back to top
Ana SayfaPüf NoktalarıKonsültasyon Sırasında Dikkat Etmeniz Gereken 7 Şey

Konsültasyon Sırasında Dikkat Etmeniz Gereken 7 Şey

0
(0)

İki hastanın estetik cerrahi deneyimleri tam olarak aynı değildir ancak bu süreçte, her hastada ortak olan bir bölüm vardır: konsültasyon. Estetik operasyon sürecinizdeki bu gerekli adım da en önemlisidir. Konsültasyon, potansiyel cerrahınızla görüşme zamanınızdır ve bu, sadece uzmanın operasyonunuzu güvenli ve başarılı bir şekilde yerine getirebilme yetkinkiliğini tartmanız konusunda değil; aynı zamanda estetik anlayışınız ve kişiliğinizle örtüşüp örtüşmediğini anlamanız açısından da önemlidir. Ayrıca operasyon seçeneklerini öğrenmeniz konusundaki en iyi fırsat da, konsültasyon sırasında yakalanır.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Nitelikli estetik cerrahi uzmanları, referansları konusunda açık olmakta ve hastaların -riskleri, faydaları ve maliyeti gibi- operasyon hakkında tamamen bilgilenmiş olmasını istemektedir. Dolayısıyla hiçbir zaman, kendinizi seçim yapma baskısı altında hissetmeyin. Doğru bir cerrah seçimi yaptığınızı fark ettirecek birkaç detayı sizin için hazırladık.

1) Cerrahlar, referansları ve personelleri konusunda açıktır.

Uzmanınız, eğitimi, nitelikleri ve hem genel anlamıyla estetik müdahaleler konusunda hem de sizin istediğiniz operasyona ilişkin spesifik deneyimleri konusunda dürüst olacaktır. Bir doktorun kendisini “plastik cerrahi uzmanı” veya “estetik cerrahi uzmanı” olarak tanımlaması, aradığınız prosedürü yapmaya uygun olduğu anlamına gelmez. Sormaktan çekinmeyin:

  • Eğitiminizi nerede aldınız?
  • Gerekli referans ve sertifikalara sahip misiniz?
  • Estetik operasyonları kaç yıldır gerçekleştiriyorsunuz?
  • İstediğim operasyon konusunda ne kadar deneyimlisiniz?
  • Bu operasyon sonrasında, geçmişte karşılaştığınız komplikasyonlar nelerdir ve neden meydana gelmiştir?
  • Anesteziyi veren kimdir?

2) Cerrahlar, akredite edilen kliniklerde çalışmaktadır.

Akredite edilen klinikler, güvenlik, temizlik, anestezi yönetimi ve acil durum müdahalesi için en yüksek standartlara sahiptir ve bu standartlara uyduklarından emin olunması için düzenli olarak denetlenir. Bu konuda gerekli onayları almayan bir yere gittiyseniz, kapıdan dönün.

Alınması gereken onaylara sahip ve acil ilk yardım desteği olan klinikler, güvenliğiniz için son derece önemlidir. Bunlar olmadan, asla ”bıçak altına” yatmayın.

İpucu: Nitelikli ve deneyimli bir cerrah seçtiğinizden, gereken onayların alınmış olduğu bir kliniği olduğundan emin olun.

3) Hedeflerinize ulaşmanız açısından sizi dinleyen ve yardımcı olan bir uzmana güvenin.

 Görünüşünüzle ilgili kimi problemlerden kurtulmak ve aklınızdaki görünümü elde etmek için estetik operasyonları düşünüyorsunuz, değil mi? O halde cerrahınızın, ihtiyaçlarınızı tam olarak anlaması ve beklentilerinizi karşılayacak sonuçlara ulaştırması gerekir.  Uzmanın, hedeflerinize ulaşmanız konusunda size yardımcı olmak için, samimi bir ilgi gösterip göstermediğini anlamanız kritiktir. Bunu ayırt edebilmeniz için gereken birkaç şey:

  • Cerrah, tam olarak ne yapmanız gerektiğini dikte etmek yerine, size seçenekler sunar.
  • Tıbbi geçmişiniz de dahil olmak üzere, hikayenizi anlatırken yüzde yüz rahat hissedersiniz.
  • Konsültasyon sürecinin hiçbir aşamasını gereksiz bulmazsınız.
  • Önceki hastalarının sonuçları, sizi tatmin eder.

Tıbbi geçmişinizi de içeren kişisel bilgilerinizi paylaşırken rahat hissetmiyorsanız veya yapılacak şeyin size söyleniyor olduğunu düşünüyorsanız, araştırmanıza devam edin.

4) Seçenekleriniz -riskler, faydalar ve maliyet gibi- hakkında kapsamlı bir açıklama alırsınız.

 Estetik operasyonlardan sonra ulaşılan sonuç hakkında düşünmek eğlencelidir. Ancak operasyon, ciddi bir iştir. Bir cerrah -riskler, faydalar ve iyileşme süreci gibi- prosedür seçeneklerinizi ayrıntılı olarak açıklamak için zaman ayırmalıdır. Deneyimli uzmanlar -operasyon planlanmadan önce- hastalarının, operasyona ilişkin tam anlamıyla bilgi sahibi olmalarını isterler.

