back to top
Ana SayfaMeme OperasyonlarıMeme BüyütmeMeme Operasyonlarına İlişkin Öncesi ve Sonrası Fotoğrafları için İpuçları

Meme Operasyonlarına İlişkin Öncesi ve Sonrası Fotoğrafları için İpuçları

3
(2)

Meme Operasyonlarında Öncesi ve Sonrası Fotoğrafları

Doktor seçiminde -doktorun referanslarına, eğitimine ve deneyimine ek olarak- öncesi ve sonrası fotoğraflarının da önemli olduğunu biliyor muydunuz? Bu fotoğraflar, sadece bir cerrahın beceri seviyesini görmenizin iyi bir yolu değil; aynı zamanda operasyondan sonra nasıl bir sonuç alacağınızı gözünüzün önünde canlandırmanız için de bir fırsattır.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Öncesi ve sonrası fotoğraflarından en iyi şekilde yararlanmak için, nelere bakılması gerektiğini ve sonuçların nasıl karşılaştırılması gerektiğini anlamak önemlidir.

Meme büyütme, küçültme ve dikleştirme gibi meme operasyonlarına ilişkin öncesi ve sonrası fotoğraflarında nelere dikkat edilmesi gerektiğini, bu yazımızda bulabilirsiniz.

Meme Görünümünüzle Eşleşen Öncesi Fotoğraflarından Başlayın

Bir estetik cerrahi uzmanının, internet yoluyla öncesi ve sonrası fotoğraflarına eriştiğinizde, ilk adımınız size benzeyen öncesi fotoğraflarını araştırmak olmalıdır. Dolayısıyla sizin vücut tipinize benzer özellikteki -ayrıca benzer problemlere sahip; küçük memeler, tüberöz memeler veya sarkıklık derecesi size benzeyen memeler gibi- fotoğraflarla ilgilenmeniz önemlidir.

Her hastanın sonuçları birbirinden farklıdır ancak doğal anatomisi size benzeyen hastaların öncesi ve sonrası fotoğraflarına bakmak, size yardımcı olacaktır.

Hangi prosedürün arzuladığınız sonuçları verebileceğine bakın.

Spesifik bir operasyondan gerçekçi olarak nelerin beklenebileceğini anlayın.

Kimi seçeneklerin, vücudunuzda nasıl görüneceğini kafanızda canlandırın.

Hoşunuza Giden Meme Operasyonlarına Bakın

Meme operasyonlarına ilişkin öncesi ve sonrası fotoğrafları, farklı prosedürlerin meme görünümünü nasıl geliştirdiğini anlamada özellikle yardımcı olabilmektedir. Memeler -kadınlar gibi- birçok farklı şekilde ve bedendedir. ”Mükemmel” meme standardı söz konusu değildir. Dolayısıyla ideal sonuçlar da, her hasta için eşsizdir. Ancak başarılı meme operasyonlarının bazı ortak özellikleri de bulunmaktadır. Bunlar;

Meme Büyütme

  • Simetri ve orantıyı geliştirir.
  • Memnun edici şekil ve yapı sağlar.
  • Memenin dolgunluğunda artış meydana getirir.

Meme Dikleştirme

  • Simetri ve orantıyı geliştirir.
  • Memelerin üst kısımlarındaki dolgunluğu restore eder.
  • Sarkmayı azaltır ve daha çekici bir meme şekli sağlar.
  • Memenin iç ve yan kısımlarında, daha genç ve dolgun bir görünüme ulaştırır.

Meme Küçültme

  • Simetri ve orantıyı geliştirir.
  • Meme boyutunda fark edilir küçülme sağlar.
  • Meme uçlarının pozisyonu memnun edici olur.
  • Areolaların biçimi eşittir.
  • Memeleri tatmin edici şekilde dikleştirir.

