Brezilya Poposu Operasyonu
Hakkında Her Şey

Doğal ve çekici bir popoya profesyonel bir dokunuşla sahip olmak mümkün.

Popo Büyütme Ameliyatında Başarı

Dik, dolgun ve orantılı popo, vücuda estetik bir görünüm sağlar. Sarkık ve hacimsiz bir popo, bacak boyunu daha kısa gösterir. Dolgun, dik ve yuvarlak bir popo ile, bacaklar ve bel orantılı olacağı için iyi bir görünüm sağlanır. Eğer siz de popo büyütme ameliyatına ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız alanında uzman, deneyimli bir cerrahlarımızla görüşüp ameliyatınızı planlayabilirsiniz.

Popo Büyütme Nedir?

Gluteoplasti olarak da bilinen popo büyütme estetiğinde, kişinin ihtiyaçlarına göre farklı teknikler uygulanabilir. Poponun daha dolgun, estetik ve dik görünmesini sağlayan popo estetiği, son yıllarda oldukça popüler haline geldi. Popo büyütme operasyonunda popo protezleri, popoya yağ enjeksiyonu (Brezilya Poposu) ya da bazen bu ikisinin kombinasyonuyla poponun boyutunun büyütülmesi ve şekillendirilmesi hedeflenir.

Popo Estetiği Büyütme Operasyonları Nelerdir?

Popo büyütme ameliyatı için çeşitli yollar vardır. Ancak, yağ enjeksiyonu kullanılarak uygulanan Brezilya poposu (BBL) ve silikon popo protezi iki yöntem diğerlerine göre daha popülerdir.

Birincisi, popoya yağ enjeksiyonunun kullanıldığı Brezilya poposu(BBL)’dur. Bu yöntem, yağın vücudunuzun diğer bölgelerinden alınması, işlenmesi ve kalçaya enjekte edilmesi ile uygulanan bir prosedürdür. Bu, popüler yöntem güvenli ve oldukça basittir.

İkinci yöntem ise, göğüs büyütme prosedürüne benzer şekilde silikon implantın (protez) popoya yerleştirilmesidir. Bu yöntem, Brezilya poposu gibi popülerdir ve mükemmel sonuçlar alınır. Bununla birlikte, bu uygulamada yabancı bir cisim vücut içerisine yerleştirildiği için -yağ enjeksiyonlarına göre- komplikasyon oranı daha yüksek olmaktadır.

Popo Estetiği Operasyonları

#1 Popoya Yağ Enjeksiyonu (Brezilya poposu/BBL)

Son yıllarda kadınlar arasında en çok tercih edilen operasyonlardan biri, Brezilya popo estetiğidir. Operasyon, iki aşamada popo dolgun, dik hacimli bir görünüm sağlar.

İlk adımda, karın, sırtta ve uyluk bölgesine liposuction uygulanır. Liposuction, küçük fark edilmez kesiler ile gerçekleştirilir. Öncelikle, kanamayı ve travmayı azaltmak için bölgeye seyreltilmiş lokal anestezi yapılır. Daha sonra, kesilerden içeriye ince ve boş bir tüp yerleştirilir ve ileri-geri kontrollü hareketlerle fazla yağlar gevşetilir. Yerinden oynatılan yağlar daha sonra cerrahi vakumla veya tüpe yerleştirilen bir şırıngayla vücuttan çıkartılır.

Sonraki aşamada ise, alınan bu yağlar saflaştırılır ve popoya -poponun dikleşmesini, şekil kazanmasını ve gelişmesini sağlamak için- enjekte edilir. Liposuction ile vücuttan alınan yağ, doku ve kan işlemden geçirilir. Daha sonra şırıngalar özel bir kanüle bağlanır. Cerrahınız, işlemden geçirilen yağı, kanül aracılığıyla, küçük enjeksiyonlar şeklinde poponuza enjekte eder. Genellikle çekilen yağın üçte biri kadar miktarda yağ, popoya enjekte edilir.

