back to top
Ana SayfaPüf NoktalarıEstetik Ameliyatlarından Sonraki İyileşme Süreci için 4 Beslenme Önerisi

Estetik Ameliyatlarından Sonraki İyileşme Süreci için 4 Beslenme Önerisi

0
(0)

Estetik müdahalelerden sonra iyileşme sürecini tek bir basit adımla önemli ölçüde kuvvetlendirebileceğinizi söylesek, ne derdiniz? Hayır, bu reklamlarda gördüğünüz doğru olamayacak kadar iyi sihirli çözümlerden birisi değil. Aslında fazlasıyla basit bir şey: Sağlıklı beslenme.

Sağlıklı Beslenme Neden Önemlidir?

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Operasyon geçirmeden önce birçok hazırlık yapılır. Operasyon veya doktor seçimi konusunda saatler süren araştırmalar yapmak veya konsültasyonlara gitmek, örnek olarak verilebilir. Ancak operasyon sonrasında nelerin tüketilmesi gerektiği üzerinde pek durulmamaktadır ve bu, büyük bir hatadır. Çünkü operasyon sonrasında vücudun metabolik ihtiyaçları katlanarak artmaktadır.

Sağlıklı besinler tüketmek ve bunu bir düzen dahilinde yerine getirmek, iyileşme sürecinde önemli bir rol oynar. Sonuçta tüketilmesi gereken yiyeceklere ilişkin eksiklik, iyileşme sürecinin önünde bir bariyere neden olmaktadır. Ancak ameliyat sonrasını takip eden süreçte çoğu insan, yemek yapacak gücü bulamamaktadır. İnsanlar, bir beslenme programını takip etmediklerinde ya yetersiz beslenmekte ya daha kolay olduğu için sağlıksız beslenmekte ya da dinlenip toparlanmaları gerekirken kendilerini çok fazla zorlamaktadır.

Bu böyle olmak zorunda değil. Ameliyattan sonra sağlıklı beslenmek ile ilgili ipuçlarını aşağıda bulabilirsiniz.

Protein Bakımından Zengin Yiyecekler Hazırlayın

Vücut, iyileşmek için çok miktarda proteine ihtiyaç duymaktadır. Ancak ameliyat sonrasında kilolarca tavuk pişirmenin, arzu edilir bir yanı olmadığı da açıktır. Bu nedenle yemekler, ameliyat öncesinde hazırlanmalı ve tek öğünlük porsiyonlar şeklinde ayrılmalıdır. Böylece, her şeyi kapsayan bir hazırlık aşaması yerine süreç, hazırlıkların önceden tamamlandığı ve ısıtmak gibi küçük detayların kaldığı bir duruma indirgenir.

Gıda Bileşenlerini Kontrol Edin

Operasyon sonrasında, dondurulmuş gıdaların bir mikrodalga fırın yardımıyla tüketilebilir duruma gelmesi kesinlikle tercih edilebilecek, kolay bir seçenek gibi durur. Ancak bu besinlerin iyileşme sürecine olumsuz etkileri unutulmamalıdır. Sonuçta neyi tükettiğimiz ve onun hangi bileşenleri barındırdığı, önemini korumaktadır.

Önceden hazırlanmış, dondurulmuş gıdalar arasında sağlıklı olanlara rastlamak mümkündür ancak bu gıdaların hiç beklemediğiniz bileşenler de içermesi olasılık dahilindedir ve bu nedenle, her gıdanın içeriği mutlaka kontrol edilmelidir.

Basit Çözümler Bulun

Her öğün en baştan -başlangıç yemeği, ana yemek ve tatlı gibi- üç aşamalı hazırlanmak zorunda değildir ve tüketileceklere tamamlayıcı bir unsur olarak protein içeceği gibi seçenekler düşünülebilir. Ayrıca bu protein karışımını lezzetli kılmak adına, meyveler de eklenebilir.

Beslenme programınıza uygun öğünleri hazırlayan bazı hizmetler bulunmaktadır ve bu seçenek de değerlendirilebilir. Mottonuz, operasyonun ardından ne kadar az güç harcarsanız o kadar kolay iyileşebileceğiniz yönünde olmalıdır.

Baharatları Unutmayın

Sağlıklı yiyecekler, yavan olmak zorunda değildir. Daha yenilebilir kılmak adına farklı çeşniler eklenebilir. Çeşitliliğe gidilebilir. Ancak burada önemli olan, iyileşme sürecine ket vurabilecek besin içeriklerinden kaçınmaya özen göstermektir.

Ne Düşünüyorsunuz?

Estetik sonrasında beslenme anlamında nelere dikkat ettiniz? Bizimle ve diğer okuyucularımızla paylaşmak istediğiniz önerileriniz var mı? Yorumlarınız bizim için değerli!

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...