Görüşme sonrasında, operasyonunuz için kişiselleştirilmiş bir yer sağlanmalı ve her şeyin dahil olduğu bir fiyat verilmelidir. Size ayrılan sürenin, ne kadar olacağı da açıkça belirtilmelidir. Diğer yandan, ücretlendirme konusunda muğlak olan kliniklerden uzak durulmalıdır. Ücretlendirme için genellikle doğru olamayacak kadar iyi -bir diğer deyişle kelepir- olanların, tehlikeli koşulları olduğunu unutmayın. Cerrahın gerekli donanımlara sahip olmadan operasyon yürütmesi, yterli düzeyde olmayan bir kliniğe sahip olması, bu duruma örnek olarak verilebilir.

5) Müdahaleye zorlanıyormuş gibi hissetmezsiniz.

 Saygın cerrahların her zaman için önceliği, hastalarının sağlığı, iyiliği ve güvenliğidir. Dolayısıyla bu durum, operasyonun gerekli bir seçenek olmayabileceğinin söylenmesini de kapsar. Bunun, tamamen sizin kararınız olduğunu bilirler. Doğru bir cerrah, operasyonun riskleri ve yararları hakkındaki gerçekleri size sunacak ve hangi sonuçları bekleyebileceğinizi açıklayacaktır. Ancak konsültasyon sırasında karar vermeniz için size baskı yapmayacaktır.

6) Konsültasyon sırasında, daha önceki hastalara dair çok sayıda ”öncesi” ve ”sonrası” fotoğrafları gösterilir.

 Estetik cerrahi uzmanlarının çoğunun, hastalarının ”öncesi” ve ”sonrası” fotoğraflarının yalnızca bir kısmını web sitelerine koyduğunu biliyor muydunuz? Bunun birçok nedeni vardır ancak konsültasyon sırasında, çok daha fazla fotoğraflara erişebilmeniz gerekir. Ayrıca doktorunuz, özellikle problemleri ve hedefleri size yakın olan hasta fotoğraflarını seçebilmelidir.

Fotoğraflara bakarken dikkatinizi en çok  -yalnızca favoriniz olan sonuçlara vermek yerine- operasyon öncesinde size benzeyen hastalara yöneltin. Bu, sizin de yaşadığınız durumlara karşı, cerrahın estetik yaklaşımı konusunda fikir verecektir. Aynı zamanda, size çekici genel sonuçları gerçekçi bir şekilde başarıp başaramayacağına ilişkin de bir ipucudur.

Rakamsal veriler de önemlidir. Albümlerinde 100 fotoğraf bulunan uzmanların -size yalnızca 2-3 fotoğraf sunabilenlerden- daha deneyimli olduğu sonucu çıkarılabilir.

7) Klinikler temiz ve davetkardır üstelik personeller de son derece cana yakındır.

 Müşteri hizmetlerinin mükemmel olması, özellikle -orada bulunmak sizin terchiniz olduğu için-  estetik cerrahi klinikleri söz konusu olduğunda, her zaman önemlidir. Çünkü klinikteki tüm personelin, ihtiyaçlarınızı önemsediğini hissetmek hakkınızdır. Ön büro personeli, hemşireler, hasta bakım koordinatörleri ve diğer personeller güler yüzlü, misafirperver ve profesyonel olmalıdır. Bekleme alanı, müdahale odaları ve klinğin diğer bölümleri temiz ve davetkar görünmelidir. Dağınık ve kirli bir görünüm, kliniği iyi yansıtmaz.

Doğru bir karar vermenize yardımcı olması için daha fazla bilgi:

Gerçek şu ki, ülkemizde dilediğiniz operasyonu gerçekleştirmek için son derece deneyimli ve nitelikli yüzlerce estetik cerrahi uzmanı vardır; yalnızca kendi bölgenizde dahi son derece kalifiye uzmanlar bulabilirsiniz. Yukarıdaki noktalara dikkat etmek harika bir başlangıç olsa da, önceden sorularınızı hazırlamanız, bir konsültasyondan daha fazlasını elde etmeniz anlamına gelir.

Uzmanların referanslarına baktıysanız; onların çalışmalarından hoşlandıysanız ve yukarıda söz edilen riskli durumların hiçbirine rastlamadıysanız, bu durumda, hangi uzmanın sizin için en iyisi olacağına dair sezgilerinize güvenme vakti gelmiştir. İyi şanslar!

Düşüncelerinizi Paylaşın

Yazımızı faydalı buldunuz mu? Özellikle dikkat ettiğiniz diğer unsurlar nelerdir? Düşüncelerinizi ve deneyimlerinizi bizimle ve okuyucularımızla yorum olarak paylaşın!


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

American Board of Cosmetic Surgery https://www.americanboardcosmeticsurgery.org/7-things-to-look-for-during-your-cosmetic-consultation/

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...