Sorularınız mı var? Hemen Cevaplayalım!

İstediğiniz uygulamalar hakkında bilgi almak için numaranızı bırakın sizi arayalım.

Alın Germe ve Kaş Kaldırma

Alın germe ve kaş kaldırma operasyonu, yaş alımı ve dış faktörlere bağlı olarak, alın bölgesinde ortaya çıkan alın kırışıklığı olarak tabir edilen yatay çizgiler ile iki kaşın arasında oluşan dikey çizgilerin azaltılması ya da ortadan kaldırılması ve anatomik olarak deforme olmuş ve sarkmış kaşların kaldırılarak olması gereken yere alınması amacı ile yapılan alın ve şakak bölgesi ile ilgili bir operasyondur. Ayrıca kaş kaldırma operasyonu ile göz kenarlarında oluşan ve kaz ayağı olarak da bilinen kırışıklıklar giderilmiş olur. Operasyon sonrasında alın kırışıklığı ortadan kaldırılmış ve kaşları yukarı kaldırma işlemi yapılmış olur.

Alın Germe Nasıl Yapılır?

Alın germe operasyonu, alın kırışıklığı olarak da bilinen alın çizgilerinin yok edilmesi için yapılan estetik bir uygulamadır. Operasyon genel anestezi altında yapılır. Alın estetiği için alnın sağına, soluna ve şakak bölgelerine olmak üzere 4 adet küçük kesi açılır. Bu kesiler saç çizgisinin arkasında veya önünde olabilir. Endoskopik yöntemle yapılan bu işlemde kesilerden birinden içeriye optik görüntüleyici, diğerlerinden cerrahi el aletleri sokulur. Alındaki kırışıklıklara ve kaşların sarkmasına yol açan doku, alt kısımdaki yapılardan ayrılır ve cilt katmanı yukarı doğru gerilir. Fazla olan deri atılır. Böylece kişinin yüz hatlarının genç, doğal, sıkı ve düz görünmesi sağlanır. Operasyonun ardından kesiler, tel sütür ya da dikiş ile kapatılır. Alın germe işlemi yaklaşık olarak 2 saat sürer. Kişinin normal aktivitelerine dönmesi 10 gün alabilir.

Alın germe ve kaş kaldırma ameliyatında iz kalır mı?

Alın çizgileri nedeniyle yapılan alın germe ameliyatında iz kalmasına rağmen izleri saklamak için pek çok farklı yöntem bulunmaktadır. İzler saç çizgisinin 5-6 cm gerisinde saçlı deri bölgesinde veya yine Endoskopik alın germe yönteminde saçların arasında saklanabilir. Kaş kaldırma ile ilgili her tekniğin bırakacağı iz, kişiden kişiye fizyolojik özelliklere bağlı olarak avantajlar ve dezavantajlar barındırır. Kaş kaldırma yöntemleri arasında hangi tekniğin seçileceğine doktor hastayı muayene ettikten sonra karar verir.

Kaş Kaldırma Yöntemleri Nelerdir?

Kaş kaldırma işlemi, hastanın ihtiyaçlarına göre cerrahi ya da cerrahi olmayan yöntemlerle yapılabilir. Kaş kaldırma estetiği olarak da bilinen kaş kaldırma ameliyatı, kaş askısı, endoskopik kaş kaldırma ve klasik kaş kaldırma gibi yöntemleri içerir. Ameliyatsız kaş estetiği ise ulterapi ve kaş kaldırma botoksu uygulamaları gibi yöntemlerle yapılır. Bu tekniklerin tümünün birbirine göre avantajı ve dezavantajı bulunur. Dolayısıyla kaş kaldırma yöntemleri değerlendirilirken mutlaka uzman bir hekime danışılmalıdır. Kaşları yukarı kaldırma işlemi ameliyatlı ya da ameliyatsız yapılsa da bu noktada önemli olan kişinin yüz hatları için ideal kaş yapısının yakalanmasıdır. Bu nedenle hekim, öncelikle kişinin yüz hatlarına uygun olan kaş yapısının nasıl olduğunu gösterir daha sonra hasta ile birlikte hangi kaş tipinin uygulanacağına karar verilir.

Endoskopik Kaş Kaldırma Ameliyatı Nedir? Nasıl Yapılır?

