back to top
Ana SayfaPüf NoktalarıGençlerde Estetik Operasyonlar

Gençlerde Estetik Operasyonlar

0
(0)

Gençlik döneminin zorlayıcı olabileceği göz ardı edilemez bir gerçektir. Okul hayatlarında, ve elbette ki sosyal çevrelerinde, konuşulanlar gençler üzerinde çok fazla baskı yaratabilir. Gençlerin hissettikleri bu baskı, onların özgüvenlerini derinden etkileyebilir. Zaman zaman ise bu durum, gençlerde estetik operasyon isteğine sebep olabilir.

Genç yaşta estetik ameliyat yaptırmak tartışılır bir konu olsa da, gençler arasında giderek yaygınlaşmaktadır.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Bazı gençler -nasıl göründükleri hakkında ve estetik operasyona olan ilgileriyle- diğerlerinden daha takıntılı olabilir. Her ne kadar gençlerde estetik konusu tartışılır olsa da, estetik operasyonlara rağbet giderek artıyor.

Amerikan Plastik Cerrahi Uzmanları Derneği’ne göre gençlerin -yetişkinlere oranla- estetik operasyonlara yönelmeleri için farklı motivasyonları vardır. Gençler estetik operasyon talebi çevrelerine kolay uyum sağlamak ve akranları tarafından sosyal olarak kabullenilmek sebebiyledir. Yetişkinler ise, genellikle görünümlerini çekici kılmak için estetik operasyonları tercih ederler.

Gençlerin, kusur olarak düşündükleri görünümlerinin düzeltilmesi halinde, özgüvenleri de sağlanmış olur. Rinoplasti, meme büyütme ile meme küçültme ve liposuction gençler arasında en yaygın olan uygulamalardır.

Bazı gençler, fiziksel görünümlerini iyileştirmek istedikleri için estetik operasyonları tercih ederler. Bu gibi durumlarda, gençler  travmatik yaralanmalardan veya konjenital deformitelerden kaynaklanan kusurların düzeltilmesi talebiyle cerrahlara başvururlar.

Hedefler ve Beklentiler

Araştırmalara göre, gençler arasındaki estetik operasyonlara rağbet giderek artmaktadır. Estetik operasyon yaptırmak kişisel bir seçimdir ancak bu kararın gençler arasında bu kadar yaygın olmasında sosyal medya etkisi de yadsınamaz. Örneğin; mükemmel olması istenen bir selfie, bazı gençlerin operasyon geçirme nedenlerinden biri olabilir.

Gençlerde Estetik Operasyonlar
Mükemmel olması istenen bir selfie, bazı gençlerin operasyon geçirme nedenlerinden biri olabilir.

Ancak tüm gençler, operasyon fikri için iyi bir aday olmayabilir. 18 yaşının altındaki bir genç için -ebeveyn onayı olsa dahi- birçok kriter değerlendirilmeli ve operasyona öyle karar verilmelidir.

Estetik operasyonun etkilerini ve risklerini anlamak için, duygusal olgunluğa sahip olmak son derece önemlidir. Sonuçta herkes, çok sevdiği ünlüyle aynı burna sahip olmayabilir. Ameliyatın sonuçları kişiye göre değişiklik gösterebilir. Dolayısıyla gençlerin, estetik beklentilerinin gerçeksi olması önemli bir kriterdir.

Ameliyat kararını netleştirmeden önce önemli konulardan biri de estetik operasyon öncesi fiziksel ve duygusal gelişimin tamamlanmış olmasıdır. Duygusal gelişim kişiye göre değişiklik gösterebilirken; fiziksel olarak net ifadeler söylemek mümkündür. Meme estetiği ameliyatları için 18, rinoplasti için ise 15 yaşının altında olmamak gerekir.

Operasyon öncesi deneyimli ve güvenilir bir cerrah danışarak operasyona uygun bir aday olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.

Doğru Uzman Seçimi

Bir yetişkin veya genç olmanız fark etmeksizin, deneyimli ve güvenilir bir cerraha danışmak en önemli karardır.

Estetik operasyonlar da diğer ameliyatlar kadar ciddi uygulamalardır. Anestezi, ağrı hissetmemenizi sağlayabilir ancak postoperatif stres ve rahatsızlıklarla başa çıkabilmek gerekir. Diğer yandan cerrahlar, – nitelikli ve deneyimli bir uzmansa- riskli bir durum olması durumunda, ameliyat olunmaması konusunda uyarıda bulunurlar.

Estetik operasyon öncesi cerrah seçimi sırasında, cerrahın aldığı eğitimlerin ve deneyiminin mutlaka araştırılması gerekir.

Ne Düşünüyorsunuz?

Gençlerde estetik operasyonların yaygınlaşması hakkında ne düşünüyorsunuz? Etrafınızda sözü edilen durumlara rastlıyor musunuz? Düşünce ve deneyimlerinizi, bizimle ve okuyucularla paylaşın!


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

Meave Noonan https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/13676261.2019.1620927

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...