back to top
Ana SayfaPüf NoktalarıCerrahınıza Sormanız Gereken (Ancak Sormadığınız) Sorular

Cerrahınıza Sormanız Gereken (Ancak Sormadığınız) Sorular

5
(1)

Bir estetik operasyonun veya elektif cerrahi operasyonun planlanması, kafa karıştırıcı olabilmektedir. Çünkü bu süreç, çok sayıda seçenek ve detayı barındırmaktadır. Dayandıkları bazı temel noktalar size yardımcı olmakta ancak kolaylıkla gözden kaçırılma olasılığını da taşımaktadır. Bu nedenle size yardımcı olmak için, cerrahınıza sormanız gereken, ancak hastaların pek gündeme getirmediği soruları derledik. Aynı zamanda doktorların, bu sorulara verdiği yanıtları da ekledik.

Doktor Seçimi için Cerrahınıza Sormanız Gereken Sorular

Hastane imkanlarına sahip misiniz?

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Hastane bakımının gerektiği durumlarda, estetik cerrahınız sizinle ilgilenebilmektedir.

Ameliyat odası ekibiniz, tam zamanlı mı çalışmakta yoksa operasyon başına sözleşmeli olarak mı çalışmaktadır?

Doktor ve personelleri düşünüldüğünde, tek bir doğru yoktur. Ancak kadrolu personellerin bulunması son derece iyidir. Çünkü aynı ameliyat teknisyenine, hemşirelere ve anestezi uzmanına sahip olunduğunda, onlar doktorun nelere ihtiyacı olacağını ve ameliyatın ne kadar süreceğini bilmektedir. Bu, sürecin daha pürüzsüz ilerlemesini ve sonuç olarak, hastanın anestezi altında daha az kalmasını sağlayabilir. Bu ihtiyacın azalması, operasyonun hastaya olan maliyetini de azaltır.

Bu operasyona ilişkin uzmanlığınız var mı?

Uzman doktor müdahalesinin sonuçları, genellikle daha iyi olmaktadır. Yapılan birçok tıbbi çalışma göstermektedir ki, bir operasyon ne kadar sık yapılıyorsa sonuçları daha iyi olmakta ve komplikasyonlarla karşılaşma olasılığı azalmaktadır.

Sonuçta estetik ameliyat kavramı, birçok alanı kapsamaktadır. Dolayısıyla doktorlar, gerçekleştirecekleri operasyonları daraltmayı ve böylece uzmanlaştıkları birkaç alandan yüksek verimlilik almayı amaçlamaktadır.

Doktor, geçireceğim operasyonda ne kadar başarılı?

Bunun yanıtına ulaşabilmek için, iki sorunun daha sorulması gerekmektedir: ‘’Bu operasyonu, haftada kaç kez yaparsınız?’’ ve ‘’Yapmaktan en çok keyif aldığınız operasyonlar hangileridir?’’

Doktorun operasyonu sıklıkla yapıyor olması, hastanın anestezi altında daha az zaman geçireceği ve bu başlıca operasyonlarda, ekibinin de yardımcı olmak açısından deneyimli olacağı anlamına gelmektedir. Ayrıca doktorların ilgilerini çeken operasyonlarda, daha iyi oldukları gözlemlenmiştir.

Meme Estetiği Operasyonunda Doktor Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Operasyon Öncesi için Cerrahınıza Sormanız Gereken Sorular

En iyi sonuçları alabilmek ve pürüzsüz bir iyileşme süreci geçirmek için, konsültasyonumdan ameliyat olacağım zamana kadar hangi adımları takip etmeliyim?

Ameliyat hazırlığının bir tarafı, fiziksel süreçlere ilişkindir. İdeal kilonuzda olmanız ya da o kiloya yakın olmanız önemlidir. Ayrıca diğer sağlık sorunlarınızın da stabilize edilmiş olması gerekir. Hazırlığın diğer tarafını oluşturan faktör ise sosyal süreçlere karşılık gelmekte ve çoğu insan bunu, fazla dikkate almamaktadır.