Sonraki aşamada ise, alınan bu yağlar saflaştırılır ve popoya -poponun dikleşmesini, şekil kazanmasını ve gelişmesini sağlamak için- enjekte edilir. Liposuction ile vücuttan alınan yağ, doku ve kan işlemden geçirilir. Daha sonra şırıngalar özel bir kanüle bağlanır. Cerrahınız, işlemden geçirilen yağı, kanül aracılığıyla, küçük enjeksiyonlar şeklinde poponuza enjekte eder. Genellikle çekilen yağın üçte biri kadar miktarda yağ, popoya enjekte edilir.

Brezilya Poposu Operasyonu Sonrası İyileşme Süresi Ne Kadardır?

İyileşme süresi, hastaya bağlı olarak değişir ve uzmanınızın, bireysel ihtiyaçlarınızı anlaması önemlidir. Ancak ortalama bir süre vermek gerekirse, 3 hafta itibariyle tam bir iyileşme gözlemlenebilir. Bu süreçte kalça bölgesinde hissedebileceğiniz rahatsızlık ve ağrı nedeniyle, hareket edebilmeniz veya normal aktivitelerinize devam edebilmeniz güçleşir.

Cerrahınız, iyileşme sürecinin sorunsuz bir şekilde ilerlemesine yardımcı olmak için uygun miktarda ağrı kesici ilaç ve yardımcı olacak diğer seçenekleri önerebilir. Ancak 1 aya kadar aktif spordan ve egzersizden kaçınmanız gerekir.

Zaman içinde ikinci bir ameliyata ihtiyaç duyulabilir. Bunun nedeni, doğal yağların çoğunun zamanla vücudunuz tarafından emilmesidir. Bu durumdan, elde edilen kıvrımlı görünümünüz etkilenebilir. Ancak ikinci bir operasyondan sonra, sonuçlar uzun sürecek ve yağ emilimi konusunda endişelenmenize gerek kalmayacaktır.

Estetik hedeflerinizi gerçeğe dönüştürmek için, tercih ettiğiniz cerrahın deneyimli ve nitelikli bir uzman olduğundan emin olun.

Operasyondan hemen sonra yağ hücrelerinin alındığı bölgelerde morarma ve şişlik olmasını normaldir. Bu süreçte ağrı, ilaçlarla kontrol altına alınabilir düzeydedir. Operasyon sonrası iyileşme süreci, kişiden kişiye değişir. Çoğu hasta, operasyondan 1-2 gün sonra ayağa kalkabilir. Ameliyat sonrası, kabızlık yaşanmaması için hareket edilmesi önerilir. Kesinin yapıldığı bölgeden akıntı olması normaldir. Bazı durumlarda, sıvıda kan da görülebilir ancak, bu durum operasyondan birkaç gün sonra ortadan kalkacaktır.

Korse Kullanımı

Ameliyattan sonra liposuction uygulanan bölgeleri tedavi etmek için hastanın özel bir korse giymesini gerekir. Yağın alındığı bölgenin düzgün bir şekilde iyileştiğinden emin olmak için bu özel korsenin 8 hafta boyunca giymesi gerekir. Bu yöntem, aynı zamanda şişliği minimum miktarda tutmak, rahatsızlığı azaltmak ve cildin toparlanmasına yardımcı olmak için de kullanılır.

Oturma Pozisyonu

Brezilya popo estetiği ameliyatı sonrası iyileşme ile ilgili en önemli noktalardan biri de oturma pozisyonudur. Operasyondan sonra en az sekiz hafta doğrudan poponuzun üstüne oturmamanız önerilir. Hastalara genelde karınlarının üstünde ya da yan dönük olarak uyumaları tavsiye edilir. Oturmak zorunda kaldığındı durumlar da ise çember şeklinde ya da şişme bir yastık kullanımı önerilir. Yastığı bacaklarınızın arasına koymak, popoyu kaldırarak yağ grefti üzerine uygulanan basıncın önüne geçmeye yardımcı olur. Doğrudan popo üstüne oturmak bölgedeki yağ sirkülasyonunu etkileyebileceği için bu önerileri yerine getirmek, uzun dönemli sonuçlar elde etmek için çok önemlidir.

