etmeden- önceden belirlenmiş bir ücret ödersiniz. Ancak konu estetik cerrahi olduğunda değişir. Çünkü estetik cerrahi seçime bağlıdır yani sigorta, bu resmin dışında kalır. Dolayısıyla klinikler, ödeme konusunda -ücretin olup olmayacağı veya ne kadar olacağı konusunda- bir özerkliğe sahiptir. Bu yüzden siz de, bölgenizde estetik cerrahi uzmanı araştırması yaparken, konsültasyon ücret politikalarının değişken olduğunu fark etmişsinizdir.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Birçok hastanın bu konuya ilişkin anlaşılabilir merakı, bir estetik cerrahi uzmanının danışma ücreti almasının gerekli olup olmadığıyla ya da ücretsiz olduğu takdirde, iyi -veya daha iyi- bir konsültasyon alınıp alınmadığıyla ilgilidir. Aslında bu sorgulamalara ilişkin cevap, hem ”belki evet” hem de ”belki hayır”dır.

İlk ziyaretinizde uzmanların, neden ücret talep edebileceklerini/etmeyebileceklerini öğrenmek için bu yazımızı okuyabilirsiniz.

Bazı Estetik Cerrahi Uzmanları, Neden Konsültasyon Ücreti Alırlar?

Ücret talep eden estetik cerrahi uzmanları açgözlü değildir. Ücret talep ederler çünkü kişisel olarak, hem kendi yararları hem de hastaların yararları için en iyisinin bu olduğunu düşünürler. Bir estetik cerrahi uzmanının, ücret talep edebilmesinin birkaç nedeni:

  • Zaten hastalar doktorun zamanını almak adına bir ücret ödedikleri için, bu durumun, hissedilebilecek ”satış” baskısı olasılığını da ortadan kaldırdığını düşünürler.
  • Bir avukat, muhasebeci veya yüksek eğitimli bir diğer profesyonel gibi, zamanlarının ve uzmanlıklarının telafi edilmesinin adil olduğuna inanırlar.
  • Çoğu zaman cerrahlar, hastalarla birebir olan bu süreyi maksimize etmek isterler. Bir ücret talep etmek, bir hastanın, ilerlemek için gereken tüm bilgilere sahip olmasını sağlayacak zamana erişebilmesini daha uygun hale getirebilir.
  • Danışma ücreti, potansiyel hastanın -daha verimli bir konsültasyon deneyimi yaratabilecek bir prosedürü takip etme konusunda- ciddi olmasını sağlamanın iyi bir yoludur.

Bazı Estetk Cerrahi Uzmanları, Neden Konsültasyon Ücreti Almazlar?

Bir konsültasyon ücretinin talep edilmemesi,cerrahın hastalar söz konusu olduğunda kötü veya daha az saygın olduğu anlamına gelmez. Ücretli olanlar gibi, ücretsiz konsültasyon sunan estetik cerrahi uzmanları da hasta ve doktorun yararına ilişkin en iyi yolu bulmak isterler. Bir uzmanın, konsültasyon için neden ücret talep etmediğinin olası nedenleri:

  • Tercih edilebilir olduklarından, personel ve hizmetlerinden eminlerdir. Onları seçen ve bu sürece onlarla devam eden birçok hastadan yeterli ücreti aldıklarını düşünürler.
  • Estetik cerrahi alanına dair daha çok şey öğrenmek isteyen potansiyel hastaların, yüksek nitelikli bir doktorla aralarına ücret engeli girmesini istemezler. Özellikle ilk konsültasyon ücretsiz olduğunda hastalar, özel olarak düşündükleri seçenekleri öğrenmeye daha istekli olurlar.
  • İkinci, üçüncü ve belki de dördüncü konsültasyon almak durumunda olan ve bu ücretlerin birikmesi konusunda endişe duyan hastalara çözüm olmak isterler.
  • Hastaların, ödedikleri ücret nedeniyle, orada ameliyat olmaları gerektiği konusunda baskı hissetmelerini istemezler.

Danışma için bir ücret ödeyip ödememeniz, doktor seçimi konusunda dikkate alınan unsur olmamalıdır. Doktorun hedeflerinizi anlaması ve gerçekleştirebilmesi açısından eğitimine, referanslarına ve becerisine bakmanız çok daha önemlidir.

Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Diğer yandan, yalnızca ücretsiz konsültasyon seçeneği bulunan uzmanlara yönelmek de sizin için doğru bir tercih olmayabilir. Bu şekilde, kendiniz için doğru olan uzmanı kaçırabilirsiniz. Dolayısıyla bir karar verirken konsültasyon ücretini göz önünde bulundurmak, en önemsiz detaydır. Bunun yerine, doktor seçimi için şunlara dikkat etmelisiniz:

  • Eğitim ve referanslarına bakın. Deneyimli ve nitelikli olması, spesifik bir alanda eğitim almış olması ve istediğiniz prosedürlere ilişkin uzmanlığı olması önemlidir. Bu konuları doktorunuzla görüşün.
  • Estetik cerrahi operasyonlarında, özellikle düşündüğünüz prosedür(ler)de doktorun deneyimli olmasını önemseyin. Ayrıca bu operasyonu geçiren ve size benzer hastalarının ”öncesi” ve ”sonrası” fotoğraflarını talep edin. Bunlar arasından size en yakın olan ”öncesi” fotoğraflarına yönelin. Çünkü bu fotoğraflar, olası sonuçları görebilmeniz için iyi bir göstergedir.
  • Doktor ve kliniği hakkında yapılmış değerlendirmelere göz atın.

Ne Düşünüyorsunuz?

Konsültasyonlar ve konsültasyon ücretleri konusunda ne düşünüyorsunuz? Estetik cerrah seçerken en çok önem verdiğiniz kriterler neler? Düşüncelerinizi ve deneyimlerinizi bizimle yorum olarak paylaşın!


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

American Board of Cosmetic Surgery https://www.americanboardcosmeticsurgery.org/patient-resources/prepare-cosmetic-surgery-consultation/

American Society of Plastic Surgeons https://www.plasticsurgery.org/news/blog/plastic-surgery-consultation-tips#:~:text=Plastic%20surgery%20consultation%20is%20an,contingency%20plan%20should%20they%20occur./

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...