Kaş kaldırma operasyonu ya da kaş kaldırma estetiği pek çok çok farklı yöntem kullanılarak yapılabilir. Günümüzde tıp teknolojisinin gelişimiyle birlikte en güncel ve en sık uygulanan teknik ise endoskopik kaş kaldırma işlemidir. Endoskopik kaş kaldırma ameliyatı, sedatif ilaçlarla desteklenmiş genel anestezi altında yapılır. Kaşları yukarı kaldırma işlemi için saç çizgisinin iç ve dış hatlarına minimal invaziv ya da farklı bir deyişle küçük kesiler açılır. Optik görüntüleme aracı ve endoskopik el aletleri sayesinde kaşlar, cildin alt tarafından yukarı doğru kaldırılır. Bu işlem sırasında kaşların yeniden şekillendirilmesi de mümkündür. Operasyon kesi izlerinin kapatılması ile sonlanır. Endoskopik yöntemle yapılan kaşları yukarı kaldırma ameliyatında yara izi yok denecek kadar azdır. Var olan iz de saçlı deride kaldığından dışarıdan bakıldığında fark edilmesi mümkün değildir. Operasyon sonrasında şiş görünüm az ve kısa süre ile olur. Ameliyat sonrasında ağrı azdır ve iyileşme süreci hızlıdır.

Klasik Kaş Kaldırma Ameliyatı Nedir? Nasıl Yapılır?

Şakak germe ameliyatı olarak da bilinen klasik kaş kaldırma operasyonu, genellikle alın kırışıklığı yoğun olan, alındaki kırışıklıklar nedeniyle kaşları aşağı doğru sarkmış olan bireylere uygulanır. Çoğunlukla 40 yaş ve üzerindeki bireylere yapılan klasik kaş kaldırma ameliyatı, yapısal ya da genetik problemi olan kişilerde daha genç yaşlarda da yapılabilir. Klasik kaş kaldırma estetiği ile yüz ifadesinin gençleşmesi, bakışların canlılaşması ve alın çizgilerinin kısmen giderilmesi hedeflenir. Klasik kaşları yukarı kaldırma işlemi, genel anestezi ile yapılır. Şakak kısımlarında yer alan saçlı derinin bir kısmı çıkarılır. Kaş kaldırma işlemi için kaşlar, saçlı deriden yukarı doğru çekilir ve kaşların önceden belirlenen şekle ulaşması sağlanır.

Kaş Askısı Yöntemi Nedir? Nasıl Yapılır?

Kaş kaldırma estetiği yöntemlerinden biri olan kaş askısı tekniği, genel anestezi altında yapılır. Kaşları yukarı kaldırma işlemi öncesinde kaşların işlem sonrasında nasıl görüneceği planlanır. Genel anestezi uygulamasından sonra alın kısmında yer alan saç çizgisinden küçük kesi açılır. Ardından cerrah, kaşları dikiş ile istenilen pozisyona asar. Kaş askısı yöntemi ile yapılan kaş kaldırma operasyonu sonrasında kaşlar istenilen pozisyona getirilse de bu işlem, kalıcı kaş kaldırma yöntemleri arasında yer almaz. Farklı bir deyişle zaman içinde kaşlar eski pozisyonuna inebilir. Ancak günümüzde kullanılan yeni iplikler ile kaş askısı ameliyatlarında kaşların aşağı inme süresi 2 yıla kadar uzayabilir. Bu süre, kişinin ne kadar mimik kullandığı ile alakalıdır. Kaşların zaman içinde tamamen aşağı inmesi ile kaş askısı yöntemi tekrar yapılabilir.

Kaş kaldırma (Browlift) operasyonu kimlere uygulanır?

Gözler ve burun ile belirli oranlar ve açılarda bulunan kaşlar yüze karakteristik özelliğini vermektedirler. Gerek fizyolojik gerekse de yaş almaya bağlı olarak düşük görünümlü kaşlar yorgun, düşük enerjili ve mutsuz bir ifadeye yol açar. Dış kenarlarının aşağı doğru bakması üzgün bir duruş verir. Ayrıca kaşlar erkeklerde daha düz durmaktayken kadınlarda daha kavisli durarak cinsiyete göre de farklılık oluştururlar. Kaş kaldırma ameliyatı sayesinde kaşların kaldırılıp eski yerine getirilmesiyle, mutsuz ve enerjisi düşük kişiler operasyon sonrasında kaş estetiği sayesinde eski dinamik ve etkileyici görünümlerine kavuşurlar.