Kan dolaşımının azaltılması, popoya enjekte edilen yağ hücrelerini parçalayabilir. Yine de transfer edilen yağın %40 kadarının kalıcı olmama ihtimalinin hasta otursa da oturmasa da mevcut olduğu bilinmesi önemlidir. Tedavinin ilk 8 haftasından sonra otururken yine de yastık kullanmak ve uzun süre oturmaktan kaçınmak önemlidir. Ameliyat sonrasındaki ilk 8 hafta boyunca sırtüstü uyunması da önerilir.

Aktivitelere Devam Etmek

Ameliyattan hemen sonra yoğun, özellikle zıplama içeren aktivitelerden kaçınmak gerekir. Bir ay sonra hızlı ve tempolu yürüme gibi hafif etkinlikler yapılabilir. Hastanın operasyona nasıl tepki vereceğine bağlı olarak; çoğu hasta operasyondan 6 ila 8 hafta sonra normal aktivitelerine dönebilirler.

Yağ hücrelerinin kalıcılığı sağlandıktan sonra daha ağır aktiviteler yapılmaya tekrar başlanabilir. İstediğiniz görünüme kavuşmak için plastik cerrahınızın size önerdiği operasyon sonrası önerilerin tümünü uygulamanız çok önemlidir.

Brezilya Poposu Estetiği Sonrası Riskler Nelerdir?

  • Aşırı kan kaybı
  • Pıhtılar
  • Morarma
  • Derin toplardamar trombozu
  • Kalp ve akciğer komplikasyonları

Düzeltme ameliyatı gerektiren durumlar

  • Uyuşma ve ağrı
  • Yağ embolisi
  • Enfeksiyon
  • Sıvı kayması ve lidokain zehirlenmesi
  • Liposuction kaynaklı komplikasyonlar
  • Anestezi komplikasyonları
  • Şişlik ve morarma
  • Asimetri
  • Cildin derinlerinde bulunan yağ dokusunun kaybı (yağ nekrozu)
  • Anestezi riskleri
  • Yağ kisti
  • Hematoma
  • Ciltte çatlaklar
  • Selülit

#2 Silikon Protezle Popo Estetiği

Brezilya popo estetiği -uluslararası popülerlik kazanmadan önce- popo implantları, popo büyütmenin altın standarttı. Bugün hala, popo büyütme düşünenler için mükemmel seçenek olmaya devam ediyor. Tahmin edebileceğiniz gibi popo implantları -herhangi bir görünür yara izi oluşmasını önlemek amacıyla- kalçalar arasında iç kısımdan yapılan kesikler yoluyla, kalça içine yerleştirilen katı silikon implantlardır. Yağın erime ihtimali olmadığından bu teknik, kalıcı bir çözüm sunar ve vücutlarında -liposuctiondan faydalanmak için- yeterli miktarda yağ bulunmayan kadınlar için idealdir.

Popo Protezi Operasyonu Nasıl Uygulanır?

Popo yanaklarının üst kısımlarına yakın yerlerde, aşağıda yanakların buluştuğu yerlerde veya yanakların arasında, her bir popo yanağında birer tane kesi oluşturulabilir. Ayrıca, kuyruk sokumunun altında ya da yanakların arasında tek bir kesi oluşturulabilir.

Bu yöntemde implant, popoda bulunan gluteus maximus ve medius kaslarının arasına veya kasların arkasına yerleştirilir. Bu şekilde protezin dışardan daha az belirgin olması ve daha doğal hissedilmesi sağlanır. Protez uygulama, her iki popo yarısının birleştiği bölgeden yapılan cerrahi kesi ile popo kası içine cep oluşturulur. Daha sonra oluşturulan bu ceplere protezler yerleştirilir. Kesiler, popo dokusu içerisinde katmanlı dikişle, cilt üzerinde ise dikişle, cilt yapıştırıcıyla ya da cerrahi bantla kapatılır.

