back to top
Ana SayfaBurun EstetiğiAmeliyatlı Burun Estetiği Mi? Ameliyatsız Burun Estetiği Mi?

Ameliyatlı Burun Estetiği Mi? Ameliyatsız Burun Estetiği Mi?

4.5
(2)

Ameliyatlı burun estetiği -bir diğer adıyla rinoplasti– en çok rağbet gören operasyonlardan biridir. Ancak ameliyatsız burun estetiği seçeneği de bulunmaktadır ve bu işlem, burunda dolgu enjeksiyonu kullanılarak küçük çaplı değişiklikler sağlamaktadır. Anket sonuçlarına bakıldığında, son derece tatmin edici bulunduğu da açıktır.

Sizin için Hangisi Doğru Seçim?

15 dakikadan az bir zamanda yeni bir görünüme kavuşmak, kesinlikle çekici gelmektedir. Ancak ameliyatsız burun estetiği için uygun bir aday olunması burnun yapısına, düzeltilmesi gereken kısma ve doktorun bu konudaki görüşlerine bağlı olarak şekillenir.

Diğer yandan, kimlerin ameliyatsız burun estetiği için uygun olduğuna ve kimlerin rinoplasti yaptırması gerektiğine ilişkin bazı ipuçlarına da ulaşılabilmektedir.

Ameliyatsız Burun Estetiği

Ameliyatsız burun estetiğinde -bir diğer adıyla enjeksiyon rinoplastisinde- Juvéderm, Restylane ve Teosyal gibi hyalüronik asitler, burunda hemen gerçekleştirilebilen bir değişim için kullanılmaktadır. Dolayısıyla işlemin hızlı bir şekilde yapılıyor olması ve sürecin operasyon odasında tamamlanabilmesi, tercih edilebilir tarafı oluşturur. Ancak ulaşılan yeni görünümün geçici olması ve burun şeklinde yapılabilecek değişiklikleri sınırlandırması, olumsuz tarafını karşılamaktadır.

İşlemin ardından az miktarda morarmalara rastlanmakta ancak genele bakıldığında, dinlenme süresi gerektirmemektedir.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Ameliyatlı Burun Estetiği

Zaman zaman dolgular, istenilen sonucu vermemektedir. Bu durumda doktor, rinoplasti seçeneğini önerir. Rinoplastide -açık ve kapalı olmak üzere- iki teknik bulunmaktadır. Açık rinoplastide, burun deliklerinin arasındaki deri bölge olan kolumela üzerinde küçük bir kesi ve burun deliklerinin içinde birkaç kesi oluşturulmaktadır. Aslında kapalı rinoplasti de iç bölgelerdeki kesilerle ilerlemektedir ancak farkı, kolumelaya dokunmayı gerektirmemesidir.

Doktorunuz, size en uygun olan yöntemin hangisi olduğunu seçmenize yardımcı olacaktır. Size açık rinoplasti önerilmişse ve siz belirgin izlerin olmasını istemiyorsanız, endişe duymanız gerekmemektedir. Genellikle bu izler, neredeyse hiç meydana gelmemiş gibi, silikleşir.

Yine de -rinopilasti için burundaki kemiklerin kırılması ve/veya törpülenmesi gerektiğinden- 3 ila 5 gün dinlenilmeli, işe gidilmemelidir. Çoğu hasta şişliğin %80-90’ının, ilk altı haftada iyileştiğini ancak tam bir iyileşme için sabırlı olmak gerektiğini eklemiştir. Tüm şişliğin geçmesi, bir yılı ya da bir yıldan uzun bir zamanı kapsamaktadır.

Seçenekleri Değerlendir ve Gerçekçi Ol

Her burun şekli, her yüz şeklini kapsayacak şekilde idealleşemez. Dolayısıyla hayranı olunan kimi ünlünün burnu, sizin için doğru bir seçim olmamakta hatta yapılma olanağı dahi bulunmamaktadır. Ancak insanların, gündemde olan kişilerden etkilendiği bir gerçektir. Kate Middleton’un burun şeklinin moda olması, bununla açıklanabilmektedir.

Operasyonlara, bireysel durumları göz önünde bulundurarak yaklaşmak önemlidir. Hastanın belirgin yüz yapısı özellikleri -örneğin elmacık kemiklerinin genişliği, yüzün uzunluğu, yüzün bileşenlerinin zarafeti gibi- değerlendirilmeli ve hem yüz şekline uyumlu hem de doğal görünümlü bir burun elde edilmelidir. Böylece hastalar, bir operasyon atlatmış gibi görünmemekte; yalnızca iyi genlere sahip olduğu düşünülmektedir.

Hangi Ünlünün Burnu, En Çok Arzu Edilenlerdendir?

Araştırmalar doğrultusunda en çok talep edilen burun şekilleri, Nicole Kidman’a, Megan Fox’a, Alicia Keys’e, Halle Berry’ye ve Angelina Jolie’ye aittir. Ancak unutulmamalıdır ki sizin için en uygun burun şekli, tamamen sizinle ilgili olarak belirlenir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 4.5 / 5. Puanlama sayısı: 2

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...