back to top
Ana SayfaYüz OperasyonlarıBotoksBotoks Yaptırmak için Nedenleriniz Var!

Botoks Yaptırmak için Nedenleriniz Var!

1
(1)

Etkinlik takviminiz kalabalık olabilir. Yoğun olarak ilerleyen işiniz, aile ziyaretleriniz, tatil planlarınız veya çocuklarınızla geçirmek istediğiniz anlar size kısıtlı bir aralık bırakabilir. Görünümünüze zaman ayırmak için zorluk yaşıyor olmanız, şaşırtıcı bir durum değildir. Aslında tam olarak bu nokta, botoks fikrini öne çıkarır. Bu popüler dolgu enjeksiyon uygulaması, yalnızca birkaç dakika içinde, görünümüzde etkili bir değişim sağlayarak sizi tatmin edebilir. Hatta yakın zamanda büyük bir planınız var ve siz, bu davet öncesinde ince çizgilerinizden ve kırışklıklarınızdan kurtulmak istiyorsanız, botoks tedavisinin faydalarını öğrenmelisiniz!

Botoks Nedir?

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

2002 yılından beri, kozmetik sektöründe kullanılmaya başlayan, FDA onaylı bir nörotoksin markasıdır.

Faydaları:

  • Non-invaziv bir tedavidir ve neredeyse hiç dinlenme süresi gerektirmez.
  • Tedavi, zamanınızdan yalnızca birkaç dakika çalar.
  • İnatçı kırışıklıkları, karga ayaklarını, kaşların arasında oluşan çizgileri, alın çizgilerini, burundaki tavşan çizgilerini ve daha fazla problemi ortadan kaldırabilir.
  • Etkileri geçicidir; dolayısıyla istemediğiniz herhangi bir duruma, uzun vadede maruz kalmanız gerekmez.

Botoks Nasıl Etki Eder?

Yüzdeki her ifadenin olanağı, kasların küçük çaplı kasılmalarıyla mümkündür. Bu tekrar eden kas hareketleri de zamanla, harekete bağlı olarak ”dinamik kırışıklıklar”ı ortaya çıkarır. Bu kırışıklıkların tedavi edilmesi oldukça zordur çünkü yalnızca kas hareketi sınırlanarak önlenebilir. Dinamik kırışıklıklar, kaşların arasındaki yatay çizgileri, gözlerin etrafındaki karga ayaklarını, alın çizgilerini ve burunda rastlanan tavşan çizgilerini kapsar.

Botoks çok etkilidir çünkü problemin kaynağına iner. Botoks enjekte edildiğinde, aslında yüzünüzün altında yatan kasları dondurur. Sonuç olarak, kırışıklık ve çizgiler yumuşar çünkü kaslar artık kırışıklık oluşturacak şekilde hareket edemez.

Botoks Tedavisine Giriş: Neyi Bilmeniz Önemlidir?

Botoksun güzelliği, tek bir işlemin dakikalar içinde tamamlanabilmesi, çizgilerin ve kırışıklıkların hızlı bir şekilde pürüzsüz hale getirilmesidir. Çok ince iğneler kullanılarak, yüzde tedavi edilecek bölgelere enjeksiyon yapılır. Enjeksiyonların sayısı, ihtiyaçlarınıza ve estetik hedeflerinize bağlı olarak değişecektir ancak oturumun tamamı, genellikle 10 dakikadan daha kısa sürer.

Botoksun bir diğer faydası, neredeyse hiç dinlenme süresi gerektirmemesidir. Sonuçta -belki de bir tatil öncesinde- isteyeceğiniz son şey, tedavi sonrasındaki iyileşme süreciniz için saklanmak zorunda kalmaktır. Botoks yaptırmak için, öğle yemeği molanız dahi yeterlidir. Botoks enjeksiyonu sonrasında hastalar, hafif bir kızarıklık ve şişlik deneyimleyebilir ancak semptomların büyük kısmı, küçük çaplıdır ve yalnızca birkaç saat içinde kaybolmaktadır.

Botoks uygulamasından sonra -en az 4 saat boyunca- uzanmaktan kaçınmanız önemlidir. Ayrıca en az 24 saat boyunca da, egzersizden veya yoğun aktivitelerden uzak durmanız gerekir. Bu önlemler, dolgunun yanlızca tedavi edilen bölgelerde kalmasını sağlar; yüzün diğer bölümlerine yayılmasını engeller.

Botoksun tam sonuçlarının belirgin olarak gözlemlenmesi için, birkaç gün beklemek gereklidir. Dolayısıyla yeni görünümünüzle bulunmak istediğiniz özel bir davet söz konusuysa, 1 veya 2 hafta öncesinden tedavi planı yapmanız önerilir. Bu durum, dolgunun tam olarak yerleşmesi ve tam etki göstermesi için yeterli zamanı tanımaktadır. Sonuçlar tamamen oturduğunda -vücudunuzun nasıl tepki verdiğine bağlı olarak- yaklaşık 3 ila 6 ay devam eden bir kalıcılık bekleyebilirsiniz.

Gidin ve Pürüzsüz, Kırışıklıklardan Arınmış Cildinizi Kutlayın!

Botoks işlemi, uzun süreli bir tedavi ve dinlenme süresi istemediğinden, cildinizi şımartmanın en iyi yolu olarak görülebilir. Böylece siz de yeni görünümüzle büyük davetlerin, yaz tatilinin, festivallerin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz?

Bu uygulama hakkında ne düşünüyorsunuz? Yaptrıdınız mı veya yaptırmak ister misiniz? Düşünce ve deneyimlerinizi, bizimle ve okuyucularla paylaşın!


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

AMERICAN SOCIETY OF PLASTIC SURGEONS https://www.plasticsurgery.org/news/blog/what-you-need-to-know-about-botox

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 1 / 5. Puanlama sayısı: 1

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...