Popo protez operasyonu, izsiz yani izi gizli bölgede olan bir operasyondur. G-string ile bile belli olmayan kamufle edilebilen bir iz olduğu için ameliyat sonrası iz endişesine sebep olmaz.

Bu protezler, oldukça sert protezler olduğu için herhangi bir şekilde patlama ya da sızdırma yapmazlar. Aynı zamanda operasyon sonrası hiçbir şekilde elle hissedilemez. İstenilen görünüme popo yumuşaklığı ve kıvamını kaybetmeden kavuşulabilinir.

Popo Protezi Operasyonu Ne Kadar Sürer?

Popo protezi genel anestezi altında ve yaklaşık 2 saat sürer. Gereken zaman, belli ölçüde, protezlerin nasıl ve nereye yerleştirileceğine bağlıdır. Açılan kesiye yerleştirilen silikonlar, tıpkı meme için kullanılan silikon protezler gibi oldukça güvenilirdir ve özel olarak üretilmiştir. Bu protezler kas içinde belli bölgelere yerleştirilirler.

Popo Protezi İyileşme Süresi Ne Kadardır?

24 saat içinde ayağa kalkıp yürümeye başlanabilir. Yaklaşık bir hafta sonunda günlük yaşantınıza dönebilirsiniz.

Popo büyütme operasyonunun sonuçları, ameliyatın hemen sonrasında belli olur. Zamanla, ameliyat sonrası oluşan şişlik iner ve kesi izleri belirsizleşmeye başlar.

İyileşme sürecinde, operasyon yapılan bölge nedeniyle popo protez ameliyatı sonrası, kesilerde iltihaplanma riski yüksektir. O nedenle hijyen çok önemlidir.

Popo Protezi Operasyonunun Kesin Sonucunu Görmem Ne Kadar Sürer?

Bu uygulanan prosedüre ve hastaya bağlı olarak değişmektedir. Bazı durumlarda, morarma kolayca gerçekleşirken bazı durumlarda yaşanmayabilir. Genellikle operasyondan sonra şişlik ve bir miktar morarma görülür. Bunların ikisi de genellikle 1-2 hafta içerisinde kaybolur. Operasyonun kesin sonucu genellikle birkaç ay sonra belli olur.

Popo İmplantı Sonrası Ameliyat İzleri Kalacak Mı?

Popo implantı sonrası, izler kalıcıdır ancak bunlar genellikle fark edilmez nitelikte olur. Kesiler, minimum uzunlukta tutulur ve cildin doğal çizgileri ve kıvrımları arasına saklanmaya çalışılır. İzler zamanla silikleşir ve çok zor fark edilir.

Popo Protezi Sonrası Riskler Nelerdir?

  • Enfeksiyon
  • Kanama
  • Kesinin açılıp protezin açığa çıkması(protezin çıkartılması gerekir)
  • İz-Sinir hasarı
  • Sertlik
  • Protezin parçalanması
  • Protezin yer değiştirmesi
  • Sıvı birikimi(seroma)
  • Siyatik sinir üzerinde baskı
  • Anestezi riskleri

#3 Popo Germe Ameliyatı

Bazen kilo alımına, bazen aşırı kilo vermeye bazen ise yapısal özelliklere bağlı olarak popoda sarkma durumları yaşanabilir. Bu gibi durumlar yaşayan kişilerde popo germe teknikleri kullanılır.

Sıkça Sorulan Sorular

Brezilya Popo Estetiği ve Popo Protezi Farklı Operasyonlar Mıdır?

Popoyu kaldırmak ve dolgunlaştırmak için iki teknik vardır. Bu teknikler, cerrahi olarak yerleştirilen silikon popo protezleri ve yağ transferidir (Brezilya kalça estetiği). Protezler poponuza yuvarlak bir şekil sağlar. Yağ transferi ile ise popo kaldırılır ve doğal bir şekil verilir. Vücut tipinize bağlı olarak istediğiniz estetik hedeflere ulaşmanız için, cerrahınızla birlikte size uygun olan tekniğe karar verilir. Örneğin, yağ oranı az olan kişiler için popo protezleri daha faydalı olabilir. Yağ grefti ile, sarkık popolar için güzel sonuçlar elde edilir.