Kaş kaldırma estetiği ve alın estetiği hakkında detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kaş Kaldırma Ameliyatı Sonrasında İyileşme Dönemi Nasıldır?

Kaş kaldırma estetiği ya da farklı bir deyişle kaş kaldırma operasyonu sonrasında kaş etrafına ve şakak bölgesine kaşların kısa süre ile desteklenmesi için medikal bantlar yapıştırılabilir. Uygulanan kaş kaldırma ameliyatı yöntemine bağlı olarak pansuman süreleri farklılık gösterir. Hekim pansuman için evde belirli aralıklarla soğuk kompres yapmanızı önerebilir. Bu işlem, kaş estetiği sonrasında oluşan hafif şişlik ve ödemin daha hızlı iyileşmesine yardımcıdır. Kaş kaldırma ameliyatı sonrasında cilt yüzeyinde morluk oluşması beklenen bir durum değildir. Kaş kaldırma yöntemleri uygulandıktan yaklaşık 3 gün sonra saçlar nazikçe yıkanabilir. Operasyonu takip eden 7. günde dikişler alınır. Kaşları yukarı kaldırma ameliyatı sonrasında kişi, belli bir süre kaş ve alın bölgesini hareket ettirmekte güçlük çekebilir. Bir miktar his kaybı yaşanabilir. Bunlar kaş kaldırma ameliyatları sonrasında beklenen bir durumdur.

Kaş Kaldırma İşlemi Nasıl Yapılır?

Kaş kaldırma estetiği, zaman içinde aşağı inen kaşların farklı yöntemlerle eski konumuna çıkarılması olarak açıklanabilir. Alın çizgileri olarak bilinen kırışık görünümün azaltılmasının da hedeflendiği kaş kaldırma ameliyatları sonrasında burnun üst kısmında oluşan çatık kaş çizgileri, kaz ayağı olarak bilinen göz kırışıklıklarında da bir miktar azalma olur. Tüm bunlara ek olarak kişinin burnu ön plana çıkarak yüz hatlarında gençleşme sağlanır. Kaş kaldırma işlemi, ameliyatlı ve ameliyatsız olarak 2 farklı yöntemle yapılabilir. Kas dolgusu ve fokus ultrason (HİFU) gibi yöntemler ameliyatsız kaş kaldırma işlemlerinden bazılarıdır. Cerrahi yöntemlerle yapılan kaş kaldırma operasyonları ise klasik ve endoskopik yöntemlerle yapılır. Kaş kaldırma işlemleri, hangi kaş kaldırma yönteminin uygulanacağına göre farklılık gösterir. Sizin için hangi kaş kaldırma işleminin uygun olduğuna karar vermek için bir uzmandan yardım alabilirsiniz.

Kaş Kaldırma Kalıcı mı?

Yerçekiminin etkisiyle yıllar içinde cilt yıpranır, kemikler aşınır ve derinin altında yer alan doku sıkılığını kaybeder. Bunun sonucunda kaşlar bir miktar aşağı iner. Genetik açıdan yatkın olan kişilerde ise bu durum çok daha erken yaşlarda ortaya çıkabilir. Kaş kaldırma estetiği yöntemleri ile kaşlar eski haline getirilebilir ve hatta yeniden şekillendirilebilir. Kaş kaldırma operasyonlarının bir kısmı kalıcı iken bir kısmı geçicidir. Örneğin kaş askısı yöntemi, geliştirilen yeni yöntemlere rağmen en fazla 2 yıl kadar kalıcı olabilir. Ancak klasik kaş kaldırma ve son yıllarda popülaritesi gitgide artan endoskopik kaş kaldırma ameliyatlarında sonuç oldukça uzun sürelidir. Kalıcı kaş kaldırma işlemi olarak bilinen bu yöntemlerde dahi kişi, mimik kullanmaya ve yaşlanmaya devam ettiği için yıllar sonra kaşlar, ameliyat sonrasında alınan pozisyonda olmayabilir.

İlgili içerik

Yüz ve Boyun Germe

Son güncelleme tarihi: 21.02.2024 15:28
Editöre ulaş