back to top
Ana SayfaMeme OperasyonlarıMeme BüyütmeMeme Büyütme Operasyonuna Hazırlık

Meme Büyütme Operasyonuna Hazırlık

0
(0)

Herhangi bir estetik cerrahi uygulamasına karar vermek, ciddi bir konudur. Meme büyütme operasyonu -rekonstrüktif veya estetik amaçlı olması fark etmeksizin- en popüler prosedürlerden biridir. Bununla birlikte, bu tip bir ameliyata karar verdiğinizde, göz önünde bulundurmanız gereken birkaç faktör de vardır. İdeal bir aday olup olmadığınızı ve meme büyütme operasyonu geçirmeden önce, ne yapmanız gerektiğini öğrenmek için okumaya devam edin.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Meme büyütme ameliyatı, genellikle mastektomi sonrası yapılır. Aynı zamanda son derece popüler bir estetik prosedürdür. Birçok kadın, aşağıdaki nedenlerden bir veya daha fazlası için bu prosedürü seçer:

  • Memelerinin dolgunluğunu arttırmak
  • Meme ve kalça kontürlerinin simetrisini geliştirmek veya
  • Özgüvenlerini ve imajlarını geliştirmek.

Salin vs. Silikon İmplantlar

Hastalar, salin veya silikon jel implant seçeneğine sahiptir. Salin implantlar, sterilize edilen tuzlu suyla doldurulmuş silikon dış kabuklar olarak; silikon implantlar ise, silikon jelle doldurulmuş silikon dış kabuklar olarak tanımlanır. Her iki seçeneğin de artıları ve eksileri var.

Silikon implantlar, genellikle yerleştirildikten sonra cerrah tarafından doldurulur. Salin implantlar için açılan inzisyonlar, silikon implantlara göre daha küçüktür. Ayrıca salin implantların, yırtılma ve sızıntı olduğu durumlarda -vücut, tuzlu suyu güvenli bir şekilde absorbe edebileceğinden- güvenli olduğu düşünülür.

Birçok kişi, silikon implantların daha doğal durduğuna ve implant seçiminde, silikon implantları tercih etmesi gerektiğine inanır. Ancak silikon implantlar, salin implantlardan daha maliyetlidir. Diğer yandan silikon implantlarda yırtılma olduğunda, genellikle belirgin bir semptoma da rastlanmaz.

İmplantın Boyutu ve Şekli

Meme büyütme ameliyatına ilişkin bir karar alırken, size uygun implant bedenini seçmeniz ve o implantların doğal görünmesi önemlidir. Anatominize uygun olarak hangisinin doğal görüneceği ve arzuladığınız o doğal görünüm hakkında cerrahınızla konuşun. Prosedürün, vücudunuzun görünümünü nasıl değiştireceğini görmek için farklı implant boyutlarını deneyebilirsiniz.

Aynı zamanda cerrahınızdan -sonuçların nasıl olabileceği hakkında fikirler elde etmek için- sizinle benzer vücut tipine sahip hastaların öncesi ve sonrası fotoğraflarını talep etmekten çekinmeyin.

İmplantın şeklini de dikkate almanız önemlidir. İki temel şekil seçeneği vardır; yuvarlak veya anatomik. Açıktır ki, yuvarlak implantlar simetrik olarak dairesel bir şekle sahiptir. Bu implantlar popülerdir çünkü eğer implant, cebin içinde hareket ederse, memenin şekli değişmez. Anatomik implantlar ise orijinal olarak, sadece rekonstrüksiyon amaçlı tasarlanmıştır. Ancak son yıllarda, daha popüler bir estetik seçenek halini almıştır. Bu implantlar, aşağı doğru inildikçe genişleyen bir görünüm verir ancak cep içinde yer değiştirebilir. Bu nedenle, asimetriye de neden olabilirler. Bu seçeneği tercih ederseniz, tecrübeli bir plastik cerrahi uzmanınız olduğundan emin olun.

Ayrıca implantın yüzey tipini de göz önünde bulundurmanız önemlidir. Pürüzsüz implantlar, cep içinde hareket etmeye daha yatkındır ancak yırtılma oranı, biraz daha azdır ve daha uzun süre dayanır. Dokulu implantlar ise daha kalın bir dış kabuğa sahiptir ve daha sert olarak hissedilebilir.

Ne Düşünüyorsunuz?

Meme büyütme ameliyatı ile ilgili verdiğimiz bilgileri faydalı buldunuz mu? Konuyla ilgili paylaşmak istediğiniz düşünceleriniz veya deneyimleriniz var mı? Yorumlarınızı bekliyoruz!


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

FDA https://www.fda.gov/medical-devices/breast-implants/breast-implant-surgery

American Society of Plastic Surgeons https://www.plasticsurgery.org/cosmetic-procedures/breast-augmentation/preparation

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...