Brezilya poposu estetiği ve popo implantları arasındaki temel belirleyici faktör, ameliyattan önce ne kadar yağa sahip olduğunuzdur. BBL ameliyatlarında, basen, karın ve bel gibi bölgelerinizden yağ alınıp poponuza eklenmesiyle ortaya çıkacak görünüm implant kullanımına göre daha çok avantajlıdır.

Hangi Popo Büyütme Yöntemi Bana Uygun?

Tercih ettiğiniz cerrahınız size tüm yöntemler hakkında detaylı bilgi verdikten ve olması gereken şartlar sağlandıktan sonra karar, kişisel tercihe kalır. Her iki uygulamada da, kalçalarınız fark edilir derece iyi bir görünüme kavuşacaktır. Ancak, Brezilya popo estetiği, daha az fark edilebilen, doğal görünümlü kıvrımlar sağlarken popo implantları, daha çarpıcı bir dönüşüm yaratır.

Kalça büyütme ameliyatlarından hangisinin uygulanacağı hastaya yapılan muayenede, hasta ve doktorun ortak karar ile verilmektedir.

Brezilya Poposu Estetiği Operasyonu Ne Kadar Sürer?

Bu prosedürün tamamlanması, en fazla 8 saat sürer. Bazı durumlarda, 4-5 saat sürdüğü de gözlemlenebilir. Bu operasyonun, diğer estetik prosedürlerden daha uzun sürmesinin nedeni, liposuction uygulamasının yapılması ve alınan yağların tekrar vücuda aktarılmasıdır. Dolayısıyla hem liposuction hem de yağların işlenmesi, birkaç saati bulacaktır. Yağlar, vücuttan düşük güçle çekilmeli ve bir seferde, tümüyle dağıtılmamalıdır. Bu durumun göz ardı edilmesi, popo şeklinin oluşturulamamasına neden olur. Kalıcı sonuçlar için, yağların yavaş ve dikkatli enjekte edilmesi önemlidir.

Brezilya Poposu Estetiği Sonrası Sonuçlar Ne Kadar Kalıcıdır?

Brezilya poposu operasyonundan sonra poponuzun son halini alması aylarca sürebilir. Bu süreç boyunca, özellikle de ameliyattan sonraki ilk birkaç hafta popoya basınç uygulanırsa; transfer edilen yağ hücrelerinden bazıları yeniden vücudunuz tarafından emilebilir. İyileşme tamamlandıktan sonra, kiloda ciddi ölçüde değişiklik yaşanmaz ve sağlığınıza dikkat ederseniz, elde edilen sonuç yıllarca hatta on yıllarca kalıcı olabilir.

Popo büyütme operasyonunun sonuçları ameliyattan hemen sonra belli olur ancak son halini alması ameliyattan 1 yıl sonra gerçekleşir. Çünkü yağın yerleşmesi zaman alır. Bu prosedürün sonuçları, doğal görünür ve doğal hissettirir. Ancak poponun hacmi zamanla azalabilir. Ameliyattan hemen sonra elde edilen hacmin bir kısmı yani yağın bir bölümü vücudunuz tarafından emildiği için kaybolur (ortalama olarak enjekte edilen yağın %60-80’i kalıcıdır, bazı hastalarda daha azı bazılarında daha fazlası kalıcı olabilir).

İyileştikçe ve daha hacimli bir popoya sahip olma isteğinizin gerçekleştiğini fark ettikçe, yeni görüntünüzden memnuniyetiniz de artacaktır. Kilo alırsanız ya da verirseniz, ameliyatla elde edilen sonuç değişebilir. Çünkü transfer edilen yağ da, vücudunuzun diğer bölgelerindeki yağlar gibi küçülebilir ya da büyüyebilir.

Brezilya Poposu Hangi Durumlarda Düşünülmelidir?

