back to top
Ana SayfaYüz OperasyonlarıCilt TedavileriDermabrazyon ve Dermaplaning: Pürüzsüz Cildin Anahtarı Hangisi?

Dermabrazyon ve Dermaplaning: Pürüzsüz Cildin Anahtarı Hangisi?

0
(0)

Büyük bir kısmımız, pürüzsüz cildin çoğunlukla ulaşılmaz olduğunu düşünür. Bazı cilt problemleri -akne izleri, kırışıklıklar, pigmentasyon sorunları gibi- hayatın kaçınılmaz bir parçasıdır. Ancak yine de biz, çocukken sahip olduğumuz cilde ulaşmak için sürekli savaşır gibi görünürüz. Dolayısıyla bebek poposu gibi pürüzsüz bir cilt arayışında, iki prosedür -pürüzsüz bir cilt sunmak bakımından- durmadan öne çıkmaktadır. Bunlar, dermabrazyon ve dermaplaningdir.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Hem dermabrazyon hem de dermaplaning (yüz cildinin traşlanması uygulaması), cilt yenileme ve cilt dokusu için tavsiye edilen uygulamalardır. Dermabrazyon ve dermaplaning, fazlalık derinin –yüz germede olduğu gibi- çıkartılması veya cilde –dolgu ya da yağ enjeksiyonunda olduğu gibi- hacim kazandırılması için kullanılmamaktadır.

Dermabrazyon

Dermabrazyon, yoğun bir cilt soyma yöntemidir. Bu işlem sırasında cilt -izlerin, kırışıklıkların ve pigmentasyonun görünümünü azaltmak için- cerrahi yollarla tıraşlanmaktadır. Ancak daha hafif bir cilt soyma tekniği isterseniz, mikrodermabrazyonu deneyebilirsiniz.

Dermabrazyon, test edilmiş ve onaylanmış bir yöntemdir. Cilt soyma konusunda lazer yöntemiyle kıyaslandığında, daha fazla avantaj sunmaktadır. En büyük avantajı, elde etmek istediğiniz derinlik seviyesini görebilmenizi sağlamasıdır. Dolayısıyla bu, yara izlerinin düzeltilmesinde ve ince kırışıklıkların giderilmesinde önemlidir. Çünkü çok derine inilen bir yöntemde izler kötüleşebilmekte veya pigmentasyon sorunları meydana gelebilmekte; çok yüzeyde kalındığında ise, fazla başarılı olunmamaktadır.

Kullanımı

Dermabrazyonun en sık kullanıldığı bölge, yüzdür. Ancak ellerde, göğüste ve sırtta da kullanılabilmektedir.

En yaygın tedavi şekli, akne izlerinin yanı sıra, yara izlerinin düzeltilmesidir. Zaman zaman, dudak üstündeki rahatsız edici izler -bir diğer adıyla barkod izleri- için de kullanılmaktadır. Bu kullanım alanı, lazerlerin ve dolguların yeterli sonuç vermediği ve hastanın derin kimyasal peelingler sonrasında dinlenme ihtiyacı istemediği durumlarda geçerlidir.

Yan Etkileri ve Sonuçları

Kızarıklık, şişlik ve morarma yaygın olarak görülen yan etkilerdir. Ancak bu yan etkiler, küçük boyutlardadır ve kolay tolere edilmektedir.

Ciltle ilişkili herhangi bir operasyonda, yeterli tedavinin sağlandığından emin olunmalıdır. Bu durum, operasyon öncesi ve sonrasında da -operasyon sırası kadar- önemlidir. Dermabrazyonda temel nokta, hiperpigmentasyondan (cilt renginin, operasyon sonrası koyulaşmasından) ve hipopigmentasyondan (cilt renginin, operasyon sonrası açılmasından) kaçınmaktır. Ayrıca deneyimli bir uzman, daha fazla iz riskini de azaltır.

Maliyeti

Dermabrazyonun maliyeti, bulunduğunuz lokasyona ve uzmanınızın deneyim seviyesine bağlı olarak değişmektedir.

Dermaplaning

Cildi pürüzsüzleştirmek için kullanılan bir yöntemdir. Cilt yüzeyini soymakta ve ince kılları temizlemektedir. Ayrıca ben alındıktan sonra cildi eşitlemek ve yaşla ortaya çıkan cilt lekelerini hafifletmek için de kullanılabilir. Böylece, genç ve pürüzsüz bir cilt elde edilir.

Kısacası dermaplaning, bir uzman tarafından keskin cerrahi bıçaklarla yüzde birikmiş ölü hücreleri soyan ve kazıyan cilt tıraşlama formudur. Ölü hücreleri temizlemesine ek olarak, ince çizgilerin ve izlerin görünümünü de yumuşatmaktadır.

Kullanımı

Dermaplaning, çoğu cilt sorununu tedavi etmek için ideal olmasa da, gelecekte ortaya çıkabilecek cilt anormalliklerini önleyen iyi bir tedbir olmaktadır. Ayrıca büyük davetler öncesinde, daha pürüzsüz bir cilt yüzeyi sağlamak ve makyajın görünümünü daha iyi hale getirmek bakımından popüler bir tedavi yöntemi olmuştur.

Dolayısıyla dermaplaning, en iyi önleyici yöntem olarak görülmektedir. Ölü hücrelerden ve bazı ince ayva tüylerinden arınmamıza yardımcı olmaktadır.

Yan Etkileri ve Sonuçları

Yan etkileri, dermabrazyonla paraleldir. Küçük çaplı ve çabuk geçen kızarıklık, şişlik ve morarmalar gözlemlenebilir. Bir bıçak yardımıyla yapıldığından, ciltte küçük kesikler, sıyrıklar ve kazınmalar görülebilir. Ancak etkilerin ciddi boyutlara ulaşmaması için, deneyimli bir uzman tarafından yapılmalıdır. Bir diğer minimal boyutlardaki yan etki olan kızarıklık ise, yaklaşık bir günde geçmektedir.

Mükemmel olan kısmı, dinlenme süresine çok az ihtiyaç gerektirmesidir ve insanların çoğu, bu işlem için son derece uygundur. Görünüm ve his açısından sonuçlar, hemen alınmaktadır.

Maliyeti

Dermaplaningin maliyeti, bulunduğunuz lokasyona ve uzmanınızın deneyim seviyesine bağlı olarak değişmektedir.

Ne Düşünüyorsunuz?

Bu işlemlerden herhangi birisini yaptırdınız mı? Nasıl sonuçlar aldınız? Yorumunuzu bekliyoruz!

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...