back to top
Ana SayfaPüf NoktalarıBaharda Yaptırmak İsteyeceğiniz 5 Ameliyat Gerektirmeyen İşlem

Baharda Yaptırmak İsteyeceğiniz 5 Ameliyat Gerektirmeyen İşlem

0
(0)

Ameliyattan Hoşlanmayanlar için Ameliyat Gerektirmeyen İşlemler

Sıcaklıkların artmasıyla beraber, biz de fazla kumaş parçalarından kurtulmak ve cildimizi daha görünür kılmak isteriz. Ancak bazen kıştan kalmış istenmeyen kilolar, zorlu hava şartları ve yer çekimi, güneşli günleri istediğimizden daha kötü karşılar. Bazılarımız ameliyat fikrinden hoşlanmadıkları için, ameliyat gerektirmeyen prosedürlerin arayışına girer.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Neyse ki, sarkan derilerin sıkılaştırılmasından bölgesel incelmeye kadar her şeye yardımcı olabilen, birçok etkili işlem bulunur. Bu işlemlerin iyi tarafı, invaziv olmamalarıdır.

Sıcak günleri karşılamaya hazırlıklı olmak için faydalanabileceğiniz 5 ameliyat gerektirmeyen müdahaleyi burada bulabilirsiniz.

1)Soğuk Lipoliz (CoolSculpting)

Aradığınız şey, bölgesel olarak incelmekse ve ideal ağırlığınıza 9 kilo uzaklıktaysanız; CoolSculpting aradığınız cevap olabilir.

Bu ameliyatsız ve FDA onaylı yöntemde, elde taşınan bir cihaz aracılığıyla yağ hücreleri dondurulmaktadır. Çene de -gıdıdan kurtulmak için- dahil olmak üzere, inatçı yağ ceplerinin bulunduğu bölgelerde kullanılır. CoolSculpting’in dondurma teknolojisi, fazla yağların bulunduğu alanlara uygulandığında, işlem gören yağ hücreleri kristalleşmekte ve ölü hücrelere dönüşmektedir. Bu süreçte yağlar, vücut tarafından doğal olarak işlenir ve kalıcı olarak ortadan kaldırılır. Böylece daha düzgün ve şekilli bir yapı elde edilmektedir.

Makrofaj olarak adlandırılan ‘’koruyucu’’ hücrelerimiz, hasarlı hücreleri bulmaktadır. Bu sürecin sonunda yağlar, idrarımızla dışarı atılır. Genellikle hastalarda, sadece bir seanstan sonra tedavi edilen bölgelerdeki yağın yüzde 20 ila 30’unun yavaş yavaş kaybedildiği gözlemlenebilmektedir. Hastalar işlem sonrasında kilolarını koruyabilirlerse, sonuçlar kalıcı olmaktadır.

Soğuk Lipolizden Memnun Kalanların Oranı: %79

2)ThermiLift (ThermiTight)

CoolSculpting yağın giderilmesine yardımcı olurken, ThermiLift cildi sıkılaştıran minimum düzeyde invaziv bir müdahaledir. Cildin altındaki destek sistemini, radyofrekans enerji kullanarak güçlendirmektedir. Çünkü radyofrekans enerji, daha genç ve ışıltılı bir görünüm kazandırmak için sarkmış, gevşek cildi sıkılaştırmakta ve toparlamaktadır.

ThermiLift, genellikle yüzdeki sarkmış deriyi sıkılaştırmak için kullanılsa da boyun, karın, kollar, göğüsler ve uyluklar için de uygulanabilir.

Thermilift’ten Memnun Kalanların Oranı: %56

3)Toksinler

Botoks, Dysport ve Xeomin gibi kırışıklıklarla savaşan toksinler, baharın en popüler estetik müdahalelerinden biridir ve bu durum, fazlasıyla anlaşılabilir. Geçici olarak kasları gevşeterek yüzdeki kırışıklıkları ve çizgileri yumuşatan enjeksiyonlar, genellikle 30 dakikadan az bir sürede yapılmakta ve iyileşmek için dinlenme süresi gerektirmemektedir.