Öncesi ve sonrası fotoğraflarına bakmak, cerrahınızın operasyonlarda hangi sonuçlara ulaşabildiği konusunda bir rehber niteliğindedir. Ancak herkesin farklı olduğunu bilmek önemlidir. Herkesin doğal anatomisinin farklı oluşu, göz önünde tutulmalıdır.

Meme operasyonlarındaki görünümü etkileyebilecek anatomik faktörler şunlardır:

  • Göğüs kafesinin hatları ve şekli (implant bu yapının üzerine yerleşir)
  • Doğal meme dokusunun miktarı
  • Meme dokusunun -gevşek veya şekilli- tipi
  • Cilt sıkılığı (Kilo vermek ve hamilelik, memelerin hızla esnemesine ve şekil değiştirmesine yol açabilir)

Fotoğrafları Bir Profesyonel Gibi Değerlendirin

Öncesi ve sonrası fotoğrafları, meme operasyonları sonrasında istemediğiniz ne gibi sonuçların olabileceğini görmenize ve anlamanıza da yardımcı olabilmektedir.

Meme Operasyonlarında Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar

Meme dokusunun aşağı doğru sarkması veya memede çift kademeli bir yuvarlak oluşması: Bazı hastaların memelerinin yandan görünümünde, meme ucu çizgisinin altında eşit olmayan kavisler görülebilmektedir. Ancak implantların fark edilir olmaması ve meme hatlarının doğal görünmesi gerekir.

İpucu: Aşağı doğru sarkmayı anlayabilmek için hastanın yandan görünümüne ve eğimine bak.

Memelerin ayrılmaz bir kütle gibi bir arada durması veya birbirlerinden belirgin şekilde ayrılması: Memelerin arasında doğal bir ayrıklığın bulunmaması, implantaların hastanın meme ve vücut şekline uygun yerleştirilmediği anlamına gelmektedir.

İpucu: İmplantların nasıl yerleştirildiğini değerlendirmek için hastanın önden görünümüne bak.

İmplant dalgalanması: Bir fotoğraftan hareketle, bunun fark edilmesi kolay olmayabilir. Ancak meme implantlarının kenarlarını göremiyor olmanız gerekmektedir. Dalgalanma, vücut yağı az olan daha zayıf hastalarda yaygın olarak görülmektedir. Ancak daha zayıf hastalar için, implantlar arasından en uygun olanı seçildiğinde ve doğru bir implant yerleştirmesi sağlandığında, sıklıkla önlenebilmektedir.

İpucu: Dalgalanmayı kontrol etmek için hastanın yandan görünümüne bak.

Meme asimetrisi: Mükemmel simetri beklenemez ancak meme estetiği operasyonları birbirinden farklı görünen memeleri şekil ve boyut olarak daha benzer hale getirebilir. Eğer hastanın memeleri ameliyattan önce çok simetrikse, ameliyatın sonuçları da benzer şekilde simetrik olur.

İpucu: Simetriyi incelemek için hastaların önden görünüşlerine bakın.

Meme ucunun konumu: Meme ucu, meme dikleştirme veya küçültme operasyonu sırasında konumlandırılacaksa, daha genç ve doğal görünmelidir. Bu, meme ucunun hafif olarak yukarı doğru bakması ve areolanın da, memenin orta noktasının hemen altında bulunması anlamına gelmektedir.

İpucu: Hastanın yandan görünümüne bak.

Doktor ve hastanın, yakın bir işbirliği içinde olması önemlidir. Birlikte çalışıldığı takdirde, arzu edilen sonuca ulaşmayı sağlayacak seçenekler belirlenebilir. Ayrıca bir sonrası fotoğrafı, kişisel estetik hedeflerinizi karşılamıyor olabilir. Ancak operasyonun tam sonucunun, arzuladığınız sonuçla örtüşme olanağı vardır. Bu nedenle spesifik bir sonuca ilişkin sorunuz varsa, cerrahınıza danışmalısınız.

