back to top
Ana SayfaYüz OperasyonlarıBotoksÇene Botoksu (Masseter Botoksu) Nedir?

Çene Botoksu (Masseter Botoksu) Nedir?

0
(0)

COVID-19 salgını ile mücadele ettiğimiz şu günlerde stres, kaçınılmaz bir duygu olarak kendini gösteriyor. Stresin pek çok hastalığın davetçisi olduğu da bir gerçek.  Stresin, dişlerimiz üzerinde oldukça etkili olduğunu biliyor muydunuz?

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Stresin yoğun olarak yaşandığı dönemlerde insanlar, farkında olmadan dişlerini sıkabiliyor. Diş sıkma yüz ve çiğneme kaslarında büyümeye neden olur ve yüzün görünümünü bozar. Bu durumun çözümü ise çene botoksudur.

Masseter botoksu olarak da bilinen çene botoksu nedir?

Diş sıkma, ağız içerisindeki sert ve yumuşak dokulara da zarar verir. Bu durum da uzun dönemde kare çene görünümüne neden olur.

Masseter kasının büyük olması, yüzün alt kısmının görüntüsünü değiştirdiğinden özellikle kadınlarda estetik kaygı oluşturabiliyor. Estetik kaygının daha çok kadınlarda yaşanmasının nedeni ise, çenenin görünümün kareleşmesinin daha erkeksi bir görünüme sebep olmasıdır.

Masseter botoksu, diş sıkmadan sorumlu kası yani masseter kasını zayıflatır. Estetik açıdan çenenin küçülmesini ve yüzün incelmesini sağlarken aynı zamanda diş sıkma ve çenede gerginlik sorunlarının tedavi edilmesine de yardımcı olur.  Bu uygulama ile birkaç hafta içinde yüzün alt kısmında dar ve oval bir görünüm elde edilir.

Çene botoksunun yararı sadece estetik açıdan iyileştirme değildir. Aynı zamanda çene kaslarının istemsiz kasılmasını ve kontrolsüz diş sıkmayı engeller. Bu sayede, diş gıcırdatma sorunu ve neden olduğu ağrı ve rahatsızlık ortadan kaldırılmış olur.

Diş sıkmanın sebep olduğu zararlar

Dişlerimizin kapanmasını sağlayan kaslar yoğun çalıştığında şişerler. Bu durum ağrılı kasılmalara sebep olabilir. Diş sıkan kişilerin yanaklarında ve şakak kemiklerinde yaşadığı şişlik ve ağrı gibi şikayetlerin de sebebi budur.

Gün içerisinde yemek yerken kullandığımız çene eklemimiz uykuda diş sıkarak daha uzun süre çalışır. Bu durum yapısal bozukluklara neden olur ve eklemlerin etrafında olan yapı taşlarına zarar verir. Diş sıkmaktan kaynaklanan kas problemlerinin yanı sıra diş minesinin kaybı, diş hassasiyetinin artması ve dişlerin düzleşmesi, çatlaması gibi problemler de ortaya çıkabilir.

Vanity Estetik’in deneyimli ve uzman kadrosuyla tanışın!

Vanity Estetik, deneyimli ve uzman kadrosuyla botoks alanında doğal ve başarılı sonuçlar için doğru adres. Botoks ve estetik operasyonlar ile ilgili daha detaylı bilgi almak için Vanity Estetik’in deneyimli kadrosu ile iletişime geçebilirsiniz. Sizden haber almak için sabırsızlanıyoruz!

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

1 Yorum

  1. Hiç korkmadan gönül rahatlığıyla dolgu,botoks yaptırabilirsiniz 3 ay önce jawline yaptırdım çok memnun kaldım. Doktoruma ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ederim.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...