back to top
Ana SayfaPüf NoktalarıEstetik Operasyon Sonrası İçin 3 Bakım Önerisi

Estetik Operasyon Sonrası İçin 3 Bakım Önerisi

0
(0)

Estetik ameliyat bir yatırımdır. Kelimenin tam anlamıyla bir yatırımdır. Çünkü görünümünüze para yatırır ve özgüveninizi arttırırsınız. Aynı zamanda, zaman ve enerji konusunda da bir yatırımdır. Dolayısıyla tüm çabalarınızın karşılığını alacağınızdan emin olmak istersiniz. Ancak bakım detayını atlayabilirsiniz.

Estetik cerrahi prosedürleri, hasta memnuniyeti konusunda yüksek oranlara sahiptir ve çoğu hasta, operasyon üzerinden uzun yıllar geçse dahi, sonuçları karşısında heyecanlanır. Ancak sonuçlarınızı korumak için bakım yapmanız gerektiğini ve hiçbir şeyin, yaşlanmanın, yaşam koşullarıyla şekillenen alışkanlıkların ve genetiğin etkilerini tamamen kıramayacağını anlamanız önemlidir.

Ancak harika haber şu ki; önünüzdeki yıllar boyunca, sonuçlarınızı başarılı bir şekilde sürdürmek için yapabileceğiniz bazı şeyler vardır. Bunlar;

1) Anahtar, Sağlıklı Bir Beslenme Programı ve Düzenli Egzersizdir

Vücut şekillendirme prosedürleri, daha hoş ve orantılı bir görünüm sağlayarak kıvrımlarınızı şekillendirebilir. Sonuçlar büyüleyici gibi dursa da, şimdiki görünümünüzün sürekliliği için sağlıklı bir kiloda kalmanız gerekir. Örneğin; liposuction gibi yağ alma operasyonları, sizi inatçı yağ hücrelerinden kalıcı olarak kurtarmaktadır. Ancak kilo almanız halinde, kalan yağ hücreleri genişlemekte ve diğer bölgelerde karşınıza çıkmaktadır. Eğer bir germe operasyonu (karın germe veya vücut germe gibi) geçirdiyseniz, ağırlığınızı sabit bir aralıkta tutmanız daha da önemlidir. Çünkü cildinizi tekrar gerdirmekten kaçınmayı ve elde etmek için çok çalıştığınız gelişmeleri geçersiz kılmamayı istersiniz.

Vücut şekillendirme operasyonlarının sonuçlarını sürdürmenin en iyi yolu, düzenli egzersize ve sağlıklı bir diyete devam etmektir. İyi haber şu ki, bu kurala bağlı kalmak -ameliyat sonrası sevdiğiniz görünümü korumanıza yardımcı olmasının yanı sıra- kendinizi harika hissetmenize ve genel sağlığınızı iyileştirmenize yardımcı olacaktır.

Profesyonel İpucu: Estetik ameliyatların iyileşme süreci, aktif olan hastalar için zor olabilir. Çünkü iyileşmek için ihtiyaç duyulan süre, düzenli egzersiz yapmanız önünde bir bariyerdir. Cesaretinizi kırmamalı ve iyileşme süreniz boyunca, biraz kilo almanın normal olduğunu bilmelisiniz. Doğru şeyleri tüketmeniz ve güvenli olduğunda, yorucu olmayan aktiviteleri yerine getirmeniz, sağlıklı kalmanıza ve iyileştikten sonra spor salonuna geri dönmenize yardımcı olabilir.

2) İyi Cilt Bakım Uygulamaları -Şimdi ve Sonrasında- Büyük Farklar Yaratır

 Operasyondan hemen sonra yapılan uygun bakım, yara izleri açısından büyük bir fark yaratır. Ayrıca zaman geçtikçe, mükemmel bir cilt bakımı, sonuçlarınızın iyi -belki de her zamankinden daha iyi- görünmesine yardımcı olmaktadır.

