back to top
Ana SayfaPüf NoktalarıDaha İyi Bir Cilt için Nasıl Uyumalısınız? Uzmanlardan 3 Öneri

Daha İyi Bir Cilt için Nasıl Uyumalısınız? Uzmanlardan 3 Öneri

0
(0)

Cilt İçin Kaliteli Uykunun Önemi

İyi bir cilde sahip olmak için, iyi bir uyku ne kadar önemlidir? Uzmanlar, bunun cevabının ‘’çok’’ olduğunu düşünmektedir. Aralıksız 8 saat boyunca uyumak, düzenli güneş losyonu kullanmak kadar önemli olmayabilir. Ancak yeterli miktarda alınan uyku, cilt için dengeleyici peelinglerden ve günde 8 bardak su tüketiminden daha yararlıdır.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Kastedilenin, yalnızca ne kadar süre uyuduğunuz değildir. İşteyken, vücudunuz çok yorulabilmektedir. Ancak dinlenmek için ihtiyaç duyduğunuz uykunun öncesinde dahi, kimi hazırlıklar yapılmalıdır.

Her gece cildin arındırılması, son derece önemlidir. Çünkü siz uyuyorken, cildiniz kendini iyileştirmek ve gençleştirmek için bu süreyi avantaja çevirir. Bu sırada, hücrelerin yenilenmesi süreci de daha aktif olmaktadır. Ancak cildinizin temizlenmiş olmaması, bu yenilenme sürecini yıpratır.

Makyaj Temizliği

Dolayısıyla yatmadan önce cilt makyajınızın temizlenmesi gerektiği, tartışmaya açık dahi değildir. Cilt sürekli olarak arındırılmadığı takdirde -diğer cilt problemleriyle beraber- gözenekler tıkanmakta, sivilceler oluşmakta ve yaşlanmanın ilk belirtileri gözlemlenmektedir.

Tüm gün ciltte biriken makyaj kalıntıları, yağlar ve çevresel kirleticiler, gözeneklerin içine sızmakta, sivilcelere yol açmakta ve yaşlanma sürecini hızlandırmaktadır. Buna ek olarak makyaj, zararlı olan serbest radikalleri gün boyu çekmekte ve bu serbest radikaller de kollajenin bozulmasına neden olmaktadır. Bu durumda cilt, daha hızlı yaşlanır.

Daha az rastlanmakla beraber, göz makyajının temizlenmemesi de ciltte kuruluğa, kızarıklığa ve enfeksiyona neden olabilmektedir. Kolayca hatırlanması bakımından, makyaj temizleme mendilleri komidin üzerinde tutulabilir. Bu mendiller, kirliliği tam olarak ortadan kaldırmamakla birlikte, en azından makyajla uyumanızın önüne geçmektedir.

Uyku Pozisyonu

Eğer ciltteki kırışıklık, en çok şikayet edilen konu ise yeni bir uyku pozisyonu düşünülmelidir. Uyku çizgileri olarak da anılan bu durum, her gece yastıkla yüze baskı yapılmasının doğal sonucu olarak meydana gelmektedir. Bu kırışıklıklardan kaçınmanın en iyi yolu, sırtüstü yatmaktır. Böylece cildinizin yastıkla olan teması kesilmektedir. Aynı zamanda bu pozisyon, daha az boyun ağrıları ve sırtınızın daha iyi hizalanması gibi faydaları da beraberinde getirir.

Nem

Son olarak, uyumadan önce termostat ayarı kontrol edilmelidir. Havanın daha serin olmasının anlamı, havadaki nem oranının daha düşük olmasıdır. Bunun sonucunda cilt kurumakta, gerilmekte ve daha rahatsız olmaktadır. Bu gibi problemler, nemlendirici cihazların kullanımıyla giderilmelidir. Ancak nem miktarının, yüzde 60’ın altında olmasına dikkat edilmelidir. Aksi durumda, nemli bir cilt yerine, yüzünüzde çiy taneleriyle uyanırsınız.

Ne Düşünüyorsunuz?

Bunlara dikkat ediyor musunuz? Cildinizde nasıl değişiklikler fark ettiniz? Fikirlerinizi ve deneyimlerinizi yorum olarak paylaşın!


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

Beauty Sleep https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/beauty-sleep

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...