Brezilya poposunun, yaşlanma, kilo alıp verme, deri fazlalığı veya başka sebeplerle derisi sarkmış kişiler için ideal bir seçenek olduğunu söylemek mümkündür. Bu işlemde liposuction ve ameliyat yoluyla fazla deri kaldırılır, istenen bölgeye yağ enjekte edilir. Yağ grefti ile benzer şekilde, sonuçlar uzun ömürlüdür, ancak nihai olarak alanın hacminin azalmasına neden olabilir – yine de daha sıkı görünüm kalıcıdır.

Bu operasyon ile, daha dolgun, daha yuvarlak bir kalça oluşturabilir, ancak hastanın tercih ettiği cerrahin deneyimine bağlı olarak, tamamen istenen görünüme kavuşmak 6 ay kadar sürebilir. Bununla birlikte, sonuçlar uzun ömürlüdür ve kıyafetinizin üzerinizde daha şık durmasına yardımcı olabilir.

Yapısal olarak istenilenden fazla büyük olan popolar liposuction yöntemi ile küçültülür. Aşırı kilo kaybından dolayı çok fazla sarkma yaşanan durumlarda ise popoya cerrahi olarak dikleştirme işlemi uygulanır. Bu kalçalarda fazla olan deri ve yağ dokusu cerrahi olarak çıkartılır; içeriden yağ kitlesi şekillendirilerek yukarıya doğru askılama işlemi yapılır. Sonrasında kesi hattı dikişlerle kapatılır. Kalacak izler, tam poponun alt kıvrım alanlarına denk geleceğinden fazla belli olmaz.

Brezilya Poposu (BBL) Uygulamasından Sonra Kilo Alırsam Ne Olur?

Operasyondan BBL’den sonra kilo alırsanız, yağ hücrelerinde de kilo alırsınız ve bu ağırlığın nasıl dağılacağını tahmin etmek mümkün değildir. Brezilya popo estetiğinden BBL’den sonra kilonun korunması en önemli kriterlerden biridir.

Brezilya Poposu Ameliyatından Sonra Hamile Kalırsam Ne Olur?

Her kadın hamilelik süreci farklı yaşar ve farklı bölgelerden kilo alırlar. Dolayısıyla, bir BBL’den sonra hamile kalırsanız doğal olarak kilonuz da değişecektir. Hamilelik sürecinde vücudunuz değişeceği için hamilelik sonrası dönem için garanti vermek imkansızdır. Poponuz daha da büyüyebilir ya da bir rötuşa ihtiyaç duyabilirsiniz.

BBL Ameliyatı İçin En İyi Sonuç Nedir?

Deneyimli bir cerrah, vücut şekliniz için en uygun boyut, şekil ve cerrahi işlem konusunda karar vermenize yardımcı olacaktır. Muayene sırasında önce aklınızda “ideal” popo ile ilgili bir fikir olması iyi olabilir ancak sizin işleminiz sizin vücudunuza göre uyarlanacaktır. Popo büyütme operasyonunun hedefi büyük bir popo yaratmaktan fazlasıdır. Bu operasyondan, görünümünüzü iyileştirmesinin yanı sıra , doğallığınızın da korunması beklenir.

Popo Büyütme Operasyonunun Sonuçları Kalıcı Mıdır?

Başarılı bir kalça büyütme ameliyatı, sizi yıllarca memnun edebilir. Normal şartlar altında popo büyütme ameliyatınızın sonuçları, uzun vadeli olacaktır. Silikon popo protezleri güvenlidir ve 10 yıldan fazla görünümünüzü koruyabilirsiniz. Yağ dokusu grefti, kendi dokularınızla birleşip kalıcı sonuçlar verecektir. Bu nedenle vücut tipiniz ve hayat tarzınız için en uygun boyutu seçmeniz çok önemlidir.

Popo büyütme operasyonunun faydalarını, sınırlarını anladığınızda ve kurul onaylı, deneyimli bir plastik cerrah seçtiğinizde en iyi sonuçları alacağınızdan emin olabilirsiniz. Başarılı popo büyütme operasyonu yıllarca sizi memnun edeceğinden emin olabilirsiniz.

