back to top
Ana SayfaPüf NoktalarıEstetik Öncesinde ve Sonrasında Alkol Tüketimi Neden Sakıncalıdır?

Estetik Öncesinde ve Sonrasında Alkol Tüketimi Neden Sakıncalıdır?

4.2
(9)

Alkol Tüketimi ve Estetik Cerrahi

Operasyondan önce rahatlamak veya başarılı bir operasyonun ardından kutlama yapmak için, alkol tüketmeyi düşünüyor olabilirsiniz. Ancak uzmanların çoğu, bunu önermemektedir. Alkol tüketimi yalnızca iyileşme sürecini yavaşlatmamakta; operasyondan sonra alabileceğiniz en iyi sonucu da engelleyebilmektedir. Diğer yandan birçok komplikasyona yol açabildiği de görülmüştür.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Bu yazımızda -operasyon öncesi ve sonrasında- alkole neden hayır demeniz gerektiğini, uzmanların açıkladığı 5 nedenle birlikte bulabilirsiniz

Alkol Tüketimi ve Estetik Cerrahi

Operasyondan önce rahatlamak veya başarılı bir operasyonun ardından kutlama yapmak için, alkol tüketmeyi düşünüyor olabilirsiniz. Ancak uzmanların çoğu, bunu önermemektedir. Ameliyattan önce alkol içmek yalnızca iyileşme sürecini yavaşlatmamakta; operasyondan sonra alabileceğiniz en iyi sonucu da engelleyebilmektedir. Diğer yandan birçok komplikasyona yol açabildiği de görülmüştür.

Burun Ameliyatı Sonrası Alkol İçilir Mi? Ne Zaman İçilir?

Burun ameliyatından sonra ne zaman alkol tüketebileceğiniz konusunda kesin bir zaman çerçevesi vermek zordur. Her bireyin iyileşme süreci farklıdır ve ameliyatın türüne, kişinin genel sağlık durumuna ve doktorun önerilerine bağlı olarak değişebilir.

Genel olarak, burun ameliyatı sonrası alkol tüketiminden kaçınmanız önerilir. Ameliyattan kaç gün sonra alkol alınır sorusuna ise ortalama bir cevap verilebilir. Bu süre genellikle en az 1 ila 2 hafta olabilir. Burun ameliyatı sonrası alkol ne zaman içilir diye sorulduğunda ise bu süre, ameliyat sonrası dönemde vücudun iyileşme sürecine odaklanmasına ve alkolün iyileşmeyi etkileme potansiyelini azaltmasına yardımcı olur. 

Burun Ameliyatı Öncesinde Alkol İçmek 

Genel olarak, ameliyattan önce alkol içmek ve özellikle ameliyat gününden önce alkol tüketiminden kaçınılması önerilir.

Alkol, kanın pıhtılaşmasını etkileyebilir ve ameliyat sırasında kanama riskini artırabilir. Ayrıca, alkolün vücut üzerinde diğer olumsuz etkileri de olabilir. Bu nedenle, ameliyat öncesinde alkol tüketimini sınırlamak veya tamamen kaçınmak önemlidir.

Bu yazımızda -operasyon öncesi ve sonrasında- alkole neden hayır demeniz gerektiğini, uzmanların açıkladığı 5 nedenle birlikte bulabilirsiniz.

1) Alkol Şişlikleri Arttırmaktadır.

Bir estetik operasyon geçirdikten sonra, şişliklerinizden olabilecek en hızlı şekilde kurtulmak istersiniz. Ancak alkol tüketimi, kan damarlarınızı genişletmekte ve vücudunuzun şişmesine yol açmaktadır.

Aynı zamanda alkol, su kaybına da neden olur. Bunun sonucunda vücut, mümkün olduğunca suyu tutmaya çalışır. Dışarıda güzel bir gece geçirme deneyiminiz, sonrasında şişliklere neden olmaktadır.

Burun estetiği sonrasında burnunuz, alkolün yol açtığı şişliğe karşı özellikle savunmasız olmaktadır. Dolayısıyla yeni, düzeltilmiş burnunuzu görmek istiyorsanız; alkole bir süre ara vermelisiniz.

2) Alkol Kanamayı Artırmaktadır.

Tüm invaziv ameliyatlar, iyileşme sürecine ihtiyaç duymaktadır. Alkol tüketimi, bu süreci engelleyen bir unsurdur. Çünkü alkol, kanı inceltmekte ve operasyon sonrasında hastalarda, kanama açısından ve iyileşme sürecinin uzaması açısından büyük bir risk oluşturmaktadır.

3) Alkol Sizi Ağrıya Karşı Savunmasız Bırakabilir.

İnsanların çoğu, stresle, acıyla ve problemlerle baş edebilmek için alkole yönelmektedir. Ancak bu durum, estetik ameliyatların ardından gelişen fiziksel acı için geçerli değildir. Alkol tüketimi sık olan kişilerde, ağrı kesicilerin de işe yaramadığı ve etkilerinin istenilen süre boyunca sürmediği gözlemlenebilmektedir.

4) Alkol İçtiğiniz İlaçları Tehlikeli Hale Getirebilmektedir.

Alkol, ilaçların etkilerini azaltmaktan daha fazlasını yapmaktadır. Estetik cerrahi uzmanları, alkol tüketiminin kimi ilaçlarla etkileşime geçtiğini ve bu etkileşimin, zararlı ve hatta tehlikeli olabileceğini vurgulamıştır.

İlaç ve alkolün bir arada tüketiminin yan etkileri; mide bulantısı, kusma, baş ağrısı, uyuşukluk, bayılma ve koordinasyon kaybı olabilmektedir. Aynı zamanda iç kanama, kalp problemleri ve nefes alma güçlükleri konusunda da riskler taşımaktadır. Bir şişe ilacın, bir şişe şaraptan öncelikli olduğu unutulmamalıdır.

5) Alkol Cildinizi Kurutmaktadır.

Özgüveninizi arttırmak için bir estetik operasyon geçirmişseniz ancak hala pul pul dökülen kuru bir cilde sahipseniz, bunun ne anlamı olmaktadır? Alkol, ürettiğiniz idrarı düzenleyen hormonlarla etkileşmekte ve cildinizi kurutmaktadır.

Örneğin, tükettiğiniz her bir shot bardağı dolusu alkolde böbrekleriniz, vücudunuzun normalde üreteceği miktardan yaklaşık 113 gram daha fazla idrar üretmektedir. Dolayısıyla vücut, daha çok su atmaktadır. Bunun sonucunda ise su kaybı ve cilt kuruluğu meydana gelmektedir. Bu aşamadan sonra su tüketimini arttırmak, su kaybını ve cilt kurumasını etkisiz hale getirememektedir.

Uygun sonuçlar alabilmek için birçok doktor -gereken süre, operasyon türüne bağlı olarak değişiklik gösterse de – operasyon öncesinde ve sonrasında en az 2 hafta alkolden uzak durulmasını önermektedir. Her zaman doktorunuza, sizin için doğru olan şeyleri -belki bir bardak şarabı ne zaman içebileceğinizi- sormalısınız.


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

American Addiction Centers https://americanaddictioncenters.org/alcoholism-treatment/how-long-in-system

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 4.2 / 5. Puanlama sayısı: 9

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...