back to top
Ana SayfaYüz OperasyonlarıFransız Askısı Nedir? Nasıl Uygulanır?

Fransız Askısı Nedir? Nasıl Uygulanır?

0
(0)

Fransız askısı, elastin ve kolajen gibi vücutta bulunan dokulara benzer yapıda olan kompozit bir implant türü olarak açıklanabilir. Elastikiyet ve esneklik sağlayan bu yapı, esnekliğin direncini ve kontrolünü sağlayan sarmaldan oluşur. Mükemmel biyouyumluluğa sahip olan implantlar uzun yıllardır kullanılır. Cerrahi bir operasyona gerek duyulmadan, poliklinik ortamında uygulanabilen Fransız askısı yöntemi ile genç ve güzel bir görünüme sahip olunabilir. Diğer estetik operasyon türlerine göre pek çok avantajı bulunan Fransız askısının nasıl uygulandığı ve konusuna geçmeden önce “Fransız askısı nedir?” sorusunu yanıtlamak gerekir.

Fransız Askısı Nedir?

fransız askısı nedir
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Fransız askısı, ameliyata gerek duyulmadan cilt altına yerleştirilen, kompozit yapıda, insan cildiyle uyumlu, silikon içeriğe sahip, esnek iplerin kullanıldığı estetik bir yöntemdir. Çene bölgesinde yer alan kırışık veya sarkık derinin, kulak hizasına doğru gerdirilmesi ile gerçekleştirilir. Dokularla uyumlu ipler sayesinde etkili, kolay uygulanabilen ve uzun ömürlü bir estetik yöntemidir. Fransız askısı yaptıran ünlüler de bir hayli fazladır. Ünlülerin yanı sıra klinikte yapılan uygulamalar için Fransız askısı öncesi ve sonrası fotoğrafları incelenebilir. Yüz çevrenizde var olan mevcut olan kırışıklıklar ve sarkıklıklardan kurtulmak istiyorsanız, yüz germe ve boyun germe operasyonları bahsedilen bu sarkmaların ve kırışıklıkların yok edilmesi ya da azaltılması amacıyla uygulanır. Yüz germe uygulaması özellikle yanak gerdirme, gıdı germe ve boyun germe için oldukça etkilidir.

Fransız Askısı Nasıl Yapılır?

Yaşın ilerlemesi ile birlikte mimik hareketlerini sağlayan kaslar ve bölgedeki diğer dokular; yıpranma, çevresel etkenler, yerçekimi gibi pek çok faktöre bağlı olarak aşağı doğru sarkar. Çeneye doğru oluşan sarkma ve kırışıklıkların tekrar kulak hizasına doğru gerdirilmesi ise halk arasında Fransız askısı ameliyatı olarak bilinen yöntemle gerçekleştirilir. Fransız askısı işlemi sırasında ciddi bir ameliyat prosedürüne gerek duyulmaz. Cilt yüzeyinde görülen ameliyat izlerine gerek kalmadan uygulanabilir. Fransız askısı estetik uygulaması için öncelikle işlemin uygulanacağı bölge, sterilize edilir ve lokal anestezi ile uyuşturulur. Dikişi yerleştirmek için kullanılan iğne çok ince olduğu için herhangi bir kesi yapılmasına gerek yoktur. Esnek ip yapısı, cilt altından sarkma olan bölgelere sabitlenir. Germe işleminin ardından ipler, kulak bölgesinin hizasına yerleştirilir. Cilt dokusunun tam olarak iyileşmesi birkaç gün sürse de yaklaşık 1 saat kadar süren işlem sonrasında kişi, günlük hayatına geri dönebilir.

Fransız Askısı Nasıl Uygulanır?

Fransız askısı, çene bölgesine doğru sarkan kırışık derinin, esnek ipler yardımıyla kulak hizasına sabitlenmesi ile yapılır. Öncelikle sarkan deriye uygulanan ipler uygun şekilde gerilir. Doğal görünümün sağlanmasının ardından ipler kulak hizasına sabitlenerek uygulama tamamlanır. Fransız askısı, talep edildiğinde daha sonradan geri döndürülebilir bir işlemdir. Fransız askısı öncesi sonrası oluşan değişim, kişinin daha genç ve kozmetik açıdan daha güzel görünmesini sağlar. Fransız askısı sonrası dikkat edilecekler de uygulamanın doğallığını ve kalıcılığını etkileyebilir. Doğru şekilde bilgilendirilmeyen bireyler, kendilerini Fransız askısı mağdurları olarak tanımlar. Ayrıca Fransız askısı zararları arasında yüz sinirlerinin zarar görmesine bağlı olarak karıncalanma, uyuşma ve his kaybı da görülebilir. İplerin gerginliğinin doğru ayarlanamaması sonucunda asimetrik bir görünüm ortaya çıkabilir. Bu nedenle işlemin yapılacağı klinik, işlemi uygulayan uzmanın eğitimi ve tecrübesi de son derece önemlidir.