Öncelikle, yara izleri birçok ameliyatın gerekli olan kısmıdır ve cerrahınız, inzisyonları en kolay gizlenebilecekleri yerlere -en iyi şekilde iyileşebileceklerinden ve zaman içinde iyi bir şekilde silikleşebileceklerinden emin olarak- yerleştirmeye özen gösterecektir. Ayrıca bu inzisyonların iyileşmesinin bir tarafı da, sizin bakımınızla ilgilidir. İlk olarak, postoperatif aktivite kısıtlamalarını takip etmek çok önemlidir; bu kurallar, yaralara ilişkin -daha geniş veya daha görünür hale gelmesine neden olabilen- zorlamaları önlemeye yardımcı olacaktır. İkinci olarak, insizyonlarınızı güneşten koruduğunuzdan, bölgeyi temiz tuttuğunuzdan ve doktorunuz tarafından önerilen topikal bakım kremlerini ve merhemleri kullandığınızdan emin olun. Sonrasında, doğru olan medikal cilt bakım ürünleri -özellikle yüze ilişkin operasyonlar söz konusu olduğunda- estetik cerrahi operasyon sonuçlarınızı geliştirmenize ve korumanıza yardımcı olabilir. Diğer yandan mevcut bir cilt bakımı rutininiz olsa bile, ürünleriniz hakkında soru sormak ve ileriye dönük herhangi bir düzenlemenin gerekip gerekmediğini öğrenmek son derece önemlidir.

Profesyonel İpucu: Cerrahınızın bakım sonrası talimatlarını uygulayın. Piyasada birçok kapsamlı yara bakım ürünleri vardır ve asılsız iddialarda bulunmaktadır. Ayrıca bu ürünlerden bazıları, yaralarda iyileşme problemlerine bile yol açabilmektedir. Zaman ve para kaybını önlemek, olası hasarlardan korunmak için, yalnızca doktorunuzun tavsiye ettiği ürünlere yönelin.

3) İç ve Dış Faktörleri Kapsayan Sağlıklı Alışkanlıklar Elde Edin

 Alışkanlıklarınıza ilişkin düzenlemeleri, iç ve dış faktörleri de göz önünde bulundurarak yapın. Çünkü bu düzenlemeler, sadece cerrahi operasyon sonuçlarınızı etkilemekle kalmaz; aynı zamanda genel sağlığınız için de büyük bir fark yaratabilir. Örneğin; uzmanların çoğu, hastaların ameliyattan en az birkaç hafta önce ve sonra sigara tüketimini kesmelerini istemektedir. Çünkü nikotin, vücudunuzun iyileşme yetisini büyük ölçüde etkileyerek iyileşme sürecinin uzamasına ve potansiyel olarak ağrıya, kanamaya ve daha görünür yara izlerine yol açabilecek komplikasyonlara neden olur. Aşırı alkol tüketimi ise, kaçınmak isteyeceğiniz bir başka engeldir. Çünkü konu tüketime geldiğinde, aşırıya kaçmanın birçok sağlık problemine yol açtığı açıktır.

Profesyonel İpucu: Cerrahınıza, yaşam tarzına ilişkin alışkanlıklarınız hakkında dürüst olun. Sigara tüketiminiz olup olmadığını, ne kadar alkol aldığınızı, kullandığınız ilaçları ve herhangi bir şekilde aldığınız takviyeleri veya vitaminleri söyleyin. Cerrahınız, operasyon için takip etmeniz gereken adımları ve sonuçlarınızın optimal olmasını sağlamak için nelerden kaçınmanız gerektiğini size söyleyecektir.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Operasyon Sonrasında, Yaşamınız Boyunca Sağlıklı Alışkanlıkları Sürdürmek, Düşündüğünüzden Daha Kolay Olabilir

İyi haber şu ki birçok hasta, kendilerini çok daha iyi hisseder ve gelişen görünümlerinden fazlasıyla ilham alırlar. Bu ilham, estetik müdahaleler sonrasında sağlıklı alışkanlıkları sürdürmek için ekstra bir motivasyon demektir. O halde devam edin, yeni kazandığınız bu güvenin tadını çıkarın ve size neyin motivasyon sağladığını keşfedin!

Ne Düşünüyorsunuz

İpuçlarımızı faydalı buldunuz mu? Operasyon sonrasında sonuçları kalıcı kılmak için nelere dikkat ettiniz? Düşüncelerinizi ve deneyimlerinizi yorum olarak paylaşın!


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

Samit N. Unadkat, Peter J. Andrews, Dario Bertossi, Alwyn D’Souza, Anil Joshi, Munish Shandilya, and Hesham A. Saleh https://www.liebertpub.com/doi/full/10.1089/fpsam.2020.0258

American Society of Plastic Surgeonshttps://www.plasticsurgery.org/news/blog/having-plastic-surgery-heres-how-to-prepare-for-a-smooth-recovery

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...