Botoks, yapıldığı bölgeye bağlı olarak, 3 ila 6 ay arasında kalıcılık gösterir. Genellikle göz çevresindeki bölgelere (karga ayaklarına) yapıldığında, alın uygulamasından daha az kalıcı olmaktadır. Ancak bu fark, çok küçüktür. Hastalar, yılda iki kez -6 ayda bir olmak üzere- botoks yaptırdığında, daha iyi görünmektedir. Oluşacak yeni ve daha derin kırışıklıkları önlemede etkilidir.

Hangi kırışıklık karşıtı toksin, sizin için uygundur? Aralarında belirgin farklılıklar olduğunu gösteren hiçbir çalışma yoktur. Bu karşılaştırma daha çok, Coca Cola ve Pepsi karşılaştırması gibidir.

Botokstan Memnun Kalanların Oranı: %94

Dysport Memnun Kalanların Oranı: %92

Xeomin Memnun Kalanların Oranı: %83

4)Fraksiyonel Karbondioksit (CO2) Lazer

İnce kırışıklıklar, kırılmış kılcal damarlar ve pigment bozuklukları için karbondioksit lazerden faydalanılmaktadır. Bu lazer yönteminde, cilt katmanları buharlaştırılarak uzaklaştırılır. Ayrıca bu operasyon ilerleyen yaşla ortaya çıkan lekeleri, akne izlerini ve güneşin yol açtığı hasarları da giderebilmektedir. Çoğu seans 60 ila 90 dakika arası sürmektedir. Sadece bir uygulamayla, aylarca sürecek yeni bir kollajen uyarımı sağlanır. Diğer yandan göğüsteki kırışıklıkları yok ederek, daha pürüzsüz bir göğüs dekoltesine de olanak verebilmektedir.

Operasyon sonrasında, kızarıklığın gözlemlenmesi yaygındır. Bu kızarıklık, en fazla 6 ay sürmektedir. Bu süreçten sonra tüm belirtiler de geçmektedir. Fraksiyonel karbondioksit lazer, kırışıklıkları gidermek, cildi sıkılaştırmak ve güneşin yol açtığı hasarları azaltmak için mükemmel, invaziv olmayan bir yöntemdir.

Fraksiyonel Karbondioksit Lazerden Memnun Kalanların Oranı: %80

5)Mikrodermabrazyon

Işıltılı bir cilt için, mikrodermabrazyon düşünebilirsiniz. Bu yöntemde kristal veya elmas mikropartikülleri, ciltte hafif bir kazıma ve soyma işlemi için kullanılmaktadır. Böylece ciltteki ölü hücreler temizlenmekte ve daha pürüzsüz bir cilt elde edilmektedir.

İyileşme süresi gerektirmez ve piyasadaki en hafif, invaziv olmayan cilt müdahalelerinden biri olarak kabul edilir.

Ancak akne ve yara izleri için, farklı alternatifler değerlendirilmelidir. Çünkü mikrodermabrazyon, sadece cildin dış tabakasına veya epidermise nüfuz etmektedir. Daha belirgin değişiklikler aradığınız durumlarda, Fraksel gibi -akne izleri, pigmentasyon ve ince çizgiler için mükemmel ve güvenilir olan- lazer tedavilerini düşünebilirsiniz.

Mikrodermabrazyondan Memnun Kalanların Oranı: %91

Ne Düşünüyorsunuz?

Bu işlemlerden herhangi birisini yaptırdınız mı? Ne kadar memnun kaldınız? Cevabınızı yorum olarak paylaşın!


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

Non-Surgical Face Lift https://www.healthline.com/health/non-surgical-facelift#volume

Adriano Santorelli & Sergio Marlino https://link.springer.com/article/10.1007/s00266-019-01579-z

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...