back to top
Ana SayfaPüf NoktalarıÖncesi ve Sonrası Fotoğraflarına Güvenir Misiniz?

Öncesi ve Sonrası Fotoğraflarına Güvenir Misiniz?

0
(0)

Estetik cerrahi uzmanları, beceri düzeylerini ve elde ettikleri sonuçları sergilemek için, öncesi ve sonrası fotoğraflarını yeni hastalarına sıklıkla göstermektedir. Ancak bu fotoğrafların anlattığı hikayeler, insanlara ne kadar güven vermektedir? Cevap, sizin tahmin ettiğiniz kadar olmayabilir.

Bu sorunun yanıtını bulmak için yapılan çalışma, bir doktordan konsültasyon alma ihtiyacı duymuş 700 kadın ve erkekle yürütülmüştür. Büyük bir çoğunluk, öncesi ve sonrası fotoğraflarının araştırma için önemli olduğunu vurgulamış ancak bir dereceye kadar güvenilir olduklarını eklemiştir. Ankete katılanların yalnızca yüzde 27’si, ‘’çok güvenilir’’ seçeneğini tercih etmiştir.

Öncesi ve sonrası fotoğrafları çok güvenilirdir.: %27

Biraz güvenilirdir.: %66

Güvenilmezdir.: %6

Hiç güvenilmezdir.: %1

Photoshop İhtimali

Güven sorunundaki nedenler çeşitlidir ancak ‘’photoshop’’ kelimesi sıklıkla dile getirilmiştir. Ankete katılanların arasında, photoshop yapılmış olabileceğinden endişe duyduğunu söyleyenlere rastlanmıştır.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Doktor Hakkındaki Yorumlar, Öncesi ve Sonrası Fotoğraflarından Daha Güvenilir

İnsanlar, hastaların doktorlar hakkındaki değerlendirmelerine güvenmektedir. ‘’Herhangi biri, işini yaptığını söyleyebilir. Doktorum hakkındaki yorumlara güveniyorum ve kişisel olarak tanıdığım birisiyle çalışmasını gördüm.’’ gibi cümlelere sıklıkla rastlanmıştır.

Tüm bunlar, daha önce 800 katılımcıyla yapılan farklı bir anketin sonuçlarını da hatırlatmaktadır. Ankette, katılımcılara bir kaynak listesi verilmiş ve bir doktorla görüşmeden önce hangi seçeneğin kritik olduğunun değerlendirilmesi istenmiştir. Katılımcıların yüzde 63’ü öncesi ve sonrası fotoğrafları derken yüzde 78’si, hastaların doktorlar hakkındaki yorumlarını önemsemiştir.

Siz Ne Düşünüyorsunuz?

Sizce doktor seçiminde en önemli unsur nedir? Düşüncelerinizle yorum yaparak bizimle paylaşın!

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...