back to top
Ana SayfaPüf NoktalarıEstetik Sonrasında İhtiyaç Duyacağınız İyileşme Süreleri

Estetik Sonrasında İhtiyaç Duyacağınız İyileşme Süreleri

0
(0)

Estetik Sonrası İyileşme Süreci

Yaz tatilinden veya büyük bir davetten önce, estetik ameliyat geçirmeyi mi düşünüyorsunuz? İhtiyaç duyacağınız iyileşme süresi, tahmin ettiğinizden daha fazla olabilir.

Operasyonlardan bir ya da iki hafta sonra ayağa kalkıp hareket edilebilmekte ancak sonuçların fark edilir olması için çok daha uzun bir zaman gerekebilmektedir. Bu yazımızda, hangi prosedürün ne kadar dinlenme süresi istediğini belirttik.

Meme Büyütme

Operasyondan Sonra İyileşme Başlangıcı için: 2 gün

Günlük Aktivitelere Devam Edebilmek için: 2-3 gün

Tam Sonuç için: Şişliğin yüzde 90’ı, 3. ayda geçmektedir. Ancak tam anlamıyla kasların gevşemesi ve memenin yumuşaması, 9-12 ay arası sürmektedir.

Meme büyütme ameliyatından sonra implantlara masaj yapmaya başlamak ve onların, ceplerin içinde hareket etmelerini sağlamak önemlidir. Masaja, operasyondan 1 ila 2 hafta sonra başlanmalı; cepler açık ve geniş tutulmalıdır. Bu pratik, her gün tekrarlanmalıdır. Böylece memeler yumuşamakta ve kapsül kontraktürü azalmaktadır.

Doktorlara göre iyileşme sürecinde, yalnızca doğru olduğunu hissettiğiniz şeyi yapmanız önemlidir. Vücudunuza kulak vermeli ve yaptığınız şeyin size acı vermesi durumunda, yapmayı kesmelisiniz.

Karın Germe

Operasyondan Sonra İyileşme Başlangıcı için: 5 gün

Günlük Aktivitelere Devam Edebilmek için: 1-2 hafta

Tam sonuç için: 4-6 ay

Karın germe ameliyatının doğası gereği -karın kasları, dikişler yardımıyla sıkılaştırılır- mide yanması ve reflü semptomları yaygın olarak görülmektedir. Bu nedenle doktorlar, gerektiği takdirde kullanılabilecek antiasit ilaçların bulundurulmasını önermektedir. Böylece neye karşı dikkatli olmaları gerektiğini bilen hastalar, kendilerini çok fazla rahatsız hissetmemektedir.

Brezilya Poposu

Operasyondan Sonra İyileşme Başlangıcı için: 2 hafta

*İlk 2 hafta, oturmaktan veya popoya baskı yapan diğer durumlardan kaçınılmalıdır.

Günlük Aktivitelere Devam Edebilmek için: 2-3 hafta

Tam Sonuç için: 4-6 ay

Brezilya poposu ameliyatınan sonra 2 ila 3 ay boyunca popoya baskı yapmaktan kaçınmak, yağ greftinin canlılığını sürdürmesi açısından yardımcı olmaktadır. Dolayısıyla sert bir zemine oturulmamalıdır. Oturmaya bir saat sonunda ara verilmeli ve etrafta yürünmelidir. Bir saati geçmemesi, önemlidir.

Rinoplasti (Burun Estetiği)

Operasyondan Sonra İyileşme Başlangıcı için: 2-3 gün

Günlük Aktivitelere Devam Edebilmek için: 1 hafta

Tam Sonuç için: 6 ay -1 yıl

Burun estetiği sonrasında 3 hafta boyunca, sümkürmekten kaçınmak gerekmektedir. Çünkü bu, kanamaya yol açabilir. Kuruyan kanın çözülmesi ve burun kanallarındaki kalıntıların temizlenmesi için, salin burun spreyi kullanılmalıdır.

