back to top
Ana SayfaYüz OperasyonlarıCilt TedavileriHiperpigmentasyon için Tedavi Seçenekleri

Hiperpigmentasyon için Tedavi Seçenekleri

0
(0)

Hiperpigmentasyon, genellikle ciltteki belirli bölgelerin diğer bölgelere kıyasla daha koyu renkte olmasına yol açan, zararsız bir durumdur. Bu durum, ciltte biriken fazla melaninden kaynaklanır. Çünkü melanin pigmenti, cilde kahverengi bir ton katar.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Kimi pigmentasyon sorunları -örneğin, akne kaynaklı olanlar- herhangi bir tedavi olmaksızın, zamanla hafifleyebilir. Ancak çoğu renk bozukluğu vakaları için güçlü, aktif bileşenli, cerrahi olmayan klinik tedavileri gereklidir. Böylece cilt yüzeyindeki lekeler elimine edilebilir.

Minimal Düzeydeki Koyu Tonlar için Mikrodermabrazyon

Mikrodermabrazyonda cildin en üst tabakası, ciltteki koyu tonu, güneş lekelerini ve diğer bu tür minimal ve yüzeysel pigmentasyonu ele almak için hassas bir şekilde çıkartılır. Hatta kimi mikrodermabrazyon prosedürleri, özel anti-pigment bileşenlerinin ciltte daha parlak bir etki yarattığı ek bir adımı da kapsar.

İnatçı Lekeler için Kimyasal Peelingler

Hastalara -renk farklılığını gidermek için- glikolik asit, salisilik asit ve TCA kimyasal peeling önerilebilir. Kimyasal peelingler, daha hızlı sonuçların elde edilmesinde ve daha derin pigmentlerin giderilmesinde oldukça etkilidir. Uzmanınız, prosedürün tipine ve yoğunluğuna bağlı olarak, kimyasal peelingin derinliğini belirleyecektir. Ancak peelingler, her cilt tipi ve rengi için ideal değildir. Hastanın cildi hassas ve iz oluşumuna yatkınsa, alternatif seçeneklerin göz önünde bulundurulması gerekebilir.

Güneşin Neden Olduğu Hiperpigmentasyon için IPL

IPL -yoğun atımlı ışık tedavisi- güneşe maruz kalmaktan kaynaklanan renk bozuklukları için talep gören bir seçenektir. Bu tedavi -kılcal damar tedavisinin yanı sıra- cilde, kaynağını ışıktan alan bir enerji yayar. Bu ışık, cillteki renk bozukluklarını teşhis eder ve ciltten uzaklaştırır. IPL’den sonraki birkaç gün, tedavi edilen bölgelerin koyu renkte olması ve soyulması beklenir.

İnatçı Renk Eşitsizlikleri için Fraksiyonel Lazer

Fraksiyonel lazer, inatçı pigmentasyonun tedavisi için en etkili ve en yoğun olan alternatiftir. Gelişmiş lazer teknikleri, cilde kontrollü ve güvenli ışınlar gönderir. Böylece cildin kendini iyileştirme mekanizması harekete geçirilir. Tedavi, cilt yüzeyine daha genç ve taze bir görünüm kazandırır; renk bozukluğunu azaltır.

Diğer Tedavi Seçenekleri

Aktif bileşenler içeren -niasinamid veya soya gibi- topikal cilt bakım ürünlerinin bir kombinasyonu, cilde parlaklık kazandırmaya yardımcı olur ve günlük kullanım için de uygundur.

Ciltte daha yoğun olarak görülen renk koyuluğundan uzak durmak için, koruma faktörü 30 veya daha yüksek olan geniş spektrumlu güneş koruyucuların kullanılması şiddetle tavsiye edilir.

Uzmanlar, tedavi planını, hastanın cilt tonuna, pigmentasyonun kapsamı ve ciddiyetine bağlı olarak özelleştirir. Dolayısıyla tedavi, tek bir terapiyi veya çeşitli terapilerin bir kombinasyonunu içerebilir.

Ne Düşünüyorsunuz?

Bu tedavi seçenekleri konusunda ne düşünüyorsunuz? Hiperpigmentasyon probleminiz var mı? Düşünce ve deneyimlerinizi, bizimle ve okuyucularla paylaşın!


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

Heather Woolery-Lloyd, MD, and Jenna N. Kammer, BA https://cdn.mdedge.com/files/s3fs-public/issues/articles/Vol30_i3_Woolery-Loyd.pdf

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...