Örneğin; her zaman anneler, kendilerinden önce başkalarını düşünürler. Ancak ameliyat sonrasındaki iyileşme sürecinde bunu yapmak olanaksızdır. Dolayısıyla operasyon geçirmeden önce her şeyi -çocuklarınızın evden alınması ve futbol antrenmanına götürülmesi gibi- yapacak biri tanıdığınızı ayarladığınızdan emin olmalısınız. Sonuçta doğru zaman gelmeden bir şeyleri yapmayı denerseniz, çeşitli komplikasyonlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Operasyon Sonrası için Cerrahınıza Sormanız Gereken Sorular

Operasyon sonrasındaki sonuçlarımı, uzun vadede sürdürmek için neler yapabilirim?

Operasyon türüne bağlı olarak şekillenmektedir. Örneğin hasta, vücut ameliyatlarından sonra ciddi miktarda kilo almışsa veya yüz germe operasyonu sonrasında güneş altında saatler harcamışsa; sonuç değişiklik göstermektedir. Bu nedenle, değişkenler göz önünde bulundurularak bir yol izlenmelidir. Söz gelimi, bir hasta meme büyütme ameliyatı olduysa, operasyon sonrasında dahi iyi olan ve destekleyici özelliği bulunan sütyenlere yönelmelidir.

İşten uzak kalacağım zamanı azaltmak için hangi yöntemleri kullanırsınız?

Hızlı bir iyileşme sürecine ilişkin yöntemler, etkisi uzun süren anestezikleri, müthiş bir cerrahi tekniği ve kanamanın minimum düzeye indirilmesi gibi öğeleri kapsamaktadır. Bu koşullar sağlandığında, şişlik ve ağrı azalmakta dolayısıyla dinlenme süresi kısalmaktadır.

İstediğiniz Sonuçları Elde Etmek İçin Cerrahınıza Sormanız Gereken Sorular

Yakın zamanda bu operasyonu atlatmış olan ve iletişim kurabileceğim birkaç hastanız var mı?

Böylece iyileşme sürecine ilişkin bilgileri, ilk elden almanız mümkündür. Operasyon sonrası bakım konusunda ve cerrahınızın becerisi konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.

Revizyona ihtiyacım olması durumunda, ek bir ücret ödeyecek miyim?

Küçük çaplı bir revizyon gerekliyse, çoğu cerrah kendi haklarından feragat etmektedir. Ancak ameliyat odası ücreti, genellikle talep edilir.

Hastalar hangi sıklıkla operasyon sonuçlarından memnun kalmazlar?

Bu soru, müdahalenin riskleri hakkında açık ve dürüst bir konuşmaya olanak sağlamaktadır.

Tavsiye ettiğiniz operasyon sonucunda, mutlu olacağımı düşünüyor musunuz?

Önemli olan nokta, operasyondaki temel amacın farkında olmaktır. Örneğin başarılı bir rinoplasti ameliyatının sonucu, mutlu bir hasta demektir; buruna ilişkin muhteşem bir görünüm değildir. Rinoplasti sonrası artan kendine güven ve mutluluk hali, mükemmeliyet arayışından ziyade dikkate değer bir ilerleme beklentisinde olanlarda gerçekleşmektedir.

doktor seçiminde hastalar neye dikkat ediyor

Sorulacak Son Soru

Atladığım ancak sormam gereken bir şey var mı?

Bu soru, herhangi bir danışma sürecini sonlandırmak adına mükemmeldir. Doktorunuz, sizin yerinizde oturuyormuş ve cevapları bilmek istiyormuş gibi düşünerek bunu yanıtlayacaktır.

Ne Düşünüyorsunuz?

Bu listeye eklemek gerektiğini düşündüğünüz sorular var mı? Lütfen aşağıdaki yorum bölümünü kullanarak, bizimle ve diğer okuyucularımıza paylaşın!


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

American Society of Plastic Surgeons https://www.plasticsurgery.org/patient-safety?sub=Questions+to+Ask+Your+Plastic+Surgeon

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 5 / 5. Puanlama sayısı: 1

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...