Annelik Estetiği (Doğum Sonrası Estetiği)

Operasyondan Sonra İyileşme Başlangıcı için: 1 hafta

Günlük Aktivitelere Devam Edebilmek için: 2-3 hafta

Tam Sonuç için: 4-6 ay

Annelik estetiği yaptıranlar için en önemli şey, doktorlarının talimatlarını tüm detaylarıyla takip etmenin ne kadar kritik olduğunu anlamaktır. İnternet, operasyon geçirmeden önce, müdahaleye ilişkin bilgileri toplamak açısından oldukça faydalıdır. Ancak operasyon sonrasındaki bakım için başvurulması gereken en önemli kaynak, doktorunuzun size söyledikleridir.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Meme Küçültme

Operasyondan Sonra İyileşme Başlangıcı için: 2-5 gün

Günlük Aktivitelere Devam Edebilmek için: 1-2 hafta

Tam Sonuç için: 3-4 ay

Meme küçültme ameliyatından önce, arzu ettiğiniz meme boyutuna dikkatli bir şekilde karar vermeli ve doktorunuza, istediklerinizi açıkça iletmelisiniz. Olmasını istediğiniz meme büyüklüğünü, fotoğraflarla göstermeyi deneyebilirsiniz.

Botoks

İşlemden Sonra İyileşme Başlangıcı için: Hemen

Günlük Aktivitelere Devam Edebilmek için: Hemen

Tam Sonuç için: 3-14 gün

Botoks uygulamasından sonra, yaklaşık 8 saat boyunca fazla miktarda alkol alımından ve fazla egzersizden kaçınılmalıdır. Enjeksiyonların sonrasında, olası bir zedelenmenin önüne bu şekilde geçilmektedir. Botoksun tam anlamıyla etkisini görebilmek için, 2 hafta sabredilmelidir. Dolayısıyla doktorlar, doğru bir değerlendirmeye varılabilmesi açısından, bu sürenin beklenmesi gerektiğinin altını çizmiştir.

Liposuction

Operasyondan Sonra İyileşme Başlangıcı için: 2-3 gün

Günlük Aktivitelere Devam Edebilmek için: 1 hafta

Tam Sonuç için: En az 6 ay

Liposuction‘dan en iyi sonuçları alabilmek için, operasyondan önce doğru bir beslenme programına uymak ve egzersiz yapmak gerekmektedir. Bunlar, ideal kilonuza yaklaşmanız açısından önemlidir. Liposuctiondan sonra pürüzsüz bir sonuç almak için ise, kompresyon giysileri tercih edilmelidir.

Yüz Germe

Operasyondan Sonra İyileşme Başlangıcı için: 5-7 gün

Günlük Aktivitelere Devam Edebilmek için: 1-2 hafta

Tam Sonuç için: 4-6 ay

Yüz germe ameliyatından hemen sonra, ağır sıklet şampiyonasında on raunt geçirmiş gibi görünebilirsiniz. Genellikle hastalar, müdahaleden 2 hafta sonra doktorlarından nefret etmekte ancak 6 ila 8 hafta sonrasında da fazlasıyla memnun kalmaktadır. Tam sonuçlarınızı aldıktan sonra, saç şeklinizi veya renginizi değiştirdiğinizde ya da bir gözlük kullandığınızda dahi, görünümünüzle arkadaşlarınızın kafasını karıştırabilir; onları şaşırtabilirsiniz!

Göz Kapağı Ameliyatı

Operasyondan Sonra İyileşme Süreci için: 2-4 gün

Günlük Aktivitelere Devam Edebilmek için: 4-7 gün

Tam Sonuç için: 3-4 ay

Göz kapağı estetiğinden sonra göz kapaklarının üzerine buz torbası koymak, oldukça iyi gelmekte ve şişliklerin iyileşme süreçlerini hızlandırmaktadır. Ayrıca geceleri uyku esnasında -1 hafta boyunca- başı yüksekte tutmak, önemlidir. Kesi bölgelerinde uygun bir iyileşmenin sağlanması için, yaraların bakımı da titizlikle yapılmalıdır.

Gerçekçi Beklentiler

Herhangi bir estetik operasyon yaptırmayı düşünürken en önemli olan şey, doğru beklenti içinde olmaktır. Bu aşamada gerçekçi beklentiler, son derece kritiktir. Operasyon öncesinde, arzuladığınız şeyler açısından doktorunuza karşı açık, dolaysız ve dürüst olmalısınız. Samimi bir şekilde, hedeflediklerinizin gerçekçi olup olmadığını sormalısınız. Doktorunuzun, istediğiniz sonuçları sağlayıp sağlamayacağını da sorgulamalısınız.


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

American Society of Plastic Surgeons https://www.plasticsurgery.org/news/blog/having-plastic-surgery-heres-how-to-prepare-for-a-smooth-recovery

Erica L Bartlett, MD, Dmitry Zavlin, MD, Jeffrey D Friedman, MD, FACS, Aariane Abdollahi, PharmD, Norman H Rappaport https://academic.oup.com/asj/article/38/6/676/4742228?login=true

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...