Fotoğrafların Tam Sonucu Yansıtıp Yansıtmadığını Ayırt Edin

Gördüğünüz fotoğrafların, henüz tam sonuca ulaşmadığını anlamanız önemlidir. Sonrası fotoğraflarının çoğu, operasyon sonrasındaki ilk birkaç haftada -klinik kontrolleri sırasında- çekilmektedir. Ancak bazı müdahalelerin tam sonucunu görebilmek, 1 yıla kadar uzayabilir.

Meme Büyütme: İmplantların son halini alması, implantın -salin ya da silikon olması fark etmeksizin- nasıl yerleştirildiğine ve hastanın doğal anatomisine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Süreç, 6 aydan 1 yıla kadar uzayabilmektedir. Bunun anlamı, sonrası fotoğraflarının, iyileşmenin tamamlanmasından daha erken bir zamanda çekilmiş olabileceğidir. Dolayısıyla göğsün yüksekte durması, gergin bir görünüm ve memelerin üst bölümlerinde aşırı bir dolgunluk gözlemlenebilmektedir.

Meme Dikleştirme: Meme büyütme gibi dikleştirme operasyonunun tam sonuçları da 6 ayı bulabilmektedir. Vücut tam anlamıyla iyileşmeden önce, memenin şekil ve yapısını etkileyen şişliklere rastlanabilir. Ayrıca operasyon sonrasındaki ilk birkaç ayda ameliyat izleri, daha belirgin olarak gözlemlenebilir.

Meme Küçültme: Bu müdahaledeki en iyi sonuca ulaşılması, operasyondan 6 ay-2 yıl sonra söz konusu olmaktadır. 6 aydan önce şişlikler, geçici olarak meme asimetrisine ve küçültme işleminin doğru şekilde yapıldığının fark edilememesine neden olabilmektedir.

Ameliyat izleri, 1 yıl içinde kaybolmaktadır. Yalnızca birkaç hafta veya aydan sonra sonuçları görmek istediğinizde, izlerde kızarıklık gözlemlenebilmekte ve kesiler için doğru bir yargıya varılmasını güçleştirebilmektedir.

Dolayısıyla gördüğünüz sonrası fotoğrafından etkilenmeden önce, iyileşme sürecini tam anlamıyla tamamlamış hastalara baktığınızdan emin olun. Çoğunlukla galerideki hastalara ilişkin bilgilerde, ameliyattan bu yana ne kadar geçtiği belirtilmektedir. Bu sebeple klinikle iletişime geçebilir ve fotoğrafına baktığınız hastanın veya sizinle benzer durumda olan diğer hastaların uzun vadeli sonuçlarını görmek istediğinizi belirtebilirsiniz.

Doktora Danışın

Fotoğraflar garip ya da kafa karıştırıcı geldiyse, doktor ya da klinikle görüşün. Böylece fotoğraftaki hastanın kendine özgü koşulları ve istenen sonucu hakkında daha fazla bilgi elde edebilirsiniz.

Unutmayın, daha fazla bilgiyi talep etmenizde hiçbir sorun yoktur. Bir doktorla iletişime geçmeniz veya bir konsültasyon almanız, operasyon için de o doktoru seçmeniz gerektiği anlamına gelmemektedir. Çoğu klinik, sorularınızı cevaplamaktan mutluluk duyacak ve kliniklerinde, öncesi ve sonrası fotoğraflarına ilişkin daha kapsamlı bir portfolyo sunacaktır.

Ne Düşünüyorsunuz?

Estetik cerrah seçiminde öncesi ve sonrası fotoğraflarını dikkate alıyor musunuz? Bu yazıda bahsedilen püf noktalarını faydalı buldunuz mu? Sizin dikkat ettiğiniz başka noktalar var mı? Düşüncelerinizi bizimle ve diğer okuyucularımızla paylaşın!


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

American Society of Plastic Surgeons https://www.plasticsurgery.org/news/blog/four-tips-for-a-healthy-recovery-after-a-breast-augmentation

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 3 / 5. Puanlama sayısı: 2

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...