Fransız Askısı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Fransız askısı yaptıranlar ya da yaptırmayı planlayanlar tarafından merak edilen bu konu son derece önemlidir. Fransız askısı uygulamasından sonra bölgeye bir süre soğuk kompres yapılmalı ve direkt güneşe çıkılmamalıdır. Uygulamanın yapıldığı gün, mimik hareketlerinden mümkün olduğunca uzak durulmalı, kahkaha atma ve esneme gibi hareketlerden kaçınılmalıdır. İşlemi takip eden 15 gün boyunca yüzün üzerine yatılmamalı, sert yüz masajlarından kaçınılmalıdır. Ayrıca peeling gibi cildin ovulmasına neden olan diğer uygulamalardan da uzak durulmalıdır. 10 gün boyunca, yemek yerken mümkün olduğunca küçük lokmalar alınmalıdır.

Fransız Askısı Kimler İçin Uygundur?

Fransız askısı, cerrahi müdahale gerektirmeden estetik yaptırmak isteyen bireyler için son derece uygun yöntemlerden biridir. Cildinin eski görünümüne kavuşmasını isteyenler de yaşlanma sürecini geciktiren Fransız askısını tercih edebilir.

Fransız Askısı Kalıcı mı?

Fransız askısı yaptırmayı düşünenler tarafından merak edilen sorulardan biri de işlemin kalıcı olup olmadığıdır. Fransız askısı uygulamasında kullanılan biyouyumlu ipler, yaklaşık 5 ila 10 yıl boyunca germe işlemini sürdürür. Dolayısıyla Fransız askısı ömür boyu kalıcı bir uygulama değildir. Ancak kişinin talebi üzerine tekrar Fransız askısı yapılabilir. Kişi dilediğinde işlemin geri döndürülmesini de talep edebilir.

Fransız Askısı Ne Kadar Kalıcı?

Fransız askısı uygulamasında kullanılan materyaller günümüzde 5 ila 10 yıl kadar gergin kalarak, cildin daha genç ve güzel görünmesini sağlar. Kişinin talep etmesi durumunda işlem, 5 yıl sonra tekrarlanabilir. Fransız askısı, ameliyathane ortamı gerektirmemesi, ağrısız, kolay ve hızlı uygulanabilir olması ve dilendiğinde geri döndürülebilir olması nedeniyle sıklıkla başvurulan estetik operasyonlardandır. Öznel Fransız askısı yorumları da benzer yöndedir. Kullanılan iplerin son derece elastik olması nedeniyle mimikler kısıtlanmaz. Kişinin hayat kalitesini olumsuz yönde etkilemez.

Fransız Askısı Avantajları Nelerdir?

Fransız askısı pek çok farklı avantajı bulunan estetik uygulamadır. Diğer estetik yöntemlerle kıyaslandığında uygulama için cerrahi operasyon gerekmemesi bunların başında gelir. Operasyona bağlı olarak görülebilen risklerin hemen hepsi ekarte edilmiş olur. İşlemin poliklinik şartlarında genel anestezi gerektirmeden uygulanması, kısa süren işlemin ardından bireyin taburu edilmesi ve kişinin günlük yaşantısına devam edebilmesi de Fransız askısı avantajlarındandır. Yüzde herhangi bir iz kalmaması ve uygulamanın 5 ila 10 yıl kadar dayanması da Fransız askısının sıklıkla tercih edilme nedenlerinden bazılarıdır.

Fransız askısı, cildinde sarkma ve kırışıklık olan ya da yüz hatlarından memnun olmayan bireyler tarafından tercih edilen, ameliyatsız estetik yöntemlerinden biridir. Ancak her birey Fransız askısı uygulaması için uygun değildir. Alanında uzman hekimlerimiz tarafından yapılan muayene ve değerlendirme sonrası bireyin cilt sarkması şikayetine en uygun yaklaşım belirlenir. Fransız askısı birey için uygun değilse yüz ve boyun germe gibi cerrahi uygulamalar tercih edilebilir. Daha gergin ve genç bir cilt için siz de Vanity’nin yüz ve boyun germe uygulaması hakkında da bilgi alabilirsiniz. 

Kaynakça:

https://alfainternational.co.uk/en/face-lift-with-rope-strap/

https://www.rejuvenceclinic.co.uk/spring-thread/

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...