back to top
Ana SayfaVücut OperasyonlarıRekonstrüktif CerrahiÖlümcüle Yakın Bir Kaza ve Rekonstrüktif Ameliyatların Gücü

Ölümcüle Yakın Bir Kaza ve Rekonstrüktif Ameliyatların Gücü

0
(0)

Dr. Barbara Persons’a bir tır çarptığında Vermont’ta karlı bir gündü. Bir kayak gezisindeydi, sınavlarının bitişini kutlamak için arkadaşlarıyla Sugarbush Resort’a doğru gidiyordu. Tır arabalarını sürüklediğinde arabayı erkek arkadaşı kullanıyordu. Tırın sürücüsü, alkollü bir şekilde araba kullanırken bir nöbet geçirmişti. “Garip, sakin beyaz ışık deneyimini yaşadım,” diyerek kazayı hatırlıyor. “Sonra hastanede uyandım, yüzümdeki ve göğsümdeki tüm kemikler, her iki köprücük kemiğim ve kürek kemiğim kırılmıştı.” Sadece 25 yaşındayken Doktor Persons, hayatını tepetaklak olmuş halde buldu. Vermont’ta dört ameliyat geçirdikten sonra San Francisco’ya, evine gitti. Burada geriye kalan 18 rekonstrüktif yüz ameliyatını oldu. Arabadaki diğer yolcu olan erkek arkadaşı, Doğu’ya gidip iyileşti.

Rekonstrüktif Ameliyatlar ve Klinik Rotasyonlar

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Kaza sırasında Vermont Üniversitesi’nde bir tıp öğrencisi olan Doktor Persons eğitimine batı yakasında devam etti. Hem klinik rotasyonlarını hem de rekonstrüktif ameliyatlarını San Francisco’daki Stanford ve California Üniversitesi’nde gerçekleştirdi. Aynı zamanda çalışmaları için yeni bir yön buldu. “Başkasının benim için yaptığını yapmak istediğimi keşfettim” diyor. Bir hasta olarak, estetik cerrahinin gücünü birinci elden gördü. İyileşirken doktorların kendisiyle nasıl iletişim kurduğunu görmüştü. Aynı zamanda, uyanık ve ayık olmasına rağmen nasıl kendisiyle değil de kardeşiyle konuştuklarını da gördü. Tek fark, onun yüzü hala yeniden yapılmış olmaktan uzaktı.

“Yüzümün yeniden yapıldığı tüm süre boyunca [doktorlar], bana bakarak benimle konuşmak yerine onunla konuşuyorlardı,” diyor Doktor Parsons. Bu, birçok çalışmanın ortaya koyduğunun kanıtıydı, diye düşündü. Daha güzel olan insanlar sıklıkla daha zeki, daha başarılı ve daha güvenilir olarak değerlendiriliyordu.

“İnsanlar bize nasıl göründüğümüze göre davranıyor,” diyor Doktor Persons. “Bu, estetik ameliyatın gerçekten önemli olduğunu anlamama yardımcı oldu.”

Bu deneyimi kendi muayenehanesine taşıdı. Diyor ki, “Bence [bir kişinin içinde bulunabileceği] durum ne olursa olsun, durumu yaşayan kişinin nasıl göründüğünün kendisinin nasıl olduğu ile ilgili olmayabileceği çok, çok önemlidir.”

Tutkulu Bir Estetik Cerrah

Doktor Persons’un hasta olarak geçirdiği süre, ameliyatın sınırlarını da kendisine öğretti. “Hep daha iyisi vardır” diyor. “Kusursuz bir ameliyat hiçbir zaman bana yapılmadı ve ben, operasyonlarımın var olan en iyi cerrahların bazıları tarafından uygulanması fırsatını elde etmiştim.”

Şimdi kazanın üzerinden 23 yıl geçti ve Doktor Persons çok başarılı. San Francisco bölgesinde çalışıyor ve üç küçük çocuğu var. Tüm büyük ameliyatları atlatmakla beraber her zaman bakıma ihtiyaç duyması olası, ancak hastalarıyla paylaşabileceği deneyimi onu mutlu ediyor.

“Benim için insanların hayatlarını değiştirebilmek … en büyük ayrıcalıktır,” diyor. “Bu dünyadaki en iyi meslek.”

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...