Popo Estetiği Büyütme İçin Uygun Bir Aday Mıyım?

Popo büyütme operasyonu, kişisel bir tercih olmalıdır. Bu operasyonu başka birisinin isteği üzerine veya herhangi bir ideal görüntüye ulaşmak için değil, yalnızca kendiniz için tercih etmelisiniz. Fiziksel açıdan sağlıklıysanız, gerçekçi beklentileriniz varsa, poponuz simetrik değilse, poponuzun küçük olduğunu düşünüyorsanız ve yuvarlaklık düzeyi ya da genel şekli sizi mutsuz ediyorsa, uygun bir adaysınız demektir.

Brezilya Poposu Operasyonu Geçirebilmek İçin Belirli Bir Beden Ölçüsünde veya Kiloda Olmam Gerekir mi?

Her zaman değil. Çoğu estetik cerrah, liposuction ile alınacak yeterli yağ bulunması için, Brezilya poposu operasyonu adaylarının ideal kilolarından 10-15 kg daha fazla olmasını önerirlir (bunun sebebi alınan yağın saflaştırmadan geçirilerek azalacak olmasıdır). Ancak, cerrahınız operasyonu başarıyla gerçekleştirmeye yetecek miktarda yağınız olduğunu söylüyorsa, kilonuz ve beden ölçünüz önemli değildir. İlk görüşmenizde eğer yeterli miktarda yağınız olmazsa, cerrahınız popo protezi kullanmayı veya Brezilya poposu operasyonundan önce kilo almanızı önerebilir.

Brezilya Poposunda Yağ Hücreleri Nerelerden Alınabilir?

Brezilya poposu için kullanılacak yağ hücrelerinin, vücudun belirli bir bölgesinden alınması gerekmez, çünkü liposuction birçok bölgede uygulanabilmektedir. Birçok hasta, yağların karın bölgesinden, bel bölgesinden ya da uyluklardan alınmasını tercih eder, çünkü böylece bu bölgelerde sağlanan incelmeyle sonuçlar daha belirgin ve etkili olur.

Brezilya Poposunda Yağ Transferi için Başka Birisinin Yağ Hücrelerini Kullanabilir Miyim?

Hayır. Brezilya poposu operasyonunun sonuçları gerçekçidir, çünkü vücudunuz transfer edilen yağ hücrelerini tanır ve transfer edilen bölgedeki dokularla bir araya getirir. Eğer başka birisinin vücudundan alınan yağlar sizin vücudunuza transfer edilirse, poponuz bu yağları yabancı bir madde olarak algılar ve absorbe etmez.

Popo Protezi Ameliyatından Önce Hangi Testler Gereklidir?

Genel anestezi uygulanacak her hastanın temel kan ve idrar testleri, kadın hastaların ayrıca gebelik testi yaptırmaları gerekir. Cerrahınız görüşmeniz sırasında sizi bu konuda bilgilendirecektir.

Popo Protezi Ameliyatı Ağrılı Mıdır?

Ameliyat öncesi cerrahınız görüşmeniz sırasında sizinle ayrıntılı olarak konuşulacaktır. Prosedür sırasında anestezi uygulanacağı için herhangi bir ağrı hissedilmez. Ameliyattan sonra yaşayabileceğiniz her türlü ağrı ve rahatsızlık ilaç yoluyla çözülecektir. Bu ağrı ve rahatsızlıklar genellikle birkaç gün içerisinde hafifler.

Popo Protezi Sonrası İşe Ne Zaman Dönebilirim?

Zaman, uygulanan prosedüre ve hastaya bağlı olarak değişmektedir. Bazı hastalar cerrahi operasyonları diğerlerinden daha rahat geçirirler. Ancak çoğu hasta 7-10 gün içerisinde işe dönebilir. Cerrahınız gerekli süre konusunda sizi bilgilendirecektir. Eğer komplikasyonlar gerçekleşirse, işten daha uzun süre uzak kalmanız gerekebilir.

Son güncelleme tarihi: 21.12.2023 18